МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ранђеловић: У центру борбе за очување КиМ јесу људи и решавање њихових проблема
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 134 586 4105
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Ранђеловић: У центру борбе за очување КиМ јесу људи и решавање њихових проблема

24. јануар 2019.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Миљан Ранђеловић одржао је данас састанак са директорима свих јавних предузећа и установа у Косовској Митровици, током којег је поручио да је приоритет борбе за очување КиМ помоћ обичним људима у решавању њихових свакодневних проблема.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

"У центру наше борбе за очување Косова и Метохије јесу људи, обичан човек, свакодневни живот обичних људи. То су људи који су поносни, који нама не траже никакву помоћ, који муче своју муку, носе се са својим проблемима, а ми за то не знамо. Ми са таквим људима желимо да разговарамо, ми такве људе желимо да питамо шта њима треба, да им све то учинимо, помогнемо, јер сви они велики инфраструктурни пројекти за које дајемо новац и за Општину Косовска Митровица нису довољни за њих. Желимо да им помогнемо, да им решимо те проблеме, како би свима њима било боље”, рекао је Ранђеловић након састанка.

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић рекао је да поред свеобухватног пакета мера помоћи српском народу на Косову и Метохији, акција са данашњег састанка јесте да сваки руководилац буде видљив међу породицама у нашем граду, где ће свака изнети своје проблеме и осетити бољитак у овој години.

“Наш заједнички задатак и циљ уз пуну подршку државе Србије, што потврђује и данашње присуство заменика директора Канцеларије за КиМ Миљана Ранђеловића, јесте да су одлучни и опредељени да се побољша живот сваког појединца на простору Косова и Метохије.

Ми морамо да дамо свој максимум, да поред милијарди и милијарди опредељених пре свега пројекте, оно што је најнеопходније јесте да свако дете и свака породица у Косовској Митровици живи лепше и боље. Морамо да будемо ти који ћемо заједно са државом омогућити појединицма тај бољитак”, рекао је Спирић.

Начелник Косовско-митровачког управног округа Славко Симић истакао је да сва помоћ и подршка за социјално угрожене, вишечлане породице, привреднике, пољопривреднике стиже од Владе Републике Србије и Канцеларије за Косово и Метохију.

"Оно што је наш примарни циљ у овој години је да се бавимо обичним човеком, људима који живе тешко, да њихове проблеме решавамо корак по корак, да их подигнемо економски и стамбено на ноге и да људи који живе у тешким услвома имају перспективу и будућност. Наш императив јесте да задржимо наш народ овде и да покажемо држава Србија, Влада Републике Србије и колико председник Александар Вучић мисле на свој народ, а пре свега колико ми који смо носиоци институција на локалном нивоу желимо да водимо бригу и пажњу о нашем народу", истакао је Симић.

Заменик директора Канцеларије за КиМ Миљан Ранђеловић наставио је посету Косовској Митровици обиласком улице Рударске чете, где је са локалним званичницима разговарао о санацији потпорног зида и клизишта у тој улици.

Ранђеловић: Влада Србије ће реализовати низ инфраструктурних пројеката у Косовској Митровици и Звечану

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Миљан Ранђеловић најавио је данас у Косовској Митровици да ће Влада Србије у овом граду и Звечану током године реализовати низ инфраструктурних пројеката, међу којима су секундарна водоводна мрежа, мост (заобилазница) преко Ибра и фудбалски комплекс.

Ранђеловић је данас са локалним званичницима посету Косовској Митровици наставио обиласком улице Рударске чете, где ће се радити санација потпорног зида и клизишта. Говорио је о положају социјално угрожених породица и радовима на згради Предшколске установе „Даница Јарамаз“.

Ранђеловић је рекао да у ПУ „Даница Јарамаз“ борави 710 малишана, са изградњом другог дела зграде у који је уложено 18 милиона динара добиће се простор за смештај још 100 малишана.

Истакао да се ових дана уз обилазак породица које имају „озбиљне животне проблеме паралелно баве и са озбиљним инфраструктурним пројектима, све са циљем да српски народ на простору Косова остане и опстане и живи једноставно нормално, као што и треба да се живи.

„Влада Србије ће као што је овај, реализовати и пројекат секундарне водоводне мреже у вредности 46 милиона динара, на простору северног дела града Митровице. То је наставак регионалног пројекта. Такође и секундарну водоводну мрежу у општини Звечан у току ове године. Имаћемо мост преко реке Ибар са прилазним путевима у Дудином кршу, нови фудбалски комплекс, то су све заиста велике инвестиције“, рекао је Ранђеловић.

Поновио је и подвукао да ће се Канцеларија за КиМ бавити „животима и проблемима људи који нама нису пријављивали своје проблеме, ми тражимо те људе, желимо са њима да разговарамо и решимо њихове проблеме“.

„Овим путем позивам људе, оне горде поносне, наше Србе са КиМ који никада, никоме нису тражили никакву помоћ, а не могу сами да реше свој проблем, да се обрате својим општинама, својим председницима општина, члановима привремених органа или било коме ко ради у систему Србије и прима плату из буџета Србије. Ми постојимо и радимо за народ који живи на простору Косова и Метохије и молимо наше грађане да своје проблеме поделе са нама, а ми смо изузетно расположени да помогнемо и да решимо сваки проблем који има сваки Србин на простору Косова и Метохије“, поручио је Ранђеловић.

Током обиласка потпорног зида који се урушава и чија је санација ургентна у улици Рударске чете, јер је једина веза тог дела града са насељем Мали Звечан и црквом Св Димитрија, Ранђеловић је обећао санирање зида, као и решење проблема породици чија је кућа на клизишту.

„Ми ћемо то да санирамо или да те људе обезбедимо на неки други начин“, рекао је Ранђеловић.

Обилазећи породице Јовановић Марије, Радивојевић Виторке и Јобвановић Јелене, које имају углавном стамбене проблеме Ранђеловић је обећао сваку врсту помоћи.

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић је после обиласка радова на другом делу вртића рекао да је будућност Косовске Митровице загарантована.

„То потврђује и изградња овог објекта која јасно говори да је наталитет у Косовској Митровици све већи, што је за похвалу, а на нама је да активније, брже и више радимо на свим пољима. Будућност деце то заслужује и на томе се нећемо зауставити. И брже и боље и сложније и уједињено. То управо говори колико желимо јаку Косовску Митровицу, јаку и бољу Србију“, напоменуо је Спирић.

Директор ПУ „Даница Јарамаз“ Горица Маринковић Јевђић је рекла да се у у склопу централног вртића уз подршку Канцеларије за КиМ и Владе Србије изградња анекса приводи крају.

„Ја се томе радујем зато што ћемо у наредној радној години, стартовати са већим капацитетом и задовољити потребе нашег града“, рекла је директорица ПУ.

Она је позвала да се родитељи јаве на конкурс и изразила наду да ни једно дете неће остати непримљено у вртић.

Подсетила је да се прошле године отворио вртић у Бошњачкој махали у којој борави 56 деце.

Начелник Косовско-митровачког управног округа Славко Симић је рекао да се ових дана интензивно идентификују проблеми Северне Митровице и најугроженији грађани, који се решавају заједно са Канцеларијом за КиМ уз помоћ и подршку локалне самоуправе.

„Србија мисли на свој народ и сви ми мислимо на наш народ на КиМ. Влада Србије, Канцеларија за КиМ и сви носиоци институција помоћи ће да наш народ на овим просторима остане и опстане. Потврда тога јесте и да смо у прошлој години и за време новогодишњих и божићних празника били уз свој народ, донисили помоћ и у огреву и у храни, помагали људима, стамбено их обезбедили, материјално и финансијски. Наравно та помоћ је пристигла захваљујући Канцеларији за КиМ.

Наставићемо да помажемо и да показујемо братску љубав и солидарност према нашем народу. Пре свега бих желео да се захвалим председнику Александру Вучићу и Канцеларији за КиМ што разумеју све наше потребе и проблеме које решавамо заједно на терену“, рекао је Симић.

Делегација коју су чинили представници Канцеларије за КиМ, локалне самоуправе и Косовско-митровачког округа обишли су и зграду Основне школе „Бранко Радичевић“ у којој је већ две деценије смештено пет школа, протераних из јужног дела Митровице.

Заменик директора Канцеларије Миљан Ранђеловић поручио је ученицима Основне школе „Вељко Банашевић“ да ће поводом прославе школске славе Светог Саве сви ученици добити поклоне, а обећани су и други видови помоћи.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 134 586 4105
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике