MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Policajac Dragiša Marković pušten iz pritvora
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 118 516 3617
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Policajac Dragiša Marković pušten iz pritvora

22.februar 2019. Izvor: Tanjug

Pripadniku kosovske policije Dragiši Markoviću, osumnjičenom u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, danas je sud u Prištini ukinuo pritvor, pušten je na slobodu i stigao je u svoj porodočni dom u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Petar Petković

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Dirlјivo i uz mnogo emocija dočakali su ga porodica i prijatelјi, a ispred Kancelarije za KiM, koja je i angažovala branioca Markoviću, pomoćnik direktora Petar Petković.

Petković je Markoviću preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i podsetio da su oni i čitav tim Kancelarije svakodnevno bili u kontaktu sa porodicom Marković, i interesovali se kako za njegovo stanje tako i za stanje svih članova porodice koji su, naveo je, prethodna tri meseca preživeli pakao.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM je rekao da nikada neće zaboraviti 23. novembar prošle godine kada ga je u ranim jutarnjim satima pozvala Markovićeva supruga Slavica, i u neverici, šoku i suzama rekla da su lјudi sa dugim cevima upali u njihov stan, maltrerali porodicu i u nepoznatom prvacu u pidžami odveli njenog supruga.

On je istakao da je veoma srećan što se Marković vratio kući, ali i podvukao da to što je prištinsko pristrasno pravosuđe moralo da ga pusti iz pritvora, „iako to naravno nisu želeli“, učinilo to samo iz prostog razloga što nije bilo nikakvih dokaza protiv njega.

„Dragiša je nevin čovek i to samo potvrđuje to što smo sto puta izjavili, da odgovorne za ubistvo Olivera Ivanovića Priština treba da traži južno od reke Ibar“, poručio je Petković.

Petković je podvukao da je Kancelarija za KiM od prvog dana, kao što to čini i za sve Srbe koji se iz političkih razloga hapse, angažovala advokate, i ujedno im se zahvalio na nesebičnom angažovanju i na tome što brane sve Srbe koji su zbog različiitih optižbi, tajnih, poternica i sličnih stvari, u zatvorima i uhapšeni od strane Prištine.

„Marković više nije u poltičkom kazamatu, ali druga dvojica koja su uhapšena, Nedelјko Spasojević i Marko Rošić su još u pritvoru i za njih tražimo da se hitno oslobode, jer do sada nema nikakvih dokaza protiv njih kao što ih nije bilo ni u slučaju protiv Markovića“, dodao je Petković.

Oslobođeni Marković je zahvalio na pomoći Kancelariji za KiM i svima koji su bili uz njega i njegovu porodicu, ocenivši da je pravda pobedila.

Na pitanje novinara o tretmanu u zatvoru u Podujevu Marković nije imao primedbi i dodao da nije imao nikakvih problema.

Advokat Dejan Vasić koji je branio Markovića je izrazio zadovolјstvo time što se on vratio kući, ali i konstatovao da se potvrdilo ono što je otpočetka i govorio - da nije uopšte bilo nikakvih razloga da bude pritvoren i da bude vođen bilo kakav krivični postupak.

„Zadovolјan sam kao pravnik što je Specijalno tužilaštvo uopšte usvojilo predlog koji sam dao i kojim sam tražio da se njegova mera promeni i pritvor ukine. Bitno je sada da je na slobodi, videćemo šta će pokazati dalјa istraga ali ono što je sada sigurno je da je Marković potpuno nevin tri meseca proveo u pritvoru“, zaklјučio je Vasić.

Marković je krajem novembra uhapšen zajedno sa još dvojicom Srba, Nedelјkom Spasojevićem i Markom Rošićem, a sud u Prištini im je nakon toga odredio pritvor u zatvoru u Podujevu. Spasojeviću i Rošiću i dalјe su u pritvoru.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred sedišta stranke u Severnoj Mitrovici.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 118 516 3617
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike