МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Петковић: Цео Зубин Поток осудио реакцију петорице провокатора током налагања бадњака
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 134 586 4105
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Петковић: Цео Зубин Поток осудио реакцију петорице провокатора током налагања бадњака

10. јануар 2023. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да је цео Зубин Поток осудио инцидент који су направила петорица пијаних провокатора у Цркви свете Тројице током налагања бадњака.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Петковић је гостујући на ТВ Хепи рекао да су то људи које су послали исти они из опозиције који су организовали контрамитинг у Косовској Митровици на коме су се окупила 43 човека спремна да Аљбину Крутију дају материјал за вести којим би додатно нападао Србију и председника Александра Вучића, а посебно да би сакрио вест о пуцању на српску децу из села Готовуша.

"Био је то један потпуно маргинални инцидент који су изазвала петорица провокатора које је послала опозиција са циљем да прекину молитву и на најпогрднији начин вређају државу Србију, владику Теодосија и мене“, рекао је Петковић и додао да је налагању бадњака присуствовало више од 500 људи и да су петорица проковатора покушала да униште све то.

"Осуђује их цео Зубин Поток, тиме што су урадили показали су шта мисле о себи, с обзиром да су у порти цркве на Бадње вече тако реаговали", рекао је Петковић и додао да је све одћутао мирно и достојанствено, јер није желео да да простора Куртију да у њиховим медијима то буде главна вест како би сакрили пуцање на Стефана и Милоша.

Нагласио је да они који то раде, раде за Куртија, како би Курти такве инциденте и догађаје користио за своје медије да напада државу Србију и председника Александра Вучића.

Додао је да иза те петорице провокатора и митинга у Косовској Митривици стоје Двери, Вук Јеремић и друге десничарске јединице, и да су својим деловањем дали материјал Куртију како би прикрио чињеницу да је народ уз преседника Вучића и да је у Штрпцу на величанственом протесту билио 7.000 људи који су желели да се заустави прогон Срба и пуцање у српску децу.

"У Штрпцу је било 7.000 људи, 500 људи у Зубином Потоку, и све то показује да је народ уз Србију, а оних који се бусају у груди на КиМ да би добили политичке поене готово и да нема“, рекао је Петковић и додао да је већина учсесника протеста у Косовској Митровици била из централне Србије.

Упитао је какав човек неко треба да буде да шаљете провокатора да напада владику, да прекида молитву када су рањавана српска деца само да то Куртију буде главна вест.

Пектовић је подсетио да су Срби већ дуго глинени голубови на Косову пре свега због србомрзачке политике Куртија који чине све да протера Србе са Косова.

Петковић је оценио и да је негативан одговор Кфора који је дошао само два сата после упуцавања српске деце најбољи показатељ да Курти то не ради сам, већ уз подршку дела земаља са запада који желе да Косово буде потпуно независно и да се притисне Србија да призна Косово.

Зато Курти и не ради ништа на формирању ЗСО, додао је директор и нагласио да без ЗСО нема колективних права за српски народ на КиМ.

Петковић је из тог разога још једном поновио да све док је Вучића на месту председника Србије, то се неће никада догодити.

Подсетио је и да Курти србомрзачком политиком покушава да засташка лошу економску политику и осигуран останак на власти.

Петковић је нагалсио да Кфор не треба да се бави барикадама, већ да заштити Србе.

Изразио је жаљење што му косовске власти нису дозволиле да посети рањену децу у болници и нагласио да су и на тај начин хтели да прикрију истину о дешавању у Готовуши.

Нагласио је да су настојали да искриве и изјаву мајке, да је тај припадник КБС пуцао у земљу што су пренели и немачки медији.

"Још раније смо имали информацију да ће Приштина желети да то прикаже тако. Рањена деца су сама потврдила да је ватрено оружје директно уперено у њих“, додао је Петковић и навео да Куртијеви Срби Ненад Рашић и Рада Трајковић нису никада стали у одбрану нашег народа, већ му се само додворавају и дају дволичне изјаве које могу да се тумаче на више начина, како га не би наљутили.

Нагласио је да Кфор, НАТО, ЕУ и САД могу да изврше потребан притисак на Приштину.

"Имамо гаранције да КБС са дугим цевима не могу на север, а што се тиче РОСУ предстоји тешка борба да се изборимо да они не могу да долазе, јер се тиме крше сви споразуми, пре свега Бриселски споразум, његова тачка 10, где стоји да на северу могу бити само снаге са српском већином. У полицији сада нема Срба, али има Кфора и Еулекса који могу да попуне вакуум настао напуштањем косовских институција“, навео је Петковић.

Нагласио је да Срби на КиМ у наредној години могу и даље да очекују пуну подршку председника Вучића и државе Србије.

Канцеларија за КиМ ће наставити да улаже више него икада на простору КиМ.

"Инвестиционим планом успели смо да уложимо више новца него за последњих 40 година. Обнављају се клинички центри, раде путеви, граде вртићи, сређено је више од 70 амбуланти и школа. Ниче зграда Ректората у Косовској Митровици“, рекао је Петковић и казао да држава чини све на ослобађању ухапшених Срба.

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 134 586 4105
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике