MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Obeleženo 25 godina rada KBC Priština u Gračanici
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 127 552 3869
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Obeleženo 25 godina rada KBC Priština u Gračanici

26.decembar 2018. Izvor: Tanjug

Povodom 25 godina rada i postojanja KBC-a Priština u Gračanici, u utorak je održana svečana akademija, a pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković poručio da je ova ustanova stožer opstanka srpskog naroda i da ima punu podršku svoje države Srbije.

Petar Petković

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor KBC Priština Bratislav Lazić tom prilikom uručio je Petkoviću zahvalnicu direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću za posebne zasluge i izuzetan doprinos u razvoju ove zdravstvene ustanove.

Lazić je rekao da je KBC Priština kao najznačajnija zdravstvena ustanova na KiM formiran 1993. od kada u potpunosti opravdava svoje postojanje.

"Danas možemo reći da KBC Priština u Gračanici predstavlјa najznačajniju ne samo zdravstvenu već i državnu ustanovu na teritoriji KiM južno od reke Ibra", rekao je on i dodao da ustanova danas ima 694 zaposlenih te da prema njoj gravitira preko 63.000 zdravstvenih osiguranika.

Kako je naveo, zahvalјujući Republici Srbiji, a pre svega predsedniku Aleksandru Vučiću i Kancelariji za KiM, ministarstvu zdravlјa KBC opstaje u ovim teškim vremenima, a poslednjih nekoliko godina došlo je do značajnih pozitivnih pomaka u radu.

"KBC Priština sada ulazi u novu fazu razvoja. Naša ustanova ima blistavu prošlost, realnu sadašnjost a svi mi zajedno ćemo nastojati da ima i svetlu budućnost", rekao je Lazić istakavši da je najvažniji cilј opstanak srpskog naroda na prostoru KiM.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović najavio je da će opština nastaviti da pomaže KBC.

Rektor Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici Rade Grbić rekao je da se ovih dana nalazimo u situaciji kada ulažemo sve da sačuvamo naše ustanove i činimo sve da sačuvamo naše institucije koje su stubovi opstanka srpstva.

"Verujem da ćemo to uspeti, zato što na čelu ove ustanove imamo izuzetnog čoveka humanistu i stručnjaka Bratislava Lazića, zato što na čelu opštine Gračanica imamo čoveka koji je prepoznao značaj ove ustanove. Uspećemo zato što na čelu države imamo našeg predsednika Aleksandra Vučića, imamo našu vladu, Kancelariju za KiM. Moramo da uspemo zato što smo uz našu državu i zato što je naša država uz nas", rekao je Grbić.

Petar Petković, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM je rekao da KBC Priština u Gračanici predstavlјa sotžer opstanka srpskog naroda na KiM južno od Ibra i simbol borbe srpskog naroda da sačuva samo ono što je njegovo.

On je istakao da vlada, predsednik Aleksandar Vučić, Kancelarija za KiM vode računa o ovoj ustanovi i da će tako biti i nadalјe te da čine sve da se omogući da uslovi rada i lečenja budu prema najvišim standardima, ali da ne zavisi sve samo od nas.

"Naša borba je borba iz dana u dan, jer poslednja odluka Prištine o povećanju taksi na robu iz centralne Srbije od 100 odsto pogađa srpski narod na KiM i KBC. Borićemo se da pronađemo način da život ne stane, da se lečenje nastave, da iznađemo načina da lekova bude", rekao je Petković.

"Mi smo ovde opredelјeni da živimo, gledamo u budućnost zato što smo mi ovde svoj na svome. Naša ruka je ispružena svima koji žele da grade mir, svima koji žele da sarađuju a upravo KBC je najbolјi primer kako može da se sarađuje i kako u međusobnom poštovanju jedna ovakva ustanova funkcioniše. konkretnim delima mi svedočimo da smo kao država posvećeni našem narodu na KiM i da ga nikad nećemo ostaviti", rekao je Petković.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 127 552 3869
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike