МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић о томе ко све руши позицију Србије пред преговоре о КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Вучић о томе ко све руши позицију Србије пред преговоре о КиМ

14. јун 2018. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да очекује велике притиске, и споља и изнутра, у циљу слабљења позиције Србије у преговорима о Косову и Метохији, како не бисмо могли да дођемо до решења, или, и ако дођемо до њега - да ниједно не буде добро.

Александар Вучи

Фото: Танјуг

Он је, у том контексту, коментарисао и недавне оптужбе Вука Јеремића о томе да он спрема нереде, како би направио "амбијент" за предају Косова, истичући да не мисли да је та изјава случајна.

"Што се тиче изјава појединих политичара, који своју земљу оптужују и који гледају да сруше позицију Србије пред бриселске и све друге разговоре, ја не мислим да је то случајно. Нећу данас да говорим, али наредних дана ћу се обратити народу и рећи и повезати их са неким другим случајевима, везано и за Оливера Овановића и за неке друге ствари, па ће се можда људи изненадити одређеним информацијама", рекао је Вучић новинарима.

Суштина је, каже, у томе да неко ко је радио једном против своје земље, радиће увек против своје земље.

"Неко ко је са сладострашћу и задовољством ставио печат и залепио коверат косовске независности...А, што би престао да се бори за то исто, када је то већ једанпут учинио инсистирањем на пресуди Међународног суда правде?", запитао је.

Што би, додао је, престали да се боре за то, када су ћутали 2008. када је Приштина проглашавала независност, а данас им је, приметио је, крив Вучић.

"И зато ће бити великих притисака, што већ данима говорим, и споља и изнутра да се позиција Србије ослаби, да не бисмо могли, пре свега, да дођемо до решења, али, са друге стране, уколико бисмо и дошли до решења да ниједно не буде добро", рекао је српски председник.

Како год се окрене, истиче, позиција нам није лака.

"Ми немамо избора, сем да се боримо за Србију, а ти чији је избор да из Њујорка позивају некога да у Србији демонстраира или из Истанбула то исто раде, а не заједно са својим људима...ја о њима немам шта посебно да кажем. Мислим да они највише говоре о себи", рекао је Вучић.

Упитан за недавне изјаве покрајинског премијера Рамуша Харадинаја, казао је да није тек тако поменуо случајеве од убиства Оливера Ивановића, до последњих напада, као и сталних претњи формирањем војске Косова.

„Никада не верујем да је оно што говоре Харадинај и албански лидери нешто што само они мисле. Они то само изговарају, а плашим се да други то мисле. Нама остаје само да наставимо да преговарамо и спречимо сваку врсту проблема у будућности", поновио је.

Са притисцима, односно против њих и упркос њима, морамо се борити, истакао је, како би испунили своје циљеве.

Ипак, каже, не разуме оне који стално критикују, као и сада, када је отворена нова фабрика у Крушевцу, уз коментар - "они што мотају каблове", а такве је позвао да сами отворе какву фабрику која запошљава 2.500 људи.

"Ви ћете да нам солите памет? Ево, даћемо вам новац па отворите фабрику са 2.500 запослених", рекао је Вучић.

Како је додао, иста ствар је са онима којима смета наша репрезентација када победи или онима који играју тенис "боље" од Новака Ђоковића.

"Пола наших људи зна да је лоше што (Ђоковић) не једе овако, него једе нешто друго...Једи шта год хоћеш и одиграј бар један гем, као што га игра Ђоковић. И немој да седиш у кафани, у кафићу и да пљуцкаш по њему, нашој репрезентацији и свим људима који негде нешто раде", реаговао је.

Ту "манију" посматрања и куђења некога ко гура камен уз брдо, стојећи са стране и пљуцкајући, можда треба да прекинемо, каже, и да видимо шта је то што можемо да урадимо за себе, породицу и државу.

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике