МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ранђеловић: За инфраструктурне пројекте у Зубином Потоку преко 1,2 милијарде динара
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 582 4078
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Ранђеловић: За инфраструктурне пројекте у Зубином Потоку преко 1,2 милијарде динара

23. јануар 2019.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Миљан Ранђеловић изјавио је вечерас да је Канцеларија за инфраструктурне пројекте у општини Зубин Поток, у току прошле и ове године, определила 1,2 милијарде динара, али да ће у овој години помоћи и социјално угроженом становништву.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ранђеловић је у току дана и вечерас са председником Привременог органа општине Зубин Поток Срђаном Вуловићем и послаником Српске листе Милошем Перовићем обишао неколико социјално угрожених породица са подручја општине Зубин Поток.

Он је подсетио да је Канцеларија за Косово и Метохију реализовала и још увек реализује инфраструктурне пројекте, од регионалног водовода преко изградње путева и стамбених јединица до решавања неких социјалних питања.

“Конкретно за општину Зубин Поток је Канцеларија за КиМ у току прошле и ове године определила за инфраструктурне пројекте преко 1,2 милијарде динара. То су пројекти који не могу да значе баш свим житељима општине Зубин Поток, због тога смо ми данас, вечерас и наредних дана и недеља у обиласку и посети људима који су поносни, који не желе да траже помоћ ни од кога а треба им помоћ, и ми са таквим људима разговарамо”, рекао је Ранђеловић.

Говорећи о социјално угроженим породицама са којима се данас сусрео, Ранђеловић је истакао да је жеља да им се помогне и покаже да нису сами, да неко стоји уз њих и да ће им се помоћи да реше проблеме, почевши од најсложенијих са којима се сусрећу.

Раде Ђукић из села Горњи Јасеновик у општини Зубин Поток живи са четири члана породице у лошим условима и каже да има обећање од представника овдашње општине и Канцеларије за КиМ да ће му помоћи како би изградио кућу.

“Најпотребније нам је нешто од материјала да се уради кућа. Обећали су да ће нам изградити кућу”, рекао је Ђукић.

Помоћ је обећања и вишечланим породицама Зорана и Миломира Бишевца у селу Јабука.

Фиља Бишевац је самохрана мајка двоје деце, која се поред проблема са лошом економском ситуацијом сусреће и са бирократским проблемима јер нема српску личну карту.

“Мени треба соба, ова где спавају деца је пуна влаге, малтер са зидова отпада, ако можете да ми средите собу и степениште. Имам проблема са папирима добила сам визу на годину дана, опет ћу је продужти у новембру”, рекла је она обраћајући се представницима Општине Зубин Поток и Канцеларије за Косово и Метохију.

Породици Ђурић из села Црепуља Општина Зубин Поток је помогла у изградњи куће.

“Ми смо тројица браће, помогла нам је Општина Зубин Поток и Канцеларија за КиМ при изградњи. Занчи нам много ми смо остали у нашем селу и дај боже да буде изградње кућа и да људи остану у селу”, рекао је Горан Ђурић.

Председник Привременог органа општине Зубин Поток Срђан Вуловић изјавио је да ће наставити да помажу становништву а пре свега социјално угроженој категорији грађана.

“Помажемо у складу са савојим могућностима али Канцеларија за КиМ је издвојила додатна средства и хоће додатно да помогне народу који живи на овим просторима. Општина, Канцеларија за КиМ и држава Србија стоје иза целог овог пројекта, надамо се да ћемо још више моћи да помогнемо свом народу”, рекао је Вуловић.

Представници Канцеларије за КиМ и Општине Зубин Поток породицама које су посетили данас уручили су пакете хуманитарне помоћи.

Заменик директора Канцеларије за КиМ Миљан Ранђеловић задржан два сата на прелазу Брњак

На прелазу Брњак на северу Косова гранична Косовска полиција задржала је око два сата заменика директора Канцеларије за КиМ Миљана Ранђеловића који данас обилази социјално угрожене породице са подручја општине Зубин Поток.

"У дану који је опредељен за најплеменитију људску активност, помоћ нејакима и угроженима, у једном таквом дану са таквом агендом, данас су нас задржавали пуна два сата без икакве потребе, образложења и без објашњења", рекао је Ранђеловић.

Ранђеловић је додао да су им тек након инсистирања и после, како је навео, непријатног разговора са косовским полицајцима вратили документа и дозволили улазак на Косово.

„Неко се очигледно из Приштине, као што је то годинама уназад случај, труди да прекине исконску нит која повезује сваког Србина ма где да живи са Србима са КиМ. Овог тренутка можемо још једном да поручимо и да поновимо да је та нит нераскидива“, истакао је Ранђеловић.

Он је додао да не постоји Србин и да не постоји службеник Србије, од председника Александра Вучића, преко директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, па сваког од њих који свакодневно не мисли на људе на Косову.

„На крају они истински јунаци 21. века, међу свим Србима на свету, су Срби који живе на простору КиМ и ово је био само још један у низу случајева са оваквим исходом а без икаквог рационалног образложења“, оценио је Ранђеловић.

Он је замолио све људе на Косову да имају разум, памет, стрпљење и српски инат како би све ово издржали изражавајући наду да ће доћи крај свему овоме једног дана и да ће онда свима бити боље.

„До тада сви заједно морамо да издржимо, да се помажемо и разумемо као и до сада“, поручио је Ранђеловић.

Миљан Ранђеловић имао је састанак у Зубином Потоку са руководством те општине и са челницима културних, просветних и јавних предузећа.

Након тога на подручју општине Зубин Поток обићиће, заједно са председником општине неколико социјално угрожених породица у овој општини.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 582 4078
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике