MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Deca sa KiM kod Vučića: Paketići i selfi s predsednikom
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
7 87 380 2660
Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike
Sunčana dolina

Vučić mališanima sa KiM: Vaš Beograd će uvek biti uz vas

30.decembar 2018. Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas decu iz tri osnovne škole sa Kosova i Metohije, podelio im novogodišnje paketiće i poručio im da će njihov Beograd i Srbija biti uvek uz njih.

Deca sa KiM kod Vučića

Foto: Tanjug

"Veliko hvala što sa roditelјima čuvate srpsko ime i prezime na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.

On je u zgradi Predsedništva ugostio 40 školaraca, uzrasta od devet do 12 godina, iz centarlnog dela Kosova i Metohije - iz Gračcanice, Babinog Mosta i mesta Sušica.

Obišli su zdanje na Andrićevom vencu, gde su imali prilike da vide izložbu poklona koje je predsednik Srbije dobio od stranih zvaničnika.

Deca su juče stigla u Beograd, jutros su obišli Avalu, a nakon susreta sa predsednikom obići će Kalemegdan, Zoološki vrt i centar grada, a sutra se vraćaju kućama, na KiM.

Obraćajući se deci Vučić je kazao da je srećan i ponosan što moze da ih gosti u njihovom i našem Beogradu.

Ukazao je da su došla deca iz osnovnih škola sa Kosova i Metohije, iz opština Gračanica, Babinog mosta.

Podsetio je da Srbija u Babinom mostu gradi novu školu, gde ima 100 đaka.

Preneo je da je pitao devojčice iz Babinog mosta kako im je tamo i da je od njih čuo da ne kriju da su Srpkinje, da se bore.

"Rekle su mi - kako da krijemo, ne možemo ništa drugo da budemo", naglasio je on.

Vučić je ukazao da Srbija u Gračanici i drugim mestima na Kosovu i Metohiji sprovodi infrastrukturne projekte, što je sada malo otežano zbog taksi koje je Priština uvela, a zatim im poručio:

"Draga deco, naš posao je da bude što češće ovako nasmejani kao što ste danas, da gradite i imate svoju budućnost na Kosovu i metohiji i da uvek osećate pomoć i podršku od svih nas koji živimo u drugim delovima Srbije. Ovo je vaš glavni grad, vaša zemlјa, jednu imamo i treba da je čuvamo".

Poželevši njihovim roditelјima puno sreće, uspeha i rada, deci je poručio da želi da se češće viđaju, da češće dolaze u Beograd, a dodao je i da se nada da će i sam uskoro ponovo posetiti Laplјe selo.

"Da se pohvalimo da smo još nešto uradili za naš narod", rekao je Vučić i najavio da će, pored lekara i učitelјa, kosovski dodatak biti uplaćen i novinarima TV "Most".

Novu godinu i Božić čestitao im je rečima: "Draga deco, srećna vam Nova godina, da se proveselite a onda da dočekate Badnji dan i dobijete još više poklona pa da proslavimo najradosniji praznik - Božić".

Neki od mališana nakon što im je Vučić uručio novogodišnje paketiće poželeli su da s njim naprave selfi, a predsednik je rado "pozirao".

 

Poslednje vesti

Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
7 87 380 2660
Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike
Sunčana dolina