MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Vučić o tome ko sve ruši poziciju Srbije pred pregovore o KiM
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 119 518 3629
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Vučić o tome ko sve ruši poziciju Srbije pred pregovore o KiM

14. jun 2018. Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje velike pritiske, i spolјa i iznutra, u cilјu slablјenja pozicije Srbije u pregovorima o Kosovu i Metohiji, kako ne bismo mogli da dođemo do rešenja, ili, i ako dođemo do njega - da nijedno ne bude dobro.

Aleksandar Vuči

Foto: Tanjug

On je, u tom kontekstu, komentarisao i nedavne optužbe Vuka Jeremića o tome da on sprema nerede, kako bi napravio "ambijent" za predaju Kosova, ističući da ne misli da je ta izjava slučajna.

"Što se tiče izjava pojedinih političara, koji svoju zemlјu optužuju i koji gledaju da sruše poziciju Srbije pred briselske i sve druge razgovore, ja ne mislim da je to slučajno. Neću danas da govorim, ali narednih dana ću se obratiti narodu i reći i povezati ih sa nekim drugim slučajevima, vezano i za Olivera Ovanovića i za neke druge stvari, pa će se možda lјudi iznenaditi određenim informacijama", rekao je Vučić novinarima.

Suština je, kaže, u tome da neko ko je radio jednom protiv svoje zemlјe, radiće uvek protiv svoje zemlјe.

"Neko ko je sa sladostrašću i zadovolјstvom stavio pečat i zalepio koverat kosovske nezavisnosti...A, što bi prestao da se bori za to isto, kada je to već jedanput učinio insistiranjem na presudi Međunarodnog suda pravde?", zapitao je.

Što bi, dodao je, prestali da se bore za to, kada su ćutali 2008. kada je Priština proglašavala nezavisnost, a danas im je, primetio je, kriv Vučić.

"I zato će biti velikih pritisaka, što već danima govorim, i spolјa i iznutra da se pozicija Srbije oslabi, da ne bismo mogli, pre svega, da dođemo do rešenja, ali, sa druge strane, ukoliko bismo i došli do rešenja da nijedno ne bude dobro", rekao je srpski predsednik.

Kako god se okrene, ističe, pozicija nam nije laka.

"Mi nemamo izbora, sem da se borimo za Srbiju, a ti čiji je izbor da iz Nјujorka pozivaju nekoga da u Srbiji demonstraira ili iz Istanbula to isto rade, a ne zajedno sa svojim lјudima...ja o njima nemam šta posebno da kažem. Mislim da oni najviše govore o sebi", rekao je Vučić.

Upitan za nedavne izjave pokrajinskog premijera Ramuša Haradinaja, kazao je da nije tek tako pomenuo slučajeve od ubistva Olivera Ivanovića, do poslednjih napada, kao i stalnih pretnji formiranjem vojske Kosova.

„Nikada ne verujem da je ono što govore Haradinaj i albanski lideri nešto što samo oni misle. Oni to samo izgovaraju, a plašim se da drugi to misle. Nama ostaje samo da nastavimo da pregovaramo i sprečimo svaku vrstu problema u budućnosti", ponovio je.

Sa pritiscima, odnosno protiv njih i uprkos njima, moramo se boriti, istakao je, kako bi ispunili svoje cilјeve.

Ipak, kaže, ne razume one koji stalno kritikuju, kao i sada, kada je otvorena nova fabrika u Kruševcu, uz komentar - "oni što motaju kablove", a takve je pozvao da sami otvore kakvu fabriku koja zapošlјava 2.500 lјudi.

"Vi ćete da nam solite pamet? Evo, daćemo vam novac pa otvorite fabriku sa 2.500 zaposlenih", rekao je Vučić.

Kako je dodao, ista stvar je sa onima kojima smeta naša reprezentacija kada pobedi ili onima koji igraju tenis "bolјe" od Novaka Đokovića.

"Pola naših lјudi zna da je loše što (Đoković) ne jede ovako, nego jede nešto drugo...Jedi šta god hoćeš i odigraj bar jedan gem, kao što ga igra Đoković. I nemoj da sediš u kafani, u kafiću i da plјuckaš po njemu, našoj reprezentaciji i svim lјudima koji negde nešto rade", reagovao je.

Tu "maniju" posmatranja i kuđenja nekoga ko gura kamen uz brdo, stojeći sa strane i plјuckajući, možda treba da prekinemo, kaže, i da vidimo šta je to što možemo da uradimo za sebe, porodicu i državu.

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 119 518 3629
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike