МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Марковић Стојановић: Свако дете нам је важно
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Марковић Стојановић: Свако дете нам је важно

16. јун 2020.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Слађана Марковић Стојановић, након разговора са директорима здравствених институција, посету општини Грачаница наставила је обиласком неколико породица, којима је Влада Србије обезбедила помоћ за лечење у инистранству и вантелесну оплодњу.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Марковић Стојановић је у пратњи кандидата за посланике за Скупштину Србије са листе СНС „Александар Вучић – За нашу децу“ Данијеле Вујачић и Љубомира Марића и представника локалних институција предвођених председником општине Грачаница Срђаном Поповићем, прво обишла породицу Душана и Марине Славковић, који су пре три године добили тројке, две ћерке и сина, објављено је Фејсбук налогу "Стпска листа Грачаница".

Истичући важност подршке надлежних институција, Марина Славковић је рекла да су она и супруг током борбе са стерилитетом и вантелесне оплодње били без посла, а по рођењу деце, велику подршку и помоћ пружио им је председник општине Срђан Поповић.

„Интензивно помажемо родитељима и сигурно да из ове породице може да се пошаље јасна порука да су деца наша будућност. Колико будемо радили на томе да помогнемо наше породице, да им обезбедимо што боље услове за живот, онда и можемо да планирамо будућност на овом простору, како у општини Грачаница тако и широм Косова“, казао је Срђан Поповић, наводи се у објави.

Додаје се да је Марковић Стојановић обишла и дом Небојше Николића, чији је син Василије након болести успешно излечен у Италији, средствима које је обезбедила Влада Србије.

„Посебно је задовољство што посећујемо породице са троје и више деце, а још веће што обилазимо породицу где смо постали свесни да здравље нема цену ни алтернативу, да родитељ не може бити срећнији него кад му је дете здраво, а то смо постигли код Василија. Председник Републике Србије, Канцеларија за КиМ и фонд Министарства здравља за ретке болести труде се да свако дете, било да је са Косова и Метохије или централне Србије, добије адекватну здравствену заштиту“, казала је Марковић Стојановић.

Подсетивши да је у прошлој години рођено више деце него у претходној, она је изразила наду да ће се такав тренд наставити, јер је „свако дете важно“.

„Ја и моја породица никада нећемо заборавити јануар 2018. године када је председник Вучић обезбедио средства за лечење малог Василија, тако да ми осећамо просто моралну обавезу да и као људи подржимо председника Вучића, као и због свега до сада учињеног за народ на Косову и Метохији сматрамо да ова прича нема алтернативу“, рекао је Небојша Николић, након данашње посете званичника.

Кандидат за посланика Љубомир Марић казао је да је његов највећи утисак посета породици Николић и малом Василију јер је то тужна и тешка прича са срећним завршетком.

„Захваљујући Александру Вучићу данас је Василије здраво, насмејано и срећно дете, а родитељи могу да одахну и буду задовољни. Поносан сам што могу бити део једне структуре и велике приче у којој обичан човек није заборављен и заиста је Александар Вучић неко ко сваки дан доказује колико му је стало до сваког човека“, рекао је Марић.

Марковић Стојановић је обишла и породицу Васић у Ливађу и Савић у Сувом Долу.

Марковић Стојановић: Грачаница заслужује озбиљан Клинички центар

Интерес Владе Србије је да унапреди здравствени систем на Косову, како би сваки грађанин добио адекватну здравствену заштиту, поручила је помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Слађана Марковић Стојановић, током посете општинама Липљан и Грачаница

Марковић Стојановић је у Дому здравља у Грачаници одржала сасатанак са директорима здравствених установа на централном Косову и најавила нова улагања и помоћ Владе Србије.

"Домови здравља Косово Поље, Липљан и Приштина добиће нова санитетска возила. У овој години почеће се са израдом пројектне документације за нови Клиничко-болнички центар Приштина са седиштем у Грачаници. Више неће бити малих болница на више локација које личе на ратне приручне болнице, него један озбиљан клинички центар какав ово подручје заслужује. Поред тога, Дом здравља у Угљару више неће бити у изнајмљеној згради, која је неприлагођена, већ ће у склопу вишенаменске зграде сместити свој Дом здравља", рекла је Марковић Стојановић.

Директорица покрајинске Национале службе за запошљавање Косова и Метохије у Косовској Митровици Верица Ћеранић уручила је у Дому здравља у Грачаници уговоре приправницима са средњом стручном спремом за стручно осопособљавање и усавршавање.

"Национална служба за запошљавање је присутна и на простору Косова и Метохије и данас је свечано доделила 41 уговор корисницима који ће у наредних шест месеци бити на стажирању у Дому здравља у Грачаници. Овим програмом до краја године биће обухваћено 370 лица, а вредност програма је 55 милиона динара. То не би успели да није подршке Владе Републике Србије, јер настојим да смањимо стопу незапослености на Косову", истакла је Ћеранић.

Марковић Стојановић је са представницима локалне самоправе и кандидатима за посланике Српске напредне странке, на предстојећим изборима у Србији, Данијелом Вујичић и Љубомиром Марићем посетила породицу Душана и Марине Славковић, који су пре три године добили тројке, две ћерке и сина.

"Трудимо се да зарадимо на сваки могући начини обезбедимо деци све што им треба. Нека имају оно основно, не ваља ни када има човек превише", рекла је Марина Славковић.

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике