МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић: Никада се нисам тајно састајао са Тачијем
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 121 527 3693
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Вучић: Никада се нисам тајно састајао са Тачијем

14.фебруар 2019. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да никада није био ни на једној тајној вечери са Хашимом Тачијем, као што то тврде политичари из опозиционог Савеза за Србију.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

На питање да прокоментарише да ли се тајно састајао са Тачијем као што то кажу из СзС, иако је сам Тачи то демантовао, Вучић је рекао да не зна шта би ту још могао да дода, осим да је забринут због лоших односа и да би волео да се похвали да има боље односе са њим, па макар их постизао тајно.

"Нажалост, нисам. Прескочио је Тачи нека места од раније, али ни она нису никаква тајна. Били смо у Бечу код Себастијана Курца. Не правимо ми догађај од тога, али Себастијан те слике покаже. Могерини је за нас правила пријеме у Њујорку. Шта треба, да га ударим?", упитао је Вучић.

Он је додао да је њихов посао да преговарају, разговарају и сачувају мир.

"Никада нисам био ни на једној тајној вечери са Тачијем, све су лагали, ја се са њим не слажем, и мени није лепо са њим, као што њему није лепо са мном. Њему је каже одвратно са мном и није мене похвалио него (Вука) Јеремића, чак каже да им је донео независност преко пресуде Међународног суда правде", истакао је Вучић.

Када је реч о личним емоцијама када га позову из Брисела на разговоре, пошто га не зову ни на шта лепо, има "Павловљев рефлекс".

"Имам мучнину у стомаку, буквално, боли ме глава, али мој посао је да се борим за Србију", рекао је он.

Каже да је његов посао да отвара фабрике и да се бори за очување мира, те да не може неозбиљно да говори о КиМ, као што из Савеза за Србију неозбиљно "лупетају глупости о најважнијим темама".

"Ништа их не разумем, али је ваљда та власт толико слатка, нарочито кад им је тамо неки Вучић обезбедио да има пара у буџету, па да могу да краду", рекао је Вучић и прокоментарисао да су они раније све фабрике опљачкали и новац згрнули у своје џепове.

Не разуме их, каже, шта то раде око Косова и зашто то раде, када се види да се преговора и разговара, и то је све што може да се уради.

У Приштини усијане главе, нисам оптимиста

У Приштини су усијане главе, рекао је председник Александар Вучић данас у Лозници, поводом изјаве Харадинаја, и после новог захтева САД, да таксе неће бити укинуте, те упозорења шефици европске дипломатије Федерики Могерини да неће бити дијалога ако то питање умеша.

Нисам оптимиста по питању даљег развоја ситуације, приметио је Вучић и додао:

"Није Могерини за то крива, ништа она није ту урадила, али то говори о њиховој нервози. Ја сам тај који сматра да нема смисла да разговарамо о неким важнијим стварима ако немамо слободан проток робе, услуга и људи. О чему да разговарамо?"

Вучић каже да је за њега данас велики проблем, тежак изазов и лако постаје ноћна мора неодговорност албанских политичара, као и неких у Србији, који, каже, срећом нису на власти, а који не разумеју да више немамо замрзнут конфликт.

"Он је одмрзнут и само гледамо да штета буде што мања и да сачувамо мир. Ужаснут сам оним што раде. Нисмо им одговарали ниједном мером. Кратко време ћемо још чекати па ћемо да седнемо да видимо како ћемо", рекао је Вучић.

Он се захвалио Русији, Кини али и западним партнерима на подршци да се омогући слободан проток робе и услуга.

"Очигледно је да неким усијаним главама рационални позиви не значе ништа", каже Вучић.

Поновио је да је једина ствар која може да успори или заустави убрзани раст Србије јесте рушење мира и стабилности.

"А то је нешто што Србија ни по коју цену не жели", истакао је Вучић.

Како каже, ретко када одговара Приштини, бави се фабрикама и школама, гледа како можемо да наставимо да разговарамо и можда у будућности једног дана постигнемо компромис.

"Али страхујем, кад усијене главе узму власт у своје руке, онда од дрвета не виде шуму. Нисам оптимиста по питању развоја ситуаицје на КиМ и у земљи. То је моја највећа брига", каже Вучић.

Вучић: Ко удари на Србе видеће колико је српски орах тврд

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас у Лозници да ће сви они, који мисле да Србију могу лако да победе, понизе, да њен народ протерују са њихових вековних огњишта, видети колико је „српски орах“ тврд и како је то чудновата воћка.

Вучић је, у обраћању грађанима испред Опште болнице, рекао да не страхује да ће Србија остварити убрзани напредак и просперитет, ако сачува мир.

„За нас је једина мука што би неки желели да нас увуку у сукобе, да нас врате уназад. Даћемо све од себе да сачувамо мир. Никада никоме нећемо дозволити да протерује, унижава, напада српски народ на КиМ или било где друго где наш народ живи“, поручио је он.

Председник је казао да не воли да се много јуначи, већ да на миран и одговоран начин говори о снази Србије.

„Наша снага је да чувамо мир и у економији напредујемо“, нагласио је он.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 121 527 3693
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике