МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић:Прикривена подрска таксама једне европске земље
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 129 565 3955
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Вучић:Прикривена подршка таксама једне европске земље

18.фебруар 2019. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас да постоји прикривена подршка таксама на КиМ од стране једне европске земље, али и појединих кругова у САД из старе администрације.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

На питање новинара да прокоментарише изјаву министра спољних послова Ивице Дачића који је рекао да је званични предлог Србије када је реч о решавању питања КиМ у дијалогу разграничење, Вучић је рекао одговарајући на друго питање да је он о томе говорио још пре годину дана.

"Сад сте ме ви спопали са тим што сам рекао пре годину дана у Шиду да коментаришем оно што сам сам рекао пре годину дана, објашњавао сам то безброј пута", рекао је Вучић.

На питање како види изјаву бившег амбасадора САД Вилијама Монтгомерија који упозорава да је могуће да ће Албанци изазвати ескалацију сукоба на КиМ зато што се противе разграничењу или било каквом решењу што су овом платфором и зацементирали, Вучић каже да не зна да ли сме медијима да говори баш све што зна.

"Боље је некад да прећутимо нешто за добро ове земље. Знамо, није та одлука о таскама сасвим без подршке појединих кругова. То нису увек званични кругови или нису они који често излазе у јавност против такси, али је тачно да имате прикивену подршку једне земље из Европе", рекао је Вучић.

Каже да постоји подршка за таксе и појединих кругова из бивше админситрације САД који би желели да се тако настави.

"То није случај са садашњом администрацијом САД која је апсолутно против такси. И писмо које потписао Палмер и оно што говоре Трамп и Болтон јасно говори да су они против такси".

Вучић каже да у нашој земљи има стручњака који, ипак, све боље знају иако никада нису чули ни њихове захтева нити претње, нити било шта знају о томе.

"Као када бих ја рекао да сам у стању да вршим трансплантацију, тако и они све боље знају. Проблем је у томе што - јесте ли ви сигурни да сви желе да имамо трајни мир на Балакну или је некоме потребно да то буде зона нестабилности и да могу да изводе своје велике политичке игре. И одговор ће вам се сам наметнути".

Председник је нагласио да је интерес Србије да имамо стабилност и мир и да можемо економски да се развијамо.

Додао је да се зато бори и да је поред разговора са Ангелом Меркел која је, како каже, "велики храст у чијој великој сенци смо сви ми мали у Европи", имао и врло важне разговоре са немачким парламентарцима који су разумели одговорно понашање Србије по питању КиМ.

Србија неће штитити злочинце,али за Битићије потребни докази

Србија неће штитити никога ко је чинио злочине, али су потребни докази да делује, рекао је данас председник Александар Вучић, поводом разговора са делегацијом америчких сенатора у Минхену који се тицао и случаја Битићи.

Он је ипак подсетио да су неки на власти били 13 или 14 година, а да ништа нису урадили по овом питању, а сада су, каже, решили да њему "ломе кичму".

Упитан да ли су амерички сенатори тражили хапшење Горана Радосављевића Гурија због случаја убиства браће Битићи, Вучић је новинарима казао да су сенатори само радили свој посао преневши му да су браћа Битићи били из њиховог „дистрикта“ и да то траже њихови бирачи.

„Ја сам рекао да је у мојој Србији убијено 2. 000 људи током њихове агресије и да нисам видео да је још неко испоручен Србији“, пренео је Вучић додајући да је то рекао пред 20 људи.

Истакао је да је убиство браће Битићи тежак злочин, да српске власти раде на његовом испитивању, али да је за поступање неопходно имати доказе.

„Ако било ко да доказе ми ћемо деловати. Нећемо никога штитити ко је направио злочин“, поновио је.

Истакао је да он, за разлику од неких других, који раније никада нису говорили о НАТО злочинима, то чини.

„Зато су се неки сенатори вратили на тему разговора са Приштином и рекли да су пријатељи Србије и да желе мир и стабилност, на чему сам им захвалан. Ја волим више отворене разговоре, него оговарања иза леђа“, објаснио је Вучић.

Додао је да није полицајац, а још мање тужилац, и да не може нико од њега да тражи да неког ухапси, већ да могу да говоре о ономе шта су надања.

„Моје је да одговарам народу, у два наврата су поменули тај случај, а ја сам питао да ли имају доказе, које нисам добио“, казао је он.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 129 565 3955
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике