МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Функционери Звезде са Србима на КиМ: Заједно до победе
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 582 4078
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Функционери Звезде са Србима на КиМ: Заједно до победе

30.новембар 2018. Извор: Танјуг

Функционери Црвене звезде Драган Џајић, Светозар Мијаиловић, Звездан Терзић и Митар Мркела посетили су данас север Космета и на Факултета техничких наука у Косовској Митровици разговарали са студентима и представницима спортских клубова.

Функционери Звезде

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Џајић, трећа Звездина звезда, данас почасни председник клуба захвалио се на топлом дочеку и навео да сви који живе у Београду помно прате дешавања у јужној покрајини, те да у великој мери суосећају са српским народом на КиМ који има великих недаћа и потешкоћа.

"Из свега што сам данас видео и доживео надам се да ће, као и у многим ранијим приликама када се наша држава налазила у таквим ситуацијама, да ћемо опет успети да смогнемо снаге и изборимо за оно што смо желели”, казао је Џајић обраћајући се присутним студентима и спортистима и изразио наду да ће Црвена звезда поново играти у градовима на КиМ, као што то чини у централној Србији.

Генерални директор Терзић подсетио је да се екипа јуче вратила из Напуља, где су играли утакмицу Лиге шампиона и представљали српски спорт и државу Србију и навео да су данас дошли у Митровицу како би јасно поручили да ће Црвена звезда увек бити на светој српској земљи.

Према његовим речима, Звезда је увек била симбол српства, симбол кроз који је српски народ препознавао свој национални идентитет, те да је од свог настанка промовисала увек највише људске вредности - мир, љубав, толеранцију.

“Звезда се увек залагала за мирно такмичење, као што се ви залажете за мирно решење овог наметнуг сукоба, као што се ви гандијевски борите за своја основна животна и егзистенцијална права”, казао је Терзић.

Терзић је навео само спортиста зна да осети сласт победе и горчину пораза и додао да, иако се понекада чини да је пораз близу, то брзо може да се претвори у победу.

“Верујем да ћемо заједно изаћи из ове битке као победници, без обзира што у овом моменту неки мисле да су много јаки и силни”, казао је Терзић и додао да многи најватренији навијачи тог клуба долазе са КиМ.

Он је истакао је да српски народ у јужној покрајини има подршку читаве Црвене звезде и свих “Делија” на свету.

Председник црвено-белих Мијаиловић рекао је да је данас у Митровици након 30 година, те да се срео са људима који су у његовим годинама и да је осетио “ону снагу која ће задржати вас овде на вашем тлу, на нашем тлу, јер је то тло Србије, на којем се и рађала данашња Србија”.

Спортски директор Мркела истакао је да су данас дошли како би подржали Србе са КиМ у њиховим захтевима да остваре своја права на егзистенцију и додао да подршка тог клуба није само данас и у Митровици, већ да се и на стадиону Црвене звезде често чују песме о Косову и Метохији и то из разлога јер је Космет место наше духовности.

“Данас смо видели ваше јединство. Задржите ово јединство и уз памет коју имате можемо много да остваримо и да победимо ово што се данас дешава”, казао је Мркела.

Међу првима који су постављали питања јавио се студент Филозофског факултета, који је казао да је навијач Партизана и истакао да се захваљује представницима црвено-белих на националном јединству.

Након разговора у амфитеатру, присутни су били највише заинтересовани за фотографисање са Драганом Џајићем.

Функционери Црвене звезде претходно су присуствовали протесту “Белих мантила” у КБЦ Косовска Митровица који су организовали српски здравствени радници са Косова и Метохије.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 582 4078
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике