МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вуловић: Избори у недељу су референдум
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 121 528 3699
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Вуловић: Избори у недељу су референдум

13.maj 2019. Извор: Танјуг

Предстојећи избори за градоначелнике четири општине на северу КиМ имају референдумски карактер и веома је важно да грађани што масовније гласају и подрже кандидате Српске листе како би се и Приштини и међународној заједници упутила порука да су Срби јединствени и спремни да у сарадњи са Београдом стану у одбрану својих националних интереса, поручено је данас на почетку предизборне кампање за изборе који ће бити одржани у недељу 19. маја.

Срђан Вуловић

Фото: Танјуг

Кандидат Српске листе за градоначелника општине Зубин Поток Срђан Вуловић поручио је, гостујући на Телевизији Мост, да је дошло време да се Гордијев чвор пресече и реши проблем опстанка српског народа на КиМ, и да је зато масовност изласка грађана на биралишта од пресудног значаја.

"Ови избори су референдум о томе колико ће држава Србија бити присутна овде, јер Срби на северу и на целом КиМ зависе од Србије", рекао је Вуловић, објаснивши да ће подршком њему и Српској листи Срби показати и колико су јединствени и колико подржавају свог председника Александра Вучића.

Он је истакао да ће се као градоначелник борити за запошљавање младих и отврање нових радних места, како би Зубин Поток постао економски самоодржива општина, и како би се Срби задржали на својим огњиштима али и на повратак мотивисали они који су били принуђени да се раселе широм централне Србије.

Како је прецизирао, захваљујући Београду у току је реализација четири капитална пројекта у Зубином Потоку, попут изградње рибњака и обнављања производње фабрике "Симпо", а Влада Србије би ускоро требало да одобри још око 15 пројеката са којима је општина Зубин Поток конкурисала.

"Ово је први пут да је Србија озбиљно приступила решавању проблема на КиМ, ово је први пут да Србија улаже у привреду и развој, улаже напоре да се српски народ на КиМ осамостали и да живи од свог рада", казао је Вуловић.

И заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић, гостујући у истој емисији, позвао је грађане да у недељу изађу на биралишта у што већем броју и да пошаљу поруку онима који мисле да ће притисцима сломити српски народ на северу КиМ и можда тиме успоставити своју контролу над тим делом Космета.

"локални избори на северу КиМ превазилазе значај обичних избора, и по политичком значају у овом историјском тренутку вероватно да се могу поредити само са локалним изборима у Београду, јер ово нису избори на којима се одлучује како ће бити уређено паркирање на северу КиМ, већ се одлучује о томе на који начин ће српски народ послати поруку и Приштини и међународној заједници о политичкој и економској репресији овде", објаснио је Јовић.

Србија, како је додао, спроводи велики инвестициони програм на КиМ, и у том смислу Београду је потребан поуздан партнер са којим на локалном нивоу може да спроведе све те пројекте, а Београд као поузданог партнера препознаје само Српску листу.

"Ово је добра прилика да се сви окупимо и као један пошаљемо поруку о јединству Срба на КиМ и јединству Београда и политичких структура Срба на КиМ", рекао је Јовић, додавши да гласом за кандидате Српске листе грађани дају подршку политици економског развоја и отпора репресији.

"Наш позив на јединство није позив на мржњу и непријатељство са комшијама Албанцима. Ми ћемо и у будућности живети на истом простору. Ствар је само у томе, када се се њима сарађује, да се то чини у интересу српског народа, као што и они са нама треба да сарађују у интересу свог народа. Међу политичким субјектима српског народа на КиМ једина опција која има свест да, када се сарађује са Албанцима мора да се сарађује у интересу српског народа, јесте Српска листа", рекао је Јовић.

Држави Србији је, такође, како је истакао, веома важно да добије ветар у леђа масовном подршком Срба са КиМ, како би се у међународној арени са што снажнијим аргументима борила за заштиту својих државних и националних интереса на КиМ.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 121 528 3699
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике