МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић: Бар један метар оног што су изгубили да вратимо,па је добро...
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Вучић: Бар један метар оног што су изгубили да вратимо,па је добро...

30. јун 2018. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да људи у Србији треба да имају поверење у своје руководство, које "даноноћно ради" на решавању питања Косова, у настојању да добијемо бар нешто, јер данас, истакао је, немамо ништа, "захваљујући" онима који су до 2012. "ставили потпис" на независно Косово.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

„Кад кажем да радимо даноноћно, то значи да нисмо сасвим искључени из тог питања, а 2012. нико нас ништа није питао, чекало се да се стави потпис на потпуну независност Косова, која је већ дата. Сада нам држе придике и предавања они који су активно учествовали у томе", рекао је Вучић новинарима, на питање шта се то дешава око Косова и откуд толики напади и упозорења која му стижу.

Сад му, додао је, они који су учествовали у предаји Косова кажу да не треба да прихвати оно што су они већ "запечатили".

Вучић је казао да је писмо руским властима послао Славиша Ристић, човек који је поставио границу између Србије и Косова, на Брњаку, у својој општини, Зубин Поток:

„Он и његова власт поставили су границу на Јарињу. И на Брњаку. И кажу: ''Вучићу, да се избориш, да ту границу склониш!...А, ми би и Скадар, дај нам и Глоговац и Штимље и Качаник''", протумачио је примедбе политичких противника и запитао:

"Је л'' то реално? Зашто народ уводите у непотребне и бесмислене сукобе, лажете и обмањујете...А ви сте нас довде довели. Имали сте најглупљи предлог Међунардоном суду правде, којим сте ставили печат и восак на коверат независности Косова“, објаснио је он.

Вучић је казао да се он бори да добијемо шта год можемо, за свој народ, не само за народ на Косову и Метохији, већ и за државу.

„Бар један метар од онога што су све изгубили да добијемо, то је добитак, јер данас немамо ништа“, поручио је Вучић позивајући критичаре да буду поштени и пред собом и кажу - а шта је то заиста што имамо на Косову.

Он је истакао да ће се борити и изразио уверење да ћемо добити нешто више него што имамо сада.

Позвао је оне који га критикују, када је рекао да ће о решењу за Косово питати народ, да се одлуче шта желе, пошто га критикују да се крије иза народа, а да је рекао да неће да пита народ био би аутократа, диктатор.

„Данас кажу и што смо на Видовдан отворили Народни музеј. Боље да чекамо још 15 година да они дођу на власт и још 40 да га ураде“, казао је он додајући да је поносан што је отворен Народни музеј, за који мисли да је од највећег значаја за целу земљу.

„Мислите да неко иде у Брисел на излет. Слушам коментаре да идем тамо због дневница. Шест година ни једну дневницу нисам узео. Да јесам, имао бих 30.000 евра више. Нормално једем тамо, они доносе кифле и сендвиче, а имам пристојну плату да једем шта хоћу“, рекао је Вучић.

Поручио је критичарима да постоје људи који се боре за ову земљу,и да не треба, када нешто критикују, да полазе од себе.

Упитао је што нису реч рекли када је Црна Гора одлазила, већ се правили да не чују и не виде, додајући да не би ваљало да говорис сто су се тако правили.

Казао је да је прошлост прошлост, а будућност будућост, и да је једини који се није одрекао интереса Србије и КиМ.

„Само је разлика у томе што ја знам шта је објективно, реално, озбиљно и одговорно, а не да радим на томе да останемо без деце, не зато што ћемо их изгубити у рату, већ што ће побећи из земље, јер немају перспективу јер обећамо још сукоба“, нагласио је он.

Осврнуо се на последња истраживања и рекао да људи у Србији препознају много боље од оних који само критикују ко ради и ко је озбиљан.

На питање да прокоментарише да су се у Данасу, проевропском листу, појавили заједно Марко Јакшић и Амфилохије Радовић, Вучић је казао да се не ради о проевропској или антиевропској оријентацији тог листа, већ о томе да он даје простор само таквим људима да се буде против владе и Вучића, ма одакле долазила критика.

„Добар им је и Шкељзен Малићи и Амфилохије. Све је добро само да је против мене...Али, то је демократија и говори да живимо у здравом друштву. Да би неког победили, морате да имате идеју, план и програм, а не мржњу“, поручио је он.

Рекао је да не жели ниједном ружном речју да се обрати Амфилохију, ни онима који прете смрћу.

„Највише се смејем највећим будала који кажу да је Вучић неком нешто обећао када је дошао на власт. Свакли лекар може да установи то лудило. Да је тако било, знате ли колико би било среће у Вашингтону и Бриселу, а не као сада да не знају шта ће са Вучићем“, додао је он истичући да свако ваљда своју карму носи и нека ради по својој савести.

Изразио је уверење да су људи у Сбрији одговорни и да размишљању о будућности, о Србији и њеном опстанку.

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике