MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Vučić:Tražiće puno priznanje Kosova,a da Srbija ne dobije ništa
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 119 518 3629
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Vučić:Tražiće puno priznanje Kosova,a da Srbija ne dobije ništa

16.april 2019. Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbiji sledi izuzetno težak period, da će se od nje tražiti priznanje pune nezavisnosti Kosova, bez podela, na punoj i celovitoj teritoriji nezavisnog Kosova.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug

Kako je rekao, razgovaraće sa kineskim i ruskim predsednikom u Pekingu, a potom ide u Berlin, gde ga očekuju veoma teški sastanci sa liderima Francuske i Nemačke.

"Tamo nas ne čeka ništa dobro, odmah da znate i ne očekujem ništa dobro. Jedino očekujem početak zahteva za novi format, gde bi cilј trebalo da bude priznanje nezavisnosti a da Srbija ne dobije ništa ....", rekao je Vučić.

Tražiće da uđemo u razgovore a da Albanci ne ukinu takse.

"Po cenu - ne po cenu koju treba da plati Srbija, nego ja - neću prihvatiti da nastavimo ma kakav razgovor bez ukidanja taksi, ma kakvi pritisci bili", poručio je Vučić.

Govoreći o zahtevima i pritiscima da Srbija prizna nezavisnost Kosova Vučić kaže da ne preteruje.

"I još da budemo srećni ako ne uvedu poseban tribnal za Srbe i ne osude nas za sve seksualne zločine počinjene na Balkanu. Ništa nisam preterao, čak sam ublažio", rekao je Vučić.

U skladu sa tim, kaže, pritisci će biti veliki.

"Podržavaće i unutrašnje elemente kako bi se smanjivala snaga srpske države i kako bi se do tog cilјa što lakše došlo", rekao je Vučić.

Kako kaže, pritsci će biti nikad veći.

Podsetio je da nema šta Albanci nisu uradili protiv Srba i Srbije - nisu ispunili Briselski sporazum, ni klјučnu tačku o formiranju ZSO, uveli su takse suprotno svim međuanrodnim zakonima, doneli platformu protiv razgovora kojom Srbija mora da bude ponižena, razorena i da prizna Kosovo, uveli vojsku suprotnno čak svom ustavu i stavu genarelnog sekretara NATO, dozvolјeno im je to, šest meseci čekamo da povuku takse, da ih zamoli međunarodna zajednica, da se smiluje i zamoli svoje čedo da ih ukine.

"Ništa se nije dogodilo, naprotiv. Poslednjih nedelјa oni dolaze u Beograd i pozivaju me na različite sastanke na kojima insistiraju da mi nešto uradimo da 'odobrovolјimo ' Albance pa da oni ukinu takse. I vi stanete, ne verujete, a onda počinju lažne priče o katastru i diplomama, kojima su opet varali Srbiju bez obzira na naše loše pregovaranje", kaže on.

Kada kažete - nemoguće je bez ukidanaj taksi - oni kažu - rećite vi da nećete više raditi na blokiranju priznavanja nezavisnosti.

"Hajde da se dogovorimo, da oni ne rade na kampanji priznavanja, pa nećemo ni mi - a ne ne, ne može tako, normalno je da oni traže priznavanje..", predočio je način na koji stranci iznose svoje stavove u razgovorima sa njima.

Ističe i da je kad je govorio da imamo šansu da se izborimo za kompromis i kada je proglašavan za izdajnika i bacana anatema, - to je mzozda bila i poslednja šansa.

"Danas nam kompromis više i ne treba. Danas smatraju da da su postigli dogovor u međunarodnoj zajednici. Jedino što će nas da pitaju jeste da li je kukuruz žut ili žući...", ironično je primetio.

"Govorim istinu kao što sam i tada govorio, iako je mnogima bila bolna. Izgleda da niko sem mene nije želeo neko rešenje, svima je odgovaralo da do rešenja ne dođe", kaže on.

Upitao je i kako je moguće da u albanskim medijima na Kosovu postoji samo jedna meta i jedna tema.

"Pa, ako sam izdajnik, zašto me napadaju svaki dan, što toliko vole proteste u Beogradu i navijaju za njih toliko? Ili im smeta Vučić jer jer znao šta su špski interesi i sada je važno samo srušti Vučića?", kaže on.

Vučić o pritiscima: Ako do 6. maja ne ukinu takse, uvodimo kontramere

Ako do 6. maja ne budu ukinute takse na srpsku robu, biće održana posebna sednica Glavnog odbora SNS, na kojoj ćemo izaći sa merama protiv Prištine, poručio je danas predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić.

Tada će biti šest meseci od kako je Priština uvela takse na robu iz centralne Srbije, podsetio je on u obraćanju članovima Glavnog i Izvršnog odbora u proširenom sastavu.

"A, odmah da kažem svima koji su naučili da žovu telefonom i da prete, ako Srbi samo podignu ruke u gard, a šest meseci nas tuku i ostaviše nas u modricama, nemojte da me zovete. Nisam dostupan", rekao je Vučić.

Srbija ima pravo na svoje dostojanstvo, ponos i obraz, zaklјučio je Vučić.

Vučić: Aplauz podrške za dame iz gradske vlasti i Srbe sa KiM

Predsednik SNS Aleksandar Vučić završio je danas obraćanje članovima Glavnog i Izvršnog odbora stranke, uz molbu da aplauzom podzrave Srbe sa KiM, ali i članice gradske vlasti u Beogradu.

Vučić je zatražio aplauz za predstavnice vlasti u Beogradu, koje su, kako je rekao, nedavno odbranile Skupštinu grada.

Govor je završio molbom za veliki aplauz za 27 Srba koji su sa Kosova i Metohije pešice krenuli na veliki miting u Beograd, 19. aprila, i za njihovu izdržlјivost.

"Živelo Kosovo i Metohija, živela Srbija", završio je Vučić, a članovi najviših stranačkih organa ponovo su dugim aplauzom, stojeći, izrazili punu podršku i njima i lideru stranke.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 119 518 3629
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike