МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Јовић: Нису нас застрашили, одлучни смо и остајемо
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Јовић: Нису нас застрашили, одлучни смо и остајемо

29.maj 2019. Извор: Танјуг

Заменик директора канцеларије за КиМ Жељко Јовић и градоначелник општине Зубин Поток Срђан Вуловић разговарали су данас са грађанима у том месту који су били жртве бруталног напада специјалаца које је послала Приштина, и поручили да се српски народ не да застрашити и да је одлучан да остане свој на своме.

Жељко Јовић

Фото: Медија центар

Јовић је навео да су бруталност, бестијалност, екстремно насиље својствено зверимама не човеку и потпуно одсуство емпатије и било какве људскости карактеристика упада приштинских јуришника на север КиМ.

Рекао је да је запрепашћен таквим поступцима, али да је оно што највише боли то што се и из Приштине и такозване међународне заједнице заклањају иза борбе против корпуције и криминала.

Како је навео, ми као држава смо апсолутно посвећени борби против корупције и криминала као и народ који живи на овим просторима, али да је важно напоменути да када су питању средине насељене Србима та борба мора спроводити са посебном пажњом и уз примену свих закона и међународних норми и стандарда.

Он је рекао да су представници Владе Србије и јуче и данас, и увек ће бити са народом који овде живи.

Поручујемо и Приштини и међународној заједници да смо чврсти и одлучни и доследни.

„Чврсти и одлучни у намери да овде останемо и опстанемо и доследни у очувању мира“ рекао је Јовић и замолио у име Владе Србије и српског народа да се мир очува, уз напомену да је јуче била права срећа што људских жртава није било.

Наше је чврсто опредељење да овде останемо и неће нас отерати одавде, подвукао је Јовић.

Он је направио и паралелу јучерашњих бруталних напада са исто тако бруталним хапшењем и малтретирањем директора Канцеларије за КиМ Марка Ðурића када је неколико људи претучено, уз оцену да је реч о истој матрици да циљем застрашивања српског народа, утеривање страха у кости и увежбавање сценарија за остваривање највећег сна Приштине, а то је потпуна окупација севера КиМ и протеривање Срба.

Могу да им кажем да у томе неће успети, да смо ту били и јуче да ћемо бити и данас и увек, рекао је Јовић, који је подсетио на речи генерала са Паштрика - одавде нема назад - назад је Србија, уз поруку - одавде нема назад, ово је Србија.

Вуловић је реекао да се Срби 20 година боре за опстанак, али да бруталност каква је била јуче нису до сада доживели.

„Шиптарске Росу јединице су буквално пуцале у народ и сва је срећа да нико није погинуо“, нагласио је Вуловић.

Он је навео да су те јединице упадале у куће, и „чистиле“ терен, а нико од људи који су били на списку оптужби за привредни криминал није ухапшен, али зато јесте 10 Срба испред својих кућа који нису ни били на барикадама или учествовали у протесту.

Како је навео, ухапшено је и једно глувонемо лице са посебним потребама, што говори, истиче, о силини бруталности према српском народу.

Вуловић је оценио да су Росу дошле не да хапсе привредне криминалце, већ како би Приштина показала своју снагу и додао „али ми смо њима показали своју одлучност“.

Поновио је да таква бруталност до сада није виђена, да су чак и школе јуче затворене, што није било никада до сада, али да се грађани већ враћају својим редовним пословима и показују снагу и одлучност да остану на својим огњиштима.

Лекићи су били међу оним Србима који су осетили бруталност припадника Росу.

Слободан каже како су га тукли и хватали за гушу испред његове куће, а затим и шутирали и узели и отели шајкачу, док Слободанка наводи да и сада пред очима види специјалца Росу који држи пушку упререну ка њима и истиче да још има осећај да се све сада дешава.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике