МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић: Шта ћу рећи на КиМ,за будућност, не за аплауз...
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 121 527 3693
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Вучић: Шта ћу рећи на КиМ,за будућност, не за аплауз...

23.август 2018. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће, приликом посете Србима на Косову и Метохији, одржати важан говор, како истиче, један од најважнијих у његовом животу, а да је његов мотив шта ће бити резултат у будућности, а не колико аплауза ће у том тренутку добити.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

Најавио је да ће на Косово ићи већ 8. септембра после подне, и да ће тамо провести 24 сата.

„Постоји много предлога о томе шта ћемо обићи. Имам позиве и хтео бих да обиђем милион места, али то није могуће. Посебну пажњу дали смо централном обраћању, а одлучиће се где ћу га држати, у Косовској Митровици или у Зубином Потоку", објаснио је он у изјави новинарима у Зрењанину.

Нагласио је да ће водити рачуна о свакој изговореној речи, јер ће се по свакој речи мерити будућност наше земље за пет и 100 година.

„Као и пре пар година када сам говорио о потреби реформи, то ће бити важно, а виде се резултати данас. У веома кратком времену резултате видеће у војсци, полицији, образовању и здравству", казао је он.

Што се садржаја говора тиче, то ће, како је подвукао, бити за њега један до најважнијих говора у његом животу, који је имао и који ће имати.

Подсетио је да су критичари најпре говорили да нешто сам жели да реши, да потпише без грађана, а када је рекао да неће сам, јер се ради о питању наше будућности, које мора на референдум, од њих стижу нове критике.

„Шта год да предложим, главна крилатица противника је "биће против", макар и против своје земље", објаснио је он.

Рекао је да му је мирна и чиста савест и да је и црквеним великодостојницима рекао шта мисли, какво је право стање на КиМ, шта можемо, а шта не.

„Мој став је реалан, озбиљан и одговоран. Какви ће бити ставови других видећемо", поручио је он.

А, на питање о причама да ћемо да добијемо север КиМ, поручио је да нам нико ништа ни не нуди, али да јесте чудно да се неки радују да се унапред одричемо и радују се да не добијемо ништа на КиМ.

"Раније нисмо могли ни о чему да разговарамо, а онда је неко то успео великим радом и трудом у пет година да врати на сто и да можемо да радимо на томе да свакако добијемо више, него јуче и када је у питању право за Србе, а да Србија добије нешто и у ресурсима и енергетици", рекао је председник.

Онима који причају да ће нешто обезбедити и добити али за пет, десет, 50 година попручио је да су неозбиљни.

"Знамо да је Косово независно, али ми ћемо да говоримо све против тога па ћемо да кажемо да је Вучић за то крив", рекао је, коментарисући критике својих политичких противника.

Он, закључио је, не жели ни да ћути, ни да лаже народ већ говори истину, без обзира и на медије, независно од тога кога подржавају.

Нека кандидују теме које хоће, на крају ћемо видети резултат

Председник Србије Александар Вучић поручио је, поводом најава да ће Хашим Тачи у дијалогу у Бриселу "кандидовати" и тему Прешевске долине, да Приштина може да кандидује коју год тему хоће, али ће се, каже, резултат видети на крају.

„Што се тиче кандидованих тема, ја сам увек спреман да се видим с њима, али под посредством ЕУ. Нека кандидују теме које хоће“, рекао је он у изјави новинарима после потписивања споразума о изградњи фабрике гума Шандонг Линглонг у Зрењанину.

Вучић је истакао да нека само сви гурају шта год мисле:

„На крају ћемо видети, ако будемо у ситуацији да правимо компромис, какав резултат ће бити кандидованих и некандидованих тема“, нагласио је он.

Вучић је истакао да сви знају какву одговорност и с којом озбиљношћу он ту одговорност носи.

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 121 527 3693
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике