MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Vučić: Šta ću reći na KiM,za budućnost, ne za aplauz...
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 129 565 3955
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Vučić: Šta ću reći na KiM,za budućnost, ne za aplauz...

23.avgust 2018. Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će, prilikom posete Srbima na Kosovu i Metohiji, održati važan govor, kako ističe, jedan od najvažnijih u njegovom životu, a da je njegov motiv šta će biti rezultat u budućnosti, a ne koliko aplauza će u tom trenutku dobiti.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug

Najavio je da će na Kosovo ići već 8. septembra posle podne, i da će tamo provesti 24 sata.

„Postoji mnogo predloga o tome šta ćemo obići. Imam pozive i hteo bih da obiđem milion mesta, ali to nije moguće. Posebnu pažnju dali smo centralnom obraćanju, a odlučiće se gde ću ga držati, u Kosovskoj Mitrovici ili u Zubinom Potoku", objasnio je on u izjavi novinarima u Zrenjaninu.

Naglasio je da će voditi računa o svakoj izgovorenoj reči, jer će se po svakoj reči meriti budućnost naše zemlјe za pet i 100 godina.

„Kao i pre par godina kada sam govorio o potrebi reformi, to će biti važno, a vide se rezultati danas. U veoma kratkom vremenu rezultate videće u vojsci, policiji, obrazovanju i zdravstvu", kazao je on.

Što se sadržaja govora tiče, to će, kako je podvukao, biti za njega jedan do najvažnijih govora u njegom životu, koji je imao i koji će imati.

Podsetio je da su kritičari najpre govorili da nešto sam želi da reši, da potpiše bez građana, a kada je rekao da neće sam, jer se radi o pitanju naše budućnosti, koje mora na referendum, od njih stižu nove kritike.

„Šta god da predložim, glavna krilatica protivnika je "biće protiv", makar i protiv svoje zemlјe", objasnio je on.

Rekao je da mu je mirna i čista savest i da je i crkvenim velikodostojnicima rekao šta misli, kakvo je pravo stanje na KiM, šta možemo, a šta ne.

„Moj stav je realan, ozbilјan i odgovoran. Kakvi će biti stavovi drugih videćemo", poručio je on.

A, na pitanje o pričama da ćemo da dobijemo sever KiM, poručio je da nam niko ništa ni ne nudi, ali da jeste čudno da se neki raduju da se unapred odričemo i raduju se da ne dobijemo ništa na KiM.

"Ranije nismo mogli ni o čemu da razgovaramo, a onda je neko to uspeo velikim radom i trudom u pet godina da vrati na sto i da možemo da radimo na tome da svakako dobijemo više, nego juče i kada je u pitanju pravo za Srbe, a da Srbija dobije nešto i u resursima i energetici", rekao je predsednik.

Onima koji pričaju da će nešto obezbediti i dobiti ali za pet, deset, 50 godina popručio je da su neozbilјni.

"Znamo da je Kosovo nezavisno, ali mi ćemo da govorimo sve protiv toga pa ćemo da kažemo da je Vučić za to kriv", rekao je, komentarisući kritike svojih političkih protivnika.

On, zaklјučio je, ne želi ni da ćuti, ni da laže narod već govori istinu, bez obzira i na medije, nezavisno od toga koga podržavaju.

Neka kandiduju teme koje hoće, na kraju ćemo videti rezultat

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, povodom najava da će Hašim Tači u dijalogu u Briselu "kandidovati" i temu Preševske doline, da Priština može da kandiduje koju god temu hoće, ali će se, kaže, rezultat videti na kraju.

„Što se tiče kandidovanih tema, ja sam uvek spreman da se vidim s njima, ali pod posredstvom EU. Neka kandiduju teme koje hoće“, rekao je on u izjavi novinarima posle potpisivanja sporazuma o izgradnji fabrike guma Šandong Linglong u Zrenjaninu.

Vučić je istakao da neka samo svi guraju šta god misle:

„Na kraju ćemo videti, ako budemo u situaciji da pravimo kompromis, kakav rezultat će biti kandidovanih i nekandidovanih tema“, naglasio je on.

Vučić je istakao da svi znaju kakvu odgovornost i s kojom ozbilјnošću on tu odgovornost nosi.

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 129 565 3955
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike