MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Vulović: Izbori u nedelјu su referendum
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 118 516 3617
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Vulović: Izbori u nedelјu su referendum

13.maj 2019. Izvor: Tanjug

Predstojeći izbori za gradonačelnike četiri opštine na severu KiM imaju referendumski karakter i veoma je važno da građani što masovnije glasaju i podrže kandidate Srpske liste kako bi se i Prištini i međunarodnoj zajednici uputila poruka da su Srbi jedinstveni i spremni da u saradnji sa Beogradom stanu u odbranu svojih nacionalnih interesa, poručeno je danas na početku predizborne kampanje za izbore koji će biti održani u nedelјu 19. maja.

Srđan Vulović

Foto: Tanjug

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika opštine Zubin Potok Srđan Vulović poručio je, gostujući na Televiziji Most, da je došlo vreme da se Gordijev čvor preseče i reši problem opstanka srpskog naroda na KiM, i da je zato masovnost izlaska građana na birališta od presudnog značaja.

"Ovi izbori su referendum o tome koliko će država Srbija biti prisutna ovde, jer Srbi na severu i na celom KiM zavise od Srbije", rekao je Vulović, objasnivši da će podrškom njemu i Srpskoj listi Srbi pokazati i koliko su jedinstveni i koliko podržavaju svog predsednika Aleksandra Vučića.

On je istakao da će se kao gradonačelnik boriti za zapošlјavanje mladih i otvranje novih radnih mesta, kako bi Zubin Potok postao ekonomski samoodrživa opština, i kako bi se Srbi zadržali na svojim ognjištima ali i na povratak motivisali oni koji su bili prinuđeni da se rasele širom centralne Srbije.

Kako je precizirao, zahvalјujući Beogradu u toku je realizacija četiri kapitalna projekta u Zubinom Potoku, poput izgradnje ribnjaka i obnavlјanja proizvodnje fabrike "Simpo", a Vlada Srbije bi uskoro trebalo da odobri još oko 15 projekata sa kojima je opština Zubin Potok konkurisala.

"Ovo je prvi put da je Srbija ozbilјno pristupila rešavanju problema na KiM, ovo je prvi put da Srbija ulaže u privredu i razvoj, ulaže napore da se srpski narod na KiM osamostali i da živi od svog rada", kazao je Vulović.

I zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović, gostujući u istoj emisiji, pozvao je građane da u nedelјu izađu na birališta u što većem broju i da pošalјu poruku onima koji misle da će pritiscima slomiti srpski narod na severu KiM i možda time uspostaviti svoju kontrolu nad tim delom Kosmeta.

"lokalni izbori na severu KiM prevazilaze značaj običnih izbora, i po političkom značaju u ovom istorijskom trenutku verovatno da se mogu porediti samo sa lokalnim izborima u Beogradu, jer ovo nisu izbori na kojima se odlučuje kako će biti uređeno parkiranje na severu KiM, već se odlučuje o tome na koji način će srpski narod poslati poruku i Prištini i međunarodnoj zajednici o političkoj i ekonomskoj represiji ovde", objasnio je Jović.

Srbija, kako je dodao, sprovodi veliki investicioni program na KiM, i u tom smislu Beogradu je potreban pouzdan partner sa kojim na lokalnom nivou može da sprovede sve te projekte, a Beograd kao pouzdanog partnera prepoznaje samo Srpsku listu.

"Ovo je dobra prilika da se svi okupimo i kao jedan pošalјemo poruku o jedinstvu Srba na KiM i jedinstvu Beograda i političkih struktura Srba na KiM", rekao je Jović, dodavši da glasom za kandidate Srpske liste građani daju podršku politici ekonomskog razvoja i otpora represiji.

"Naš poziv na jedinstvo nije poziv na mržnju i neprijatelјstvo sa komšijama Albancima. Mi ćemo i u budućnosti živeti na istom prostoru. Stvar je samo u tome, kada se se njima sarađuje, da se to čini u interesu srpskog naroda, kao što i oni sa nama treba da sarađuju u interesu svog naroda. Među političkim subjektima srpskog naroda na KiM jedina opcija koja ima svest da, kada se sarađuje sa Albancima mora da se sarađuje u interesu srpskog naroda, jeste Srpska lista", rekao je Jović.

Državi Srbiji je, takođe, kako je istakao, veoma važno da dobije vetar u leđa masovnom podrškom Srba sa KiM, kako bi se u međunarodnoj areni sa što snažnijim argumentima borila za zaštitu svojih državnih i nacionalnih interesa na KiM.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 118 516 3617
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike