МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Обележено 25 година рада КБЦ Приштина у Грачаници
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 121 528 3700
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Обележено 25 година рада КБЦ Приштина у Грачаници

26.децембар 2018. Извор: Танјуг

Поводом 25 година рада и постојања КБЦ-а Приштина у Грачаници, у уторак је одржана свечана академија, а помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић поручио да је ова установа стожер опстанка српског народа и да има пуну подршку своје државе Србије.

Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Директор КБЦ Приштина Братислав Лазић том приликом уручио је Петковићу захвалницу директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу за посебне заслуге и изузетан допринос у развоју ове здравствене установе.

Лазић је рекао да је КБЦ Приштина као најзначајнија здравствена установа на КиМ формиран 1993. од када у потпуности оправдава своје постојање.

"Данас можемо рећи да КБЦ Приштина у Грачаници представља најзначајнију не само здравствену већ и државну установу на територији КиМ јужно од реке Ибра", рекао је он и додао да установа данас има 694 запослених те да према њој гравитира преко 63.000 здравствених осигураника.

Како је навео, захваљујући Републици Србији, а пре свега председнику Александру Вучићу и Канцеларији за КиМ, министарству здравља КБЦ опстаје у овим тешким временима, а последњих неколико година дошло је до значајних позитивних помака у раду.

"КБЦ Приштина сада улази у нову фазу развоја. Наша установа има блиставу прошлост, реалну садашњост а сви ми заједно ћемо настојати да има и светлу будућност", рекао је Лазић истакавши да је најважнији циљ опстанак српског народа на простору КиМ.

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић најавио је да ће општина наставити да помаже КБЦ.

Ректор Приштинског универзитета у Косовској Митровици Раде Грбић рекао је да се ових дана налазимо у ситуацији када улажемо све да сачувамо наше установе и чинимо све да сачувамо наше институције које су стубови опстанка српства.

"Верујем да ћемо то успети, зато што на челу ове установе имамо изузетног човека хуманисту и стручњака Братислава Лазића, зато што на челу општине Грачаница имамо човека који је препознао значај ове установе. Успећемо зато што на челу државе имамо нашег председника Александра Вучића, имамо нашу владу, Канцеларију за КиМ. Морамо да успемо зато што смо уз нашу државу и зато што је наша држава уз нас", рекао је Грбић.

Петар Петковић, помоћник директора Канцеларије за КиМ је рекао да КБЦ Приштина у Грачаници представља сотжер опстанка српског народа на КиМ јужно од Ибра и симбол борбе српског народа да сачува само оно што је његово.

Он је истакао да влада, председник Александар Вучић, Канцеларија за КиМ воде рачуна о овој установи и да ће тако бити и надаље те да чине све да се омогући да услови рада и лечења буду према највишим стандардима, али да не зависи све само од нас.

"Наша борба је борба из дана у дан, јер последња одлука Приштине о повећању такси на робу из централне Србије од 100 одсто погађа српски народ на КиМ и КБЦ. Борићемо се да пронађемо начин да живот не стане, да се лечење наставе, да изнађемо начина да лекова буде", рекао је Петковић.

"Ми смо овде опредељени да живимо, гледамо у будућност зато што смо ми овде свој на своме. Наша рука је испружена свима који желе да граде мир, свима који желе да сарађују а управо КБЦ је најбољи пример како може да се сарађује и како у међусобном поштовању једна оваква установа функционише. конкретним делима ми сведочимо да смо као држава посвећени нашем народу на КиМ и да га никад нећемо оставити", рекао је Петковић.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 121 528 3700
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике