MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Funkcioneri Zvezde sa Srbima na KiM: Zajedno do pobede
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 119 518 3629
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Funkcioneri Zvezde sa Srbima na KiM: Zajedno do pobede

30.novembar 2018. Izvor: Tanjug

Funkcioneri Crvene zvezde Dragan Džajić, Svetozar Mijailović, Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela posetili su danas sever Kosmeta i na Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici razgovarali sa studentima i predstavnicima sportskih klubova.

Funkcioneri Zvezde

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Džajić, treća Zvezdina zvezda, danas počasni predsednik kluba zahvalio se na toplom dočeku i naveo da svi koji žive u Beogradu pomno prate dešavanja u južnoj pokrajini, te da u velikoj meri suosećaju sa srpskim narodom na KiM koji ima velikih nedaća i poteškoća.

"Iz svega što sam danas video i doživeo nadam se da će, kao i u mnogim ranijim prilikama kada se naša država nalazila u takvim situacijama, da ćemo opet uspeti da smognemo snage i izborimo za ono što smo želeli”, kazao je Džajić obraćajući se prisutnim studentima i sportistima i izrazio nadu da će Crvena zvezda ponovo igrati u gradovima na KiM, kao što to čini u centralnoj Srbiji.

Generalni direktor Terzić podsetio je da se ekipa juče vratila iz Napulјa, gde su igrali utakmicu Lige šampiona i predstavlјali srpski sport i državu Srbiju i naveo da su danas došli u Mitrovicu kako bi jasno poručili da će Crvena zvezda uvek biti na svetoj srpskoj zemlјi.

Prema njegovim rečima, Zvezda je uvek bila simbol srpstva, simbol kroz koji je srpski narod prepoznavao svoj nacionalni identitet, te da je od svog nastanka promovisala uvek najviše lјudske vrednosti - mir, lјubav, toleranciju.

“Zvezda se uvek zalagala za mirno takmičenje, kao što se vi zalažete za mirno rešenje ovog nametnug sukoba, kao što se vi gandijevski borite za svoja osnovna životna i egzistencijalna prava”, kazao je Terzić.

Terzić je naveo samo sportista zna da oseti slast pobede i gorčinu poraza i dodao da, iako se ponekada čini da je poraz blizu, to brzo može da se pretvori u pobedu.

“Verujem da ćemo zajedno izaći iz ove bitke kao pobednici, bez obzira što u ovom momentu neki misle da su mnogo jaki i silni”, kazao je Terzić i dodao da mnogi najvatreniji navijači tog kluba dolaze sa KiM.

On je istakao je da srpski narod u južnoj pokrajini ima podršku čitave Crvene zvezde i svih “Delija” na svetu.

Predsednik crveno-belih Mijailović rekao je da je danas u Mitrovici nakon 30 godina, te da se sreo sa lјudima koji su u njegovim godinama i da je osetio “onu snagu koja će zadržati vas ovde na vašem tlu, na našem tlu, jer je to tlo Srbije, na kojem se i rađala današnja Srbija”.

Sportski direktor Mrkela istakao je da su danas došli kako bi podržali Srbe sa KiM u njihovim zahtevima da ostvare svoja prava na egzistenciju i dodao da podrška tog kluba nije samo danas i u Mitrovici, već da se i na stadionu Crvene zvezde često čuju pesme o Kosovu i Metohiji i to iz razloga jer je Kosmet mesto naše duhovnosti.

“Danas smo videli vaše jedinstvo. Zadržite ovo jedinstvo i uz pamet koju imate možemo mnogo da ostvarimo i da pobedimo ovo što se danas dešava”, kazao je Mrkela.

Među prvima koji su postavlјali pitanja javio se student Filozofskog fakulteta, koji je kazao da je navijač Partizana i istakao da se zahvalјuje predstavnicima crveno-belih na nacionalnom jedinstvu.

Nakon razgovora u amfiteatru, prisutni su bili najviše zainteresovani za fotografisanje sa Draganom Džajićem.

Funkcioneri Crvene zvezde prethodno su prisustvovali protestu “Belih mantila” u KBC Kosovska Mitrovica koji su organizovali srpski zdravstveni radnici sa Kosova i Metohije.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 119 518 3629
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike