МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Полицајац Драгиша Марковић пуштен из притвора
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 130 567 3969
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Полицајац Драгиша Марковић пуштен из притвора

22.фебруар 2019. Извор: Танјуг

Припаднику косовске полиције Драгиши Марковићу, осумњиченом у случају убиства Оливера Ивановића, данас је суд у Приштини укинуо притвор, пуштен је на слободу и стигао је у свој породочни дом у северној Косовској Митровици.

Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Дирљиво и уз много емоција дочакали су га породица и пријатељи, а испред Канцеларије за КиМ, која је и ангажовала браниоца Марковићу, помоћник директора Петар Петковић.

Петковић је Марковићу пренео поздраве председника Србије Александра Вучића и директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића и подсетио да су они и читав тим Канцеларије свакодневно били у контакту са породицом Марковић, и интересовали се како за његово стање тако и за стање свих чланова породице који су, навео је, претходна три месеца преживели пакао.

Помоћник директора Канцеларије за КиМ је рекао да никада неће заборавити 23. новембар прошле године када га је у раним јутарњим сатима позвала Марковићева супруга Славица, и у неверици, шоку и сузама рекла да су људи са дугим цевима упали у њихов стан, малтрерали породицу и у непознатом првацу у пиџами одвели њеног супруга.

Он је истакао да је веома срећан што се Марковић вратио кући, али и подвукао да то што је приштинско пристрасно правосуђе морало да га пусти из притвора, „иако то наравно нису желели“, учинило то само из простог разлога што није било никаквих доказа против њега.

„Драгиша је невин човек и то само потврђује то што смо сто пута изјавили, да одговорне за убиство Оливера Ивановића Приштина треба да тражи јужно од реке Ибар“, поручио је Петковић.

Петковић је подвукао да је Канцеларија за КиМ од првог дана, као што то чини и за све Србе који се из политичких разлога хапсе, ангажовала адвокате, и уједно им се захвалио на несебичном ангажовању и на томе што бране све Србе који су због различиитих оптижби, тајних, потерница и сличних ствари, у затворима и ухапшени од стране Приштине.

„Марковић више није у полтичком казамату, али друга двојица која су ухапшена, Недељко Спасојевић и Марко Рошић су још у притвору и за њих тражимо да се хитно ослободе, јер до сада нема никаквих доказа против њих као што их није било ни у случају против Марковића“, додао је Петковић.

Ослобођени Марковић је захвалио на помоћи Канцеларији за КиМ и свима који су били уз њега и његову породицу, оценивши да је правда победила.

На питање новинара о третману у затвору у Подујеву Марковић није имао примедби и додао да није имао никаквих проблема.

Адвокат Дејан Васић који је бранио Марковића је изразио задовољство тиме што се он вратио кући, али и констатовао да се потврдило оно што је отпочетка и говорио - да није уопште било никаквих разлога да буде притворен и да буде вођен било какав кривични поступак.

„Задовољан сам као правник што је Специјално тужилаштво уопште усвојило предлог који сам дао и којим сам тражио да се његова мера промени и притвор укине. Битно је сада да је на слободи, видећемо шта ће показати даља истрага али оно што је сада сигурно је да је Марковић потпуно невин три месеца провео у притвору“, закључио је Васић.

Марковић је крајем новембра ухапшен заједно са још двојицом Срба, Недељком Спасојевићем и Марком Рошићем, а суд у Приштини им је након тога одредио притвор у затвору у Подујеву. Спасојевићу и Рошићу и даље су у притвору.

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић убијен је 16. јануара испред седишта странке у Северној Митровици.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 130 567 3969
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике