MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Vučić: Nikada se nisam tajno sastajao sa Tačijem
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 127 552 3869
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Vučić: Nikada se nisam tajno sastajao sa Tačijem

14.februar 2019. Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada nije bio ni na jednoj tajnoj večeri sa Hašimom Tačijem, kao što to tvrde političari iz opozicionog Saveza za Srbiju.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug

Na pitanje da prokomentariše da li se tajno sastajao sa Tačijem kao što to kažu iz SzS, iako je sam Tači to demantovao, Vučić je rekao da ne zna šta bi tu još mogao da doda, osim da je zabrinut zbog loših odnosa i da bi voleo da se pohvali da ima bolјe odnose sa njim, pa makar ih postizao tajno.

"Nažalost, nisam. Preskočio je Tači neka mesta od ranije, ali ni ona nisu nikakva tajna. Bili smo u Beču kod Sebastijana Kurca. Ne pravimo mi događaj od toga, ali Sebastijan te slike pokaže. Mogerini je za nas pravila prijeme u Nјujorku. Šta treba, da ga udarim?", upitao je Vučić.

On je dodao da je njihov posao da pregovaraju, razgovaraju i sačuvaju mir.

"Nikada nisam bio ni na jednoj tajnoj večeri sa Tačijem, sve su lagali, ja se sa njim ne slažem, i meni nije lepo sa njim, kao što njemu nije lepo sa mnom. Nјemu je kaže odvratno sa mnom i nije mene pohvalio nego (Vuka) Jeremića, čak kaže da im je doneo nezavisnost preko presude Međunarodnog suda pravde", istakao je Vučić.

Kada je reč o ličnim emocijama kada ga pozovu iz Brisela na razgovore, pošto ga ne zovu ni na šta lepo, ima "Pavlovlјev refleks".

"Imam mučninu u stomaku, bukvalno, boli me glava, ali moj posao je da se borim za Srbiju", rekao je on.

Kaže da je njegov posao da otvara fabrike i da se bori za očuvanje mira, te da ne može neozbilјno da govori o KiM, kao što iz Saveza za Srbiju neozbilјno "lupetaju gluposti o najvažnijim temama".

"Ništa ih ne razumem, ali je valјda ta vlast toliko slatka, naročito kad im je tamo neki Vučić obezbedio da ima para u budžetu, pa da mogu da kradu", rekao je Vučić i prokomentarisao da su oni ranije sve fabrike oplјačkali i novac zgrnuli u svoje džepove.

Ne razume ih, kaže, šta to rade oko Kosova i zašto to rade, kada se vidi da se pregovora i razgovara, i to je sve što može da se uradi.

U Prištini usijane glave, nisam optimista

U Prištini su usijane glave, rekao je predsednik Aleksandar Vučić danas u Loznici, povodom izjave Haradinaja, i posle novog zahteva SAD, da takse neće biti ukinute, te upozorenja šefici evropske diplomatije Federiki Mogerini da neće biti dijaloga ako to pitanje umeša.

Nisam optimista po pitanju dalјeg razvoja situacije, primetio je Vučić i dodao:

"Nije Mogerini za to kriva, ništa ona nije tu uradila, ali to govori o njihovoj nervozi. Ja sam taj koji smatra da nema smisla da razgovaramo o nekim važnijim stvarima ako nemamo slobodan protok robe, usluga i lјudi. O čemu da razgovaramo?"

Vučić kaže da je za njega danas veliki problem, težak izazov i lako postaje noćna mora neodgovornost albanskih političara, kao i nekih u Srbiji, koji, kaže, srećom nisu na vlasti, a koji ne razumeju da više nemamo zamrznut konflikt.

"On je odmrznut i samo gledamo da šteta bude što manja i da sačuvamo mir. Užasnut sam onim što rade. Nismo im odgovarali nijednom merom. Kratko vreme ćemo još čekati pa ćemo da sednemo da vidimo kako ćemo", rekao je Vučić.

On se zahvalio Rusiji, Kini ali i zapadnim partnerima na podršci da se omogući slobodan protok robe i usluga.

"Očigledno je da nekim usijanim glavama racionalni pozivi ne znače ništa", kaže Vučić.

Ponovio je da je jedina stvar koja može da uspori ili zaustavi ubrzani rast Srbije jeste rušenje mira i stabilnosti.

"A to je nešto što Srbija ni po koju cenu ne želi", istakao je Vučić.

Kako kaže, retko kada odgovara Prištini, bavi se fabrikama i školama, gleda kako možemo da nastavimo da razgovaramo i možda u budućnosti jednog dana postignemo kompromis.

"Ali strahujem, kad usijene glave uzmu vlast u svoje ruke, onda od drveta ne vide šumu. Nisam optimista po pitanju razvoja situaicje na KiM i u zemlјi. To je moja najveća briga", kaže Vučić.

Vučić: Ko udari na Srbe videće koliko je srpski orah tvrd

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Loznici da će svi oni, koji misle da Srbiju mogu lako da pobede, ponize, da njen narod proteruju sa njihovih vekovnih ognjišta, videti koliko je „srpski orah“ tvrd i kako je to čudnovata voćka.

Vučić je, u obraćanju građanima ispred Opšte bolnice, rekao da ne strahuje da će Srbija ostvariti ubrzani napredak i prosperitet, ako sačuva mir.

„Za nas je jedina muka što bi neki želeli da nas uvuku u sukobe, da nas vrate unazad. Daćemo sve od sebe da sačuvamo mir. Nikada nikome nećemo dozvoliti da proteruje, unižava, napada srpski narod na KiM ili bilo gde drugo gde naš narod živi“, poručio je on.

Predsednik je kazao da ne voli da se mnogo junači, već da na miran i odgovoran način govori o snazi Srbije.

„Naša snaga je da čuvamo mir i u ekonomiji napredujemo“, naglasio je on.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 127 552 3869
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike