logo-latinica

Saopštenje za javnost

sreda, 17 april 2013

Povodom informacije o prodaji 70% udela u Telekomu i PTT od strane nelegalnih organa samoproglašene države Kosova, Kancelarija za KiM navodi da je prodaju ovih firmi čiju imovinu u celosti čine objekti koji su u vlasništvu Telekom AD Srbija i PTT Srbija, izvršio nevlasnik bez ikakve saglasnosti, ovlašćenja i učešća u postupku prodaje stvarnih vlasnika i time obmanuo kupce o stvarnoj vlasničkoj strukturi Telekoma i PTT, kao i o vlasništvu na objektima koje koriste ove firme.

Naime, Telekom AD je akcionarsko društvo sa većinskim udelom državnog kapitala Republike Srbije koji su imovina Republike Srbije i drugih malih akcionara, pa je prodajom povređeno pravo državne svojine Republike Srbije i pravo privatne svojine ostalih akcionara.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će o ovoj nelegalnoj uzurpaciji državne i privatne imovine obavestiti međunarodnu javnost i sve relevantne faktore međunarodne zajednice.

Kancelarija za KiM još jednom upozorava nelegalne organe da ne prodaju tuđu imovinu, jer će odgovorna lica snositi ozbiljne pravne posledice.

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

orden2

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odlikovana je ordenom SV. Save prvog reda najvišim priznanjem koje dodeljuje Srpska pravoslavna crkva