MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Velnes i spa centar u Rajskoj banji-nova era za privredu KiM
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Velnes i spa centar u Rajskoj banji-nova era za privredu KiM

30.januar 2019. Izvor: Tanjug

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić obišao je danas radove na izgradnji Rajske banje u Banjskoj, otvorio novi velnes i spa centar u okviru banje i poručio da taj kompleks znači novu eru za privredu i turizam na severu južne pokrajine.

Marko Đurić

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Đurić je u izjavi novinarima istakao da je na mestu gde se danas nalazi kompleks Rajska banjka pre četiri i po godine bila livada, a da je danas "nikao savremeni banjsko-lečilišni kompleks na kome mogu da pozavide i mnogo veće sredine i banje".

Dodao je da se u Rajskoj banji nalazi i najveći spolјni bazen u širem regionu, sa temperaturom vode od 36 stepeni.

"Za nekoliko meseci kada otvorimo hotel i zvanično otvorimo kompleks za građanstvo to će značiti novu eru za čitav ovaj kraj, jer ovde će se zapošlјavati lјudi koji žive na severu KiM, prevashodno u Banjskoj i okolnim mestima u opštini Zvečan", kazao je Đurić.

Izrazio je očekivanje da će u Rajsku banju dolaziti da se leče lјudi iz svih krajeva naše zemlјe, pa i inostranstva i dodao da s obzirom da se sve to nalazi pod manastirom Banjska, svetinjom neverovatne duhovne vrednosti, postoje svi preduslovi da svi hodočasnici koji dolaze na KiM mogu da dožive neverovatno duhovno iskustvo i da leče svoje telo u Raskoj banji.

"Posle više decenija ova banja znači preporod turizma i zajedno sa onim što smo uradili na jezeru Gazivode, gde je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio sportski i omladinski centar, sever KiM ubrzano razvija turizam", naveo je Đurić.

Kaže da je ponosan što na mestu, za koje mnogi misle da od njega treba odustati i da ne treba živeti tu može se videti da uz podršku Vlade Srbije i solidarnost celog naroda, niču uslovi da i u budućnosti može da se pristojno živi.

"Vlada Srbije nastaviće da podržava upravo ovakve projekte, a ono što započnemo to i završimo", istakao je Đurić.

Naveo je da je danas teško završiti čak i neki mali projekat, ali da Vlada Srbije u ovom trenutku, u okviru plana predsednika Vučića, realizuje 141 kapitalni projekat, među kojima je i Rajska banja.

"Time želimo da u svaku srpsku sredinu na KiM unesemo novi duh, jer velika politika je promenjiva i lјudi na KiM se svakoga dana suočavaju sa pritiscima, ali ako budemo radili na tome da stvorimo preduslove za razvoj ovog kraja onda će se lјudi mnogo lakše odlučiti da grade svoju budućnost upravo ovde", kazao je on.

Naveo je da će projekat kao što je Rajska banja biti sve više i istakao da ako preživimo kao narod na KiM da ćemo svakako biti pobednici.

Predsednik Privremenog organa Zvečan Ivan Todosijević podsetio je da je 2015. položen kamen temelјac za Rajsku banju, a da su 2016. godine izgrađeni prvi bazeni.

Najavio je da će ove godine biti otvoreni vizitorski centar, kompleks od 14 apartmana koji će imati i deo za izložbe i restoran.

"Ovo mnogo znači i za KiM, ali i za čitavu Srbiju, jer ovo pokazuje da je naša država čvrsto opredelјena da srpski narod ostane i opstane na ovim prostorima".

Član Nadzornog odbora za izgradnju Rajske banje Zoran Popović kazao je da će centar biti otvoren tokom cele godine i da rade na tome da uz pomoć grejanja produže letnji period.

Kaže da će preko zime biti na raspolaganju zatvoreni grejani bazeni, kao i spolјni grejani bazen, zatim da će u okviru kompleksa biti medicinski deo namenjen lјudima sa zdravstvenim problemima, ali i rekreacioni deo u kojem su saune i bazeni sa hladnijom vodom.

Najavio je da se radi i na projektu novog zdravstvenog centra koji će biti opremlјen i spreman za pružanje usluga lјudima koji imaju posebne medicinske potrebe.

Naveo je i da stanovnici Banjske imaju šansu da unaprede svoju finansijsku situaciju tako što će svoje kuće ili vikendice prilagoditi za privatni smeštaj.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike