МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић: Ако не буде рекације ЕУ за ЗСО,знамо шта нам је чинити
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Вучић: Ако не буде рекације ЕУ за ЗСО,знамо шта нам је чинити

31.maj 2019. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да је апсолутно шокиран чињеницом да ЕУ није реаговала на изјаву Хашима Тачија да Приштина неће спроводити у дело што је потписала у Бриселу, то јест формирање Заједнице српских општина.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

Нада се, каже, да ћемо данас или сутра дочекати рекацију ЕУ и поручио да "знамо шта је и нама чинити" ако та реакција изостане.

„Чекали смо 24 сата да ЕУ реагује. Апсолутно сам шокиран да нико није реч рекао за документ који је потписан у Бриселу, а чије провођење је гарантовала ЕУ. Ако не важе за Албанце ти документи, не знам шта мисле с ким у будућности да разговарају", рекао је он.

Вучић је истакао да то довољно говори о тежини ситуације у којој се налазимо.

Албанци, приметио је, имају само једну цркву у којој се моле, а то су САД, и све што кажу или ураде против Русије и Срба баш их брига.

Важно им је да их америчка мисија при ОЕБС похвали за антикорупцијску акцију, додао је он указујући да је то била антикоорупцијска акција колико су против корупције оријентисани Харадинај и Тачи.

"За мене је много важније и индикативније и то што ћуте Немци, Енглези и Французи и Брисел. У Бриселу су тај документ потписали Тачи и Дачић, али у присуству Кети Ештон. Није тамо био свети Петар, већ Кети Ештон као високи представник ЕУ. Ако ЕУ није у стању да гарантује споразум у чијем је састављању сама учестовала нека нам то кажу, да знамо да ти споразуми немају више никакву правну снагу", поручио је Вучић.

Председник Србије истиче да ће се онда и друге ствари одвијати на другачији начин.

"Унеће то додатну несигурност и унеће много проблема свим странама, али је важно да нас ЕУ по том питању информиш уместо што нас информишу о разним глупостима које им неки политички тајкуни пишу. Било би добро да нас информишу о ономе на шта смо много времена и енергије утрошили, да бисмо ствари умиривали".

Вучић је закључио:

"Тако да, надам се да ћемо данас или сутра дочекати рекацију ЕУ по том питању, а ако је не буде, опет добро, онда знамо шта је и нама чинити".

Вучић: Желе Србе попут Трајковић...

Председник Србије Александар Вучић поновио је оцену да акцијама попут најновије на северу КиМ Албанци желе да утерају страх Србима у кости.

Указао је да је сада посебан проблем жешћи начин на који албанске снаге гоне Србе који су штитили своје домове и који нису желели да они дођу до њихових кућа.

"Жешће се данас гоне они, него било ко други. Хоће буквално да утерају страх Србима и да сви Срби буду послушни, да се понашају онако како се понашају Марко Јакшић и Рада Трајковић. То треба да буде модел за Србе - ако поштујеш Србију, Београд, добићеш кундак у лице и хапшења на дневном нивоу", рекао је он новинарима након што је обишао припадника Унмик, Руса, који је због повреда у тој акцији повредхен и смештен на ВМА у Београду.

„Драго ми је што је господин Красносченков у добром стању. Била је велика опасност да су лобањске кости поломљене и очно дно захваћено. Проверавали су наши лекари цело вече и на крају установили да је добро стање. Међутим, размишљам о нечему другом, пошто смо добили опис ситуације кроз коју су људи који су нападнути од стране албанских снага прошли... Мислило се да су повреде случајно нанете, да је неко случајно ударен кундаком. Међутим, никакве грешке није било, са намером су радили то да би утерали страх комплетном српском становништву и није их било нарочито брига што се ради о руском држављанину и пре свега раднику администрације УНМИК“, објаснио је он.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике