МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Злочинци се враћају на место злочина
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 130 567 3969
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Ђурић: Злочинци се враћају на место злочина

12.јун 2019. Извор: Танјуг

Обележавање 20. годишњице од уласка НАТО снага на косовску територију и долазак некадашњег председника САД Била Клинтона и осталих званичника тадашње америчке администрације потврђују да се "злочинци враћају на место злочина", изјавио је данас директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић.

Марко Ђурић

Фото: Ртв Пинк

"То што имају неки бал вампира у Приштини... ако мене питате, то је бал вампира и по мени злочинци се враћају на место злочина, и Весли Кларк и Бил Клинтон", рекао је Ђурић.

Он је гостујући на ТВ Пинк показао мапу на којој се види етничка структура у Гњиланама и Приштини пре 1999. године и после, када тамо више практично нема Срба.

"То данас славе представници који кажу за себе да су представници демократије и борци за људска права", рекао је Ђурић.

Упитан о недавној седници Савета безбедности УН, он је рекао да је то била важна прилика за изношење аргумената и подсетио да је залагањем руководства Србије 13 земаља повукло одлуку о признању тзв. независности Косова.

"У седници Савета безбедности и широм света одвија се непрекидна борба да аргументе изнесемо, и наши представници скрешу у брк шта треба да им се каже", рекао је Ђурић.

Он је навео да Албанци без икаквог срама износе најгоре лажи о Мисији УН, и додао да им та седница СБ УН није помогла да се у широј јавности афирмишу и препоруче као кандидат за чланство у светској организацији.

Када је реч о изнетим тврдњама да су Србиј колонизатори, директор Канцеларије за КиМ је рекао да су албански сеператисти и њихови политичари шампиони света у пропаганди и лажи.

"То је једна црно бела слика коју пројектују у свет и Србе приказују као колонизаторе, иако сва доступна историјска документа и видео записи показују сасвим другачије и да су Срби ту од искона" рекао је Ђурић.

Он је рекао да представници Србије разговоре воде "без рукавица".

"Нема разлога прећутати некоме ко тако огољено лаже, као што је представница Приштине Вљора Читаку то урадила, она је вређала интелигенцију свих слушалаца", рекао је Ђурић.

Он је навео да је на КиМ до јуна 1999. годино било 372. 444 неалбанаца, од чега несто више од 239. 000 Срба, а да је после НАТО интервенције покрајину напустило напустило 56 одсто припадника неалбанских заједница.

"Да ли је то колонизација? Сви ти који причају о колонизацији школовани су на српским универзитетима, а неку су школовани у Београду. Те речи њима служе за остваривање политичких циљева, макијавелистичких и људима који познају ситуацију, то је јасно", рекао је Ђурић.

Он је навео да да је проблем и то што део западних држава 20 година након агресије на Србију, слепо подржава политику коју су водили и тада.

"Албанци на КиМ без обзира шта ураде, уведу таксе (на српску робу) противно свим принципима, они издају једно или два саопштења, то осуде и даље ништа. Срби би били најгори преговарачи на свету, ако би понудили принцип да кад Албанци ураде нешто лоше, понуде уступак да би они повукли лоше одлуке... Зашто они не повуку таксе и не престану с провокацијама", упитао је Ђурић.

Он је додао да је међу албанским политичарима и сепаратистима завладало болесно такмичење у томе ко ће бити гори према Србима.

Ђурић је истакао и да ЕУ нема снагу да спроведе и гарантује потписане договоре у Бриселу, као и да је прошло шест година а да није формирана Заједница српских општина (ЗСО).

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 130 567 3969
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике