МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић:Понудићу решење, а народ ће бити врховни судија
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 582 4078
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Вучић:Понудићу решење, а народ ће бити врховни судија

10. јул 2018. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас да ће понудити решење за КиМ, ако буде пронађено, као и да ће се о том предлогу изјаснити народ и бити ''врховни судија''.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

"За танго је потребно двоје, не зависи све од нас, радићу сваки дан и борићу се сваки дан, да некакво компромисно решење пронађемо. Ако га пронађемо понудићу га народу, нека народ каже да ли жели или не и народ ће бити врховни судија", рекао је Вучић одговарајући на питање колико је времена потребно да се пронађе решење за КиМ.

Како је рекао, а ако се не пронађе решење за КиМ, неће имати шта да се понуди народу.

"Али, у сваком случај, борићу се за будућност Србије, као што ћу се борити за интересе не смао Срба на КиМ за њихову безбедност, за наше цркве и манастире, али и за интерес Републике Србије", нагласио је председник.

На питање како коментарише нападе опозиције да власт ради све да преда Косово, Вучић је рекао да не зна само ''шта би неко могао да изгуби после њихове владавине''.

"После владавине Ðиласа, Јеремића, ДС С, Бошка Обрадовића, јер су сви заједно владали и управљали Србијом. Шта још имам да изгубим, који део КиМ још нису предали. Ја мислим да Србија само може да добије у много чему, а ви ми реците шта је то што Србија још може да изгуби. Где то још нису поставили границу. Код Зубиног Потока су отворили гранични прелаз на Брњаку, јесам ли ја то урадио или Јеремић Ðилас, Обрадовић и ДС С. Јесу ли они поставили гранични прелаз на Јарињу или ја и да ли је у њихово верме проглашена незавинсот Косова или у наше време. Је ли у њихово време био 17. март или у наше време...", навео је Вучић.

Каже да стално мора да брани нашу позицију и да се правда иако су они направили случај пред Међународним судом правде, са јасном пресудом која каже да Косово није стекло независност нелегалним и нелегитимним путем.

"А то је, питање тражено од стране Јеремића, Ðиласа и ДС С, они су тражили одгвор на та питања, не ми. Шта можемо још да изгубимо? Да ли неко стварно мисли и верује у њихову причу како је неко нешто обећао некоме на западу, немојте да сте деца, они не могу да се суоче са тим да постоји неко ко ће стратешки да размишља. Не на начин на који они размишљају као слот машина - колико ће пара да стрпају у своје џепове и колико од неког другог пара могу да узму".

Вучић наглашава да неко, за разлику од њих, размишља и каква је наша економска ситуација и демографска позиција и колико нам људи одлази из земље и шта је то што од КиМ можемо да добијемо за Србију и шта можемо да добијемо за српски народ на КиМ.

"Ако вам је политика да неког оптужујете, да је крив за несто што сте ви већ изгубили и то својом неспособношћу да било шта за узврат добијете за Србију. Мислим да је то погрешна политика. Што се тиче легитимитета, ја то прихватам да су они веома популарни, а да ја то нисам", поручио је Вучић.

Вучић: Администрација САД сада жели да чује и српску страну

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да америчка администрација по први пут жели да чује и српску страну по питању Косова и Метохије и да то није мала ствар.

"Захвалан сам Американцима што ми се чини по први пут, од када је Трампова администрацију успостављена, да они желе да нас чују. Не кажем да су нам савезници по питању КиМ, не кажем да је то лако, они имају другачији поглед на Косово, али сада желе да нас чују и то није мала ствар", рекао је Вучић.

Додаје да тиме није задовољан , али да "види трачак светлости".

Он је у Анкари, где где боравио поводом инаугурације председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, рекао да је више пута разговарао са председником САД-а Доналдом Трампом и да је од њега добио потврду да ће доћи у Србију, али га не би изненадило да због обавеза не дође.

"Са председником Трампом сам разговарао више пута и то ми је потврдио. Међутим, знате какав је распоред председника САД-а и не бих се чудио да не дође. Надам се и учинићемо све да дође", рекао је Вучић.

Он је додао да нема потврду датума или нешто слично о доласку председника САД-а.

"Мислим да његов тим много ради и они ће га када буду мислили да је тренутак упознати са важним питањима Западног Балкана, пре свега питањем решавања косовско- метохијског проблема", рекао је Вучић.

Он је додао да ће у Србију до краја године доћи председник Русије Владимир Путин, а да ће наредне године у посету доћи и председник Кине.

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 582 4078
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике