МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Велнес и спа центар у Рајској бањи-нова ера за привреду КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Велнес и спа центар у Рајској бањи-нова ера за привреду КиМ

30.јануар 2019. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић обишао је данас радове на изградњи Рајске бање у Бањској, отворио нови велнес и спа центар у оквиру бање и поручио да тај комплекс значи нову еру за привреду и туризам на северу јужне покрајине.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ђурић је у изјави новинарима истакао да је на месту где се данас налази комплекс Рајска бањка пре четири и по године била ливада, а да је данас "никао савремени бањско-лечилишни комплекс на коме могу да позавиде и много веће средине и бање".

Додао је да се у Рајској бањи налази и највећи спољни базен у ширем региону, са температуром воде од 36 степени.

"За неколико месеци када отворимо хотел и званично отворимо комплекс за грађанство то ће значити нову еру за читав овај крај, јер овде ће се запошљавати људи који живе на северу КиМ, превасходно у Бањској и околним местима у општини Звечан", казао је Ђурић.

Изразио је очекивање да ће у Рајску бању долазити да се лече људи из свих крајева наше земље, па и иностранства и додао да с обзиром да се све то налази под манастиром Бањска, светињом невероватне духовне вредности, постоје сви предуслови да сви ходочасници који долазе на КиМ могу да доживе невероватно духовно искуство и да лече своје тело у Раској бањи.

"После више деценија ова бања значи препород туризма и заједно са оним што смо урадили на језеру Газиводе, где је председник Србије Александар Вучић отворио спортски и омладински центар, север КиМ убрзано развија туризам", навео је Ђурић.

Каже да је поносан што на месту, за које многи мисле да од њега треба одустати и да не треба живети ту може се видети да уз подршку Владе Србије и солидарност целог народа, ничу услови да и у будућности може да се пристојно живи.

"Влада Србије наставиће да подржава управо овакве пројекте, а оно што започнемо то и завршимо", истакао је Ђурић.

Навео је да је данас тешко завршити чак и неки мали пројекат, али да Влада Србије у овом тренутку, у оквиру плана председника Вучића, реализује 141 капитални пројекат, међу којима је и Рајска бања.

"Тиме желимо да у сваку српску средину на КиМ унесемо нови дух, јер велика политика је промењива и људи на КиМ се свакога дана суочавају са притисцима, али ако будемо радили на томе да створимо предуслове за развој овог краја онда ће се људи много лакше одлучити да граде своју будућност управо овде", казао је он.

Навео је да ће пројекат као што је Рајска бања бити све више и истакао да ако преживимо као народ на КиМ да ћемо свакако бити победници.

Председник Привременог органа Звечан Иван Тодосијевић подсетио је да је 2015. положен камен темељац за Рајску бању, а да су 2016. године изграђени први базени.

Најавио је да ће ове године бити отворени визиторски центар, комплекс од 14 апартмана који ће имати и део за изложбе и ресторан.

"Ово много значи и за КиМ, али и за читаву Србију, јер ово показује да је наша држава чврсто опредељена да српски народ остане и опстане на овим просторима".

Члан Надзорног одбора за изградњу Рајске бање Зоран Поповић казао је да ће центар бити отворен током целе године и да раде на томе да уз помоћ грејања продуже летњи период.

Каже да ће преко зиме бити на располагању затворени грејани базени, као и спољни грејани базен, затим да ће у оквиру комплекса бити медицински део намењен људима са здравственим проблемима, али и рекреациони део у којем су сауне и базени са хладнијом водом.

Најавио је да се ради и на пројекту новог здравственог центра који ће бити опремљен и спреман за пружање услуга људима који имају посебне медицинске потребе.

Навео је и да становници Бањске имају шансу да унапреде своју финансијску ситуацију тако што ће своје куће или викендице прилагодити за приватни смештај.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике