MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Vučić: Bar jedan metar onog što su izgubili da vratimo,pa je dobro...
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 134 586 4105
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Vučić: Bar jedan metar onog što su izgubili da vratimo,pa je dobro...

30. jun 2018. Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da lјudi u Srbiji treba da imaju poverenje u svoje rukovodstvo, koje "danonoćno radi" na rešavanju pitanja Kosova, u nastojanju da dobijemo bar nešto, jer danas, istakao je, nemamo ništa, "zahvalјujući" onima koji su do 2012. "stavili potpis" na nezavisno Kosovo.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug

„Kad kažem da radimo danonoćno, to znači da nismo sasvim isklјučeni iz tog pitanja, a 2012. niko nas ništa nije pitao, čekalo se da se stavi potpis na potpunu nezavisnost Kosova, koja je već data. Sada nam drže pridike i predavanja oni koji su aktivno učestvovali u tome", rekao je Vučić novinarima, na pitanje šta se to dešava oko Kosova i otkud toliki napadi i upozorenja koja mu stižu.

Sad mu, dodao je, oni koji su učestvovali u predaji Kosova kažu da ne treba da prihvati ono što su oni već "zapečatili".

Vučić je kazao da je pismo ruskim vlastima poslao Slaviša Ristić, čovek koji je postavio granicu između Srbije i Kosova, na Brnjaku, u svojoj opštini, Zubin Potok:

„On i njegova vlast postavili su granicu na Jarinju. I na Brnjaku. I kažu: ''Vučiću, da se izboriš, da tu granicu skloniš!...A, mi bi i Skadar, daj nam i Glogovac i Štimlјe i Kačanik''", protumačio je primedbe političkih protivnika i zapitao:

"Je l'' to realno? Zašto narod uvodite u nepotrebne i besmislene sukobe, lažete i obmanjujete...A vi ste nas dovde doveli. Imali ste najgluplјi predlog Međunardonom sudu pravde, kojim ste stavili pečat i vosak na koverat nezavisnosti Kosova“, objasnio je on.

Vučić je kazao da se on bori da dobijemo šta god možemo, za svoj narod, ne samo za narod na Kosovu i Metohiji, već i za državu.

„Bar jedan metar od onoga što su sve izgubili da dobijemo, to je dobitak, jer danas nemamo ništa“, poručio je Vučić pozivajući kritičare da budu pošteni i pred sobom i kažu - a šta je to zaista što imamo na Kosovu.

On je istakao da će se boriti i izrazio uverenje da ćemo dobiti nešto više nego što imamo sada.

Pozvao je one koji ga kritikuju, kada je rekao da će o rešenju za Kosovo pitati narod, da se odluče šta žele, pošto ga kritikuju da se krije iza naroda, a da je rekao da neće da pita narod bio bi autokrata, diktator.

„Danas kažu i što smo na Vidovdan otvorili Narodni muzej. Bolјe da čekamo još 15 godina da oni dođu na vlast i još 40 da ga urade“, kazao je on dodajući da je ponosan što je otvoren Narodni muzej, za koji misli da je od najvećeg značaja za celu zemlјu.

„Mislite da neko ide u Brisel na izlet. Slušam komentare da idem tamo zbog dnevnica. Šest godina ni jednu dnevnicu nisam uzeo. Da jesam, imao bih 30.000 evra više. Normalno jedem tamo, oni donose kifle i sendviče, a imam pristojnu platu da jedem šta hoću“, rekao je Vučić.

Poručio je kritičarima da postoje lјudi koji se bore za ovu zemlјu,i da ne treba, kada nešto kritikuju, da polaze od sebe.

Upitao je što nisu reč rekli kada je Crna Gora odlazila, već se pravili da ne čuju i ne vide, dodajući da ne bi valјalo da govoris sto su se tako pravili.

Kazao je da je prošlost prošlost, a budućnost budućost, i da je jedini koji se nije odrekao interesa Srbije i KiM.

„Samo je razlika u tome što ja znam šta je objektivno, realno, ozbilјno i odgovorno, a ne da radim na tome da ostanemo bez dece, ne zato što ćemo ih izgubiti u ratu, već što će pobeći iz zemlјe, jer nemaju perspektivu jer obećamo još sukoba“, naglasio je on.

Osvrnuo se na poslednja istraživanja i rekao da lјudi u Srbiji prepoznaju mnogo bolјe od onih koji samo kritikuju ko radi i ko je ozbilјan.

Na pitanje da prokomentariše da su se u Danasu, proevropskom listu, pojavili zajedno Marko Jakšić i Amfilohije Radović, Vučić je kazao da se ne radi o proevropskoj ili antievropskoj orijentaciji tog lista, već o tome da on daje prostor samo takvim lјudima da se bude protiv vlade i Vučića, ma odakle dolazila kritika.

„Dobar im je i Škelјzen Malići i Amfilohije. Sve je dobro samo da je protiv mene...Ali, to je demokratija i govori da živimo u zdravom društvu. Da bi nekog pobedili, morate da imate ideju, plan i program, a ne mržnju“, poručio je on.

Rekao je da ne želi nijednom ružnom rečju da se obrati Amfilohiju, ni onima koji prete smrću.

„Najviše se smejem najvećim budala koji kažu da je Vučić nekom nešto obećao kada je došao na vlast. Svakli lekar može da ustanovi to ludilo. Da je tako bilo, znate li koliko bi bilo sreće u Vašingtonu i Briselu, a ne kao sada da ne znaju šta će sa Vučićem“, dodao je on ističući da svako valјda svoju karmu nosi i neka radi po svojoj savesti.

Izrazio je uverenje da su lјudi u Sbriji odgovorni i da razmišlјanju o budućnosti, o Srbiji i njenom opstanku.

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 134 586 4105
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike