МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић:Тражиће пуно признање Косова,а да Србија не добије ништа
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Вучић:Тражиће пуно признање Косова,а да Србија не добије ништа

16.април 2019. Извор: Танјуг

Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је данас да Србији следи изузетно тежак период, да ће се од ње тражити признање пуне независности Косова, без подела, на пуној и целовитој територији независног Косова.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

Како је рекао, разговараће са кинеским и руским председником у Пекингу, а потом иде у Берлин, где га очекују веома тешки састанци са лидерима Француске и Немачке.

"Тамо нас не чека ништа добро, одмах да знате и не очекујем ништа добро. Једино очекујем почетак захтева за нови формат, где би циљ требало да буде признање независности а да Србија не добије ништа ....", рекао је Вучић.

Тражиће да уђемо у разговоре а да Албанци не укину таксе.

"По цену - не по цену коју треба да плати Србија, него ја - нећу прихватити да наставимо ма какав разговор без укидања такси, ма какви притисци били", поручио је Вучић.

Говорећи о захтевима и притисцима да Србија призна независност Косова Вучић каже да не претерује.

"И још да будемо срећни ако не уведу посебан трибнал за Србе и не осуде нас за све сексуалне злочине почињене на Балкану. Ништа нисам претерао, чак сам ублажио", рекао је Вучић.

У складу са тим, каже, притисци ће бити велики.

"Подржаваће и унутрашње елементе како би се смањивала снага српске државе и како би се до тог циља што лакше дошло", рекао је Вучић.

Како каже, притсци ће бити никад већи.

Подсетио је да нема шта Албанци нису урадили против Срба и Србије - нису испунили Бриселски споразум, ни кључну тачку о формирању ЗСО, увели су таксе супротно свим међуанродним законима, донели платформу против разговора којом Србија мора да буде понижена, разорена и да призна Косово, увели војску супротнно чак свом уставу и ставу генарелног секретара НАТО, дозвољено им је то, шест месеци чекамо да повуку таксе, да их замоли међународна заједница, да се смилује и замоли своје чедо да их укине.

"Ништа се није догодило, напротив. Последњих недеља они долазе у Београд и позивају ме на различите састанке на којима инсистирају да ми нешто урадимо да 'одобровољимо ' Албанце па да они укину таксе. И ви станете, не верујете, а онда почињу лажне приче о катастру и дипломама, којима су опет варали Србију без обзира на наше лоше преговарање", каже он.

Када кажете - немогуће је без укиданај такси - они кажу - рећите ви да нећете више радити на блокирању признавања независности.

"Хајде да се договоримо, да они не раде на кампањи признавања, па нећемо ни ми - а не не, не може тако, нормално је да они траже признавање..", предочио је начин на који странци износе своје ставове у разговорима са њима.

Истиче и да је кад је говорио да имамо шансу да се изборимо за компромис и када је проглашаван за издајника и бацана анатема, - то је мзозда била и последња шанса.

"Данас нам компромис више и не треба. Данас сматрају да да су постигли договор у међународној заједници. Једино што ће нас да питају јесте да ли је кукуруз жут или жући...", иронично је приметио.

"Говорим истину као што сам и тада говорио, иако је многима била болна. Изгледа да нико сем мене није желео неко решење, свима је одговарало да до решења не дође", каже он.

Упитао је и како је могуће да у албанским медијима на Косову постоји само једна мета и једна тема.

"Па, ако сам издајник, зашто ме нападају сваки дан, што толико воле протесте у Београду и навијају за њих толико? Или им смета Вучић јер јер знао шта су шпски интереси и сада је важно само срушти Вучића?", каже он.

Вучић о притисцима: Ако до 6. маја не укину таксе, уводимо контрамере

Ако до 6. маја не буду укинуте таксе на српску робу, биће одржана посебна седница Главног одбора СНС, на којој ћемо изаћи са мерама против Приштине, поручио је данас председник СНС и Србије Александар Вучић.

Тада ће бити шест месеци од како је Приштина увела таксе на робу из централне Србије, подсетио је он у обраћању члановима Главног и Извршног одбора у проширеном саставу.

"А, одмах да кажем свима који су научили да жову телефоном и да прете, ако Срби само подигну руке у гард, а шест месеци нас туку и оставише нас у модрицама, немојте да ме зовете. Нисам доступан", рекао је Вучић.

Србија има право на своје достојанство, понос и образ, закључио је Вучић.

Вучић: Аплауз подршке за даме из градске власти и Србе са КиМ

Председник СНС Александар Вучић завршио је данас обраћање члановима Главног и Извршног одбора странке, уз молбу да аплаузом подзраве Србе са КиМ, али и чланице градске власти у Београду.

Вучић је затражио аплауз за представнице власти у Београду, које су, како је рекао, недавно одбраниле Скупштину града.

Говор је завршио молбом за велики аплауз за 27 Срба који су са Косова и Метохије пешице кренули на велики митинг у Београд, 19. априла, и за њихову издржљивост.

"Живело Косово и Метохија, живела Србија", завршио је Вучић, а чланови највиших страначких органа поново су дугим аплаузом, стојећи, изразили пуну подршку и њима и лидеру странке.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике