МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић на седници Српске листе:Никада нећемо одустати од КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Ђурић на седници Српске листе:Никада нећемо одустати од КиМ

08. јун 2018. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић присуствовао је данас свечаној седници Српске листе поводом годину дана постојања те странке и поручио да Срби никада неће одустати од борбе за КиМ, за породице у јужној покрајини, за нашу , како је рекао, једину мајку државу Србију.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за КиМ

„Држава Србија ће и у наредном периоду, колико год тај период био тежак, наставити по сваку цену и са свиме чиме као држава располаже да стоји иза вас. Немојте да вас било ко лаже да било ко у Србији одустаје од вас и ваше будућности. Немојте да вас било ко лаже да постоји алтернатива, јер смо у слози са нашом једином мајком државом Србијом“, поручио је Ђурић окупљеним члановима Српске листе на Техничком факултету у Косовској Митровици.

Пожелео им је да наредне јубилеје прославе не тугујући и не стрепећи због напада на Србе, да се прославе набрајајући нова радна места која су отворена у јужној покрајини, набрајајући дипломатске и политичке победе и поносећи се тиме што нису успели да сломе српски народ и да га протерају.

Навео је да је годину дана прошло од почетка стварања бедема опстанка и останка нашег народа, али и наше земље и свих оних који се осећају да су у заједништву са нашом државом.

„Српска листа је у претходних годину дана постала бедем одбране опстанка и останка нашег народа на Косову и Метохији и ја вам на томе честитам“, казао је Ђурић обраћајући се окупљеним члановима Српске листе и пренео им искрене честитке председника Србије Александра Вучића.

Наводећи да је време које је пред нама изузетно тешко, Ђурић је казао да је то време у коме ће свака наша мана десетоструко више да нас кошта и време у коме ће свака врлина коју поседујемо бити на искушењу, те да зато Српска листа има три пута већу одговорност него људи који се баве управљању градовима, општинама у било ком другом делу Србије.

„Предложили смо да у наредном периоду извршимо темељну анализу рада свих локалних самоуправа, да се не задовољимо само са аплаузима, само са подршком за коју неки мисле да им је гарант, ми нашу подршку коју добијамо од грађана и Србије морамо сваког дана да доказујемо на терену“, казао је Ђурић.

Према његовим речима, читава Србија ће се у наредном периоду суочити са огромним притисцима у вези са КиМ, те да када разговара са председником Вучићем и другим званичницима Србије разумем који су изазови са којима се они суочавају.

„Зато је наша обавеза и одговорност да овде будемо јединствени, да будемо неподељени, да будемо чврти као стена и да будемо снажна подршка у предстојећем одлучујућем времену за нашу будућност“, истакао је Ђурић и додао да је потребно да се систематично и детаљно обављају сви свакодневни задаци.

Он је казао да, ма како се чинило да свакодневни послови које обављају градоначелници десет општина са већинским српским становништвом на КиМ немају везе са широм сликом, свака улица која се поправи има везе са широм сликом, са будућношћу и опстанком.

„Сваки разговор са нашим грађанима у удаљеном засеоку има ширу слику, свака крава коју су украли, а ми је надокнадимо, свака лампа коју поправимо значи веће шансе да као држава и народ на овом простору останемо и опстанемо. И зато немојте мислите да се бавите комуналним питањима, ви се свакога дана бавите стварањем предуслова за останак и опстанак српског народа“, казао је Ђурић.

Додао је да ће у наредном периоду бити пуно покушаја да се Српска листа ослаби, да се у редове Српске листе унесу сукоби, те да се оснаже политички противници, јер нико од тих противника није срећан што су се окупили око Српске листе и што грађани на КиМ у политичку смислу подржава јединствену политику државе Србије на челу са Александром Вучићем.

„Зато морамо да препознамо опасности и изазове и да то спречавамо. Све наше разлике треба да решавамо за столом, међусобом, и никако не треба да тражимо помоћ са стране, јер са стране нећемо добити помоћ, већ савете који ће нас сутра-прекосутра поразити“, поручио је директор владине Канцеларије за КиМ.

Истакао је да Српска листа ужива поверење највећег броја грађана на КиМ, али и поштовање, поверење и љубав из читаве Србије.

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике