MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Vučić:U mitrovački KBC biće uloženo 10 miliona evra
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 134 586 4105
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Vučić:U mitrovački KBC biće uloženo 10 miliona evra

09.septembar 2018. Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je obišao kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici i tom prilikom najavio da će u građevinsku obnovu i rekonstrukciju objekata biti uloženo 10 miliona evra i da će radovi vrlo brzo početi.

Aleksandar Vučić

Foto:Tanjug

Predsednik Srbije je tom prilikom uručio vrednu opremu i vozila za KBC Mitrovica i KBC Gračanica: dva potpuno opremlјena saniteta, moderan ultrazvuk za KBC Gračanicu, zatim za KBC Mitrovicu operacioni sto za ginekološku salu, transportni inkubator, veći i manji doboš za sterilizaciju, kao i materijal za operacionu salu i drugu opremu.

Vrednost donacije, bez vozila, iznosi 98. 000 evra.

Vučić je rekao da je četvrti put u poseti ovom KBC i još jednom zahvalio zdravstvenim radnicima što čuvaju tu zdravstvenu ustanovu koja je jedna od najvažnijih na KiM.

On je rekao da će u toj ustanovi biti izgrađen i hirurški blok u vrednosti od 5,5 miliona evra. "Zato ova bolnica mora da izlgeda još bolјe i modernije. Uradićemo taj hiruirški blok za koji nam je potreno 5,5 miliona evra, izgradićemo, obnovićemo i rekonstruisati sve zgrade u okviru KBC i spremni smo kao država da uložimo samo ovde u Kosovskoj Mitrovici 10 miliona evra kako bi ova bolnica bila primer kako treba da izgleda moderno i savremeno opremlјeno mesto za negu i lecenje lјudi", rekao je Vučić.

On je naglasio da će bolnica biti na ponos građanima i zahvalio zdravstvenim radnicima što nisu napuštali Kosovsku Mitrovicu.

Najavio je da će do nove godine biti zaposleno još deset lјudi i izrazio očekivanje da će u narednom periodu biti zaposlen i trocifren broj zdravstrvenih radnika, ali da očekuje da zbog toga još više podignu nivo zdravstvene usluge pošto će imati i najmoderniju opremu.

U KBC Gračanicu će biti ulozeno do dva miliona evra, a to će država obezbediti kao pomoć, dodao je Vučić

Napomenuo je da je predsednik opštine sinoć tražio pomoć od 1,8 miliona evra, kao i da će sredstva biti iskorišćena za obnovu kapaciteta i objekata i nabavku moderne opreme.

"Taj centar koristi veliki broj Srba sa Kosova, kosovskog pomoravlјa i iz Sirinićke Župe".

Vučić je rekao da Srbija danas može mnogo više da pomogne nego što je to ranije bio slučaj i da obećanih 10 miliona evra za KBC Mitrovica može da se isplati za jedan dan.

"Ubrzo će početi radovi u KBC Mitrovica i neće dugo trajati. Ta ustanova je simbol opstanka Srba na KiM i naše bolјe budućnosti", poručio je Vučić.

Direktor KBC Mitrovica Milan Ivanović je istakao da su danas dobili veoma dragocenu opremu za rad te ustanove.

Zahvalio je Vučiću na poseti koja, kako je rekao, povećava optimizam i nadu".

"Hvala što ste ranije rekli da je KBC Mitrovica sa svojim zdravstvenim radnicima najjači stub države na ovim prostorima i simbol otpora i borbe za opstanak", poručio je Ivanović.

Istakao je da je predsednik Srbije posvećen rešavanju pitanja KiM, kao pitanjem od najvažnijem državnom i nacionalnom interesu i preneo Vučiću ''jednodušnu podršku zdravstvenih radnika za rad i angažovanje''.

Ivanović dodaje da se Vučićeva politika svodi na borbu za institucije i da je za KBC Mitrovica mnogo urađedno prethodnih nekoliko godina.

Na primer, omogućena je saradnja sa VMA, vraćene su važne službe - skenerska i onkološka, dobijene su sve specijalizacije, uvedena mogućnost produženog dežurstva, počeo je prijem najbolјih studenata sa Medicinskog fakulteta i drugo, naveo je Ivanović.

Poseti je prisustvovao i ministar zdravlјa Zlatibor Lončar.

Vučić o blokadi:Stvari rešavati rečima, pameću,ne o oružjem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros, povodom informacija o blokadi veterana OVK na putu kojim danas treba da prođe ka selu Banje, južno od Ibra, da stvari treba da se rešavaju rečima i pameću, a ne oruđem i oružjem.

"Još sam snažnije opredelјen za očuvanje mira i srpskih institucija i naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić u Kosovskoj Mitrovici, povodom vesti da je nekoliko stotina veterana blokiralo put na trasi njegove današnje posete KiM.

Vučić je izrazio i uverenje da Srbi na KiM shvataju koliko se bori za sve njih.

On je rekao i da moramo da pokažemo kao narod mnogo veću zrelost nego ikada i da su mu upravo javili da su aAlbanci i na drugom mestu blokirali put prema Banjama.

"Jutros je bilo jedno mesto , negde oko pola šest, šest, a sad kažu da su i na drugom mestu blokirali put, valјda ta jedna blokada nije dovolјna, pa kad preskočite te prve bagere i šlepere onda ćete da preskačete te druge", rekao je Vučić.

On je istakao da to govori o tome da oni boluju od istih bolesti od kojih smo i mi bolovali, i izrazio nadu da ćemo mi biti u stanju da sebe izlečimo, i da mnogo pametnijim sredstvima, razgovorm, snažnom ekonomijom, pameću, a ne oruđem i oružjem, rešavamo stvari.

"Nikada nisam bio fasciniran nečijom mržnjom, a kad je neko dovolјno ohol i bahat i misli da pokazivanje simbola kojim bi mogli mene ili nas da uvrede grdno su se prevarili, rekao je Vučić.

Poručio je da je još snažnije opredelјen i za očuvanje mira i srpskih institucija i srpskog naroda na KiM i da će nastaviti da se bori uprkos mnogo ružnih reči izgovorenih o njemu i našoj politici.

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 134 586 4105
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike