МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић:У митровачки КБЦ биће уложено 10 милиона евра
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Вучић:У митровачки КБЦ биће уложено 10 милиона евра

09.септембар 2018. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић јутрос је обишао клиничко болнички центар у Косовској Митровици и том приликом најавио да ће у грађевинску обнову и реконструкцију објеката бити уложено 10 милиона евра и да ће радови врло брзо почети.

Александар Вучић

Фото:Танјуг

Председник Србије је том приликом уручио вредну опрему и возила за КБЦ Митровица и КБЦ Грачаница: два потпуно опремљена санитета, модеран ултразвук за КБЦ Грачаницу, затим за КБЦ Митровицу операциони сто за гинеколошку салу, транспортни инкубатор, већи и мањи добош за стерилизацију, као и материјал за операциону салу и другу опрему.

Вредност донације, без возила, износи 98. 000 евра.

Вучић је рекао да је четврти пут у посети овом КБЦ и још једном захвалио здравственим радницима што чувају ту здравствену установу која је једна од најважнијих на КиМ.

Он је рекао да ће у тој установи бити изграђен и хируршки блок у вредности од 5,5 милиона евра. "Зато ова болница мора да излгеда још боље и модерније. Урадићемо тај хируиршки блок за који нам је потрено 5,5 милиона евра, изградићемо, обновићемо и реконструисати све зграде у оквиру КБЦ и спремни смо као држава да уложимо само овде у Косовској Митровици 10 милиона евра како би ова болница била пример како треба да изгледа модерно и савремено опремљено место за негу и лецење људи", рекао је Вучић.

Он је нагласио да ће болница бити на понос грађанима и захвалио здравственим радницима што нису напуштали Косовску Митровицу.

Најавио је да ће до нове године бити запослено још десет људи и изразио очекивање да ће у наредном периоду бити запослен и троцифрен број здравстрвених радника, али да очекује да због тога још више подигну ниво здравствене услуге пошто ће имати и најмодернију опрему.

У КБЦ Грачаницу ће бити улозено до два милиона евра, а то ће држава обезбедити као помоћ, додао је Вучић

Напоменуо је да је председник општине синоћ тражио помоћ од 1,8 милиона евра, као и да ће средства бити искоришћена за обнову капацитета и објеката и набавку модерне опреме.

"Тај центар користи велики број Срба са Косова, косовског поморавља и из Сиринићке Жупе".

Вучић је рекао да Србија данас може много више да помогне него што је то раније био случај и да обећаних 10 милиона евра за КБЦ Митровица може да се исплати за један дан.

"Убрзо ће почети радови у КБЦ Митровица и неће дуго трајати. Та установа је симбол опстанка Срба на КиМ и наше боље будућности", поручио је Вучић.

Директор КБЦ Митровица Милан Ивановић је истакао да су данас добили веома драгоцену опрему за рад те установе.

Захвалио је Вучићу на посети која, како је рекао, повећава оптимизам и наду".

"Хвала што сте раније рекли да је КБЦ Митровица са својим здравственим радницима најјачи стуб државе на овим просторима и симбол отпора и борбе за опстанак", поручио је Ивановић.

Истакао је да је председник Србије посвећен решавању питања КиМ, као питањем од најважнијем државном и националном интересу и пренео Вучићу ''једнодушну подршку здравствених радника за рад и ангажовање''.

Ивановић додаје да се Вучићева политика своди на борбу за институције и да је за КБЦ Митровица много урађедно претходних неколико година.

На пример, омогућена је сарадња са ВМА, враћене су важне службе - скенерска и онколошка, добијене су све специјализације, уведена могућност продуженог дежурства, почео је пријем најбољих студената са Медицинског факултета и друго, навео је Ивановић.

Посети је присуствовао и министар здравља Златибор Лончар.

Вучић уручио вредбу опрему и возила за КБЦ Митровица и КБЦ Грачаница

Председник Србије Александар Вучић наставио је јутрос посету Косову и Метохију обиласком Клиничко болничког центра Косовска Митровица.

Председник Србије је том приликом уручио вредну опрему и возила за КБЦ Митровица и КБЦ Грачаница: два потпуно опремљена санитета, модерни ултразвук, операциони сто за гинеколошку салу, транспортни инкубатор, већи и мањи добош за стерилизацију, материјал за операциону салу и другу опрему.

Вучић је у КБЦ разговарао о додатним улагањима, како би тај Клинички центар био најбољи и најмодернији.

Вучић ће данас посетити и локације за пројекат насеља Сунчана долина, а требало би да посети и Србе у енклави, у селу Бање, насеље Србица, јужно од Ибра.

Потом ће се, у подне, обратити Србима са КиМ, на скупу у Косовској Митровици.

Вучић о блокади:Ствари решавати речима, памећу,не о оружјем

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јутрос, поводом информација о блокади ветерана ОВК на путу којим данас треба да прође ка селу Бање, јужно од Ибра, да ствари треба да се решавају речима и памећу, а не оруђем и оружјем.

"Још сам снажније опредељен за очување мира и српских институција и народа на Косову и Метохији", рекао је Вучић у Косовској Митровици, поводом вести да је неколико стотина ветерана блокирало пут на траси његове данашње посете КиМ.

Вучић је изразио и уверење да Срби на КиМ схватају колико се бори за све њих.

Он је рекао и да морамо да покажемо као народ много већу зрелост него икада и да су му управо јавили да су албанци и на другом месту блокирали пут према Бањама.

"Јутрос је било једно место , негде око пола шест, шест, а сад кажу да су и на другом месту блокирали пут, ваљда та једна блокада није довољна, па кад прескочите те прве багере и шлепере онда ћете да прескачете те друге", рекао је Вучић.

Он је истакао да то говори о томе да они болују од истих болести од којих смо и ми боловали, и изразио наду да ћемо ми бити у стању да себе излечимо, и да много паметнијим средствима, разговорм, снажном економијом, памећу, а не оруђем и оружјем, решавамо ствари.

"Никада нисам био фасциниран нечијом мржњом, а кад је неко довољно охол и бахат и мисли да показивање симбола којим би могли мене или нас да увреде грдно су се преварили, рекао је Вучић.

Поручио је да је још снажније опредељен и за очување мира и српских институција и српског народа на КиМ и да ће наставити да се бори упркос много ружних речи изговорених о њему и нашој политици.

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике