МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Изласком на изборе шаљемо поруку јединства српског народа
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 121 527 3693
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Изласком на изборе шаљемо поруку јединства српског народа

15.maj 2019. Извор: Танјуг

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев и кандидат за градоначелника општине Лепосавић Зоран Тодић позвали су данас грађане да изађу на предстојеће изборе за градоначелнике у четири општине на северу КиМ и пошаљу тиме моћну поруку јединства српског народа и његове решености да опстане и остане на својим вековним огњиштима.

Душан Козарев

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Тодић је гостујући на ТВ Мост, заједно са замеником директора Канцеларије за КиМ, подвукао да се српски народ окупио око Српске листе која представља јединство Срба у јужној покрајини, те да се тиме не дозвољава Албанцима ни њиховим спонзорима да остваре своје интересе.

Он је указао на решеност опстанка и останка Срба на КиМ, поверење које дају Српској листи уз оцену да је стога она мета напада у циљу сламања отпора српског народа и његовог јединства.

Према његовим речима, опстанак Срба на КиМ био би незамислив без подршке и помоћи коју добија од своје државе - Србије.

"Убеђен сам да то народ добро зна", нагласио је Тодић и прецизирао да та помоћ никада није била јача и значајнија него што је у периоду од 2012. године на овамо.

Тодић је навео и неколико примера улагања у привреду у општини Лепосавић и апострофирао Шумско газдинство „Ибар - Лепосавић“ где је од скора запослено 20 људи, затим на иницијативу и уз подршку председника Србије Александра Вучића, стављање у рад погона Прве петолетке - зглобни лежајеви, где је такође 20 људи „нашло“ посао...

"Суштина и циљ свих тих улагања је да се створе услови за запошљавање младих људи који ће да остану у свом крају, планирају и заснују породице и живе и раде од сопственог рада", нагласио је Тодић.

Кандидат за градоначелника општине Лепосавић је позвао грађане да 19. маја изађу на изборе и истакао да се масовношћу шаље порука и привременој администрацији у Приштини и њиховим спонзорима о решености српског народа да истраје у борби за своја права, своје интересе и свој опстанак на вековним огњиштима.

Упозорио је и да треба показати и онима који су причали о некаквом бојкоту избора на сву погубност таквог сценарија у коме би неки Албанац био на челу општина у којима је огормном већином српско становништво.

"Сви у једној колони да изађемо за опстанак српства", поручио је Тодић.

Заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев је рекао да смо дошли у позицију да се кроз Српску листу постигне потпуна слога и јединство Срба на КиМ и заједничка линија Београда и српског народа и да је на сцени стална координација председника Вучића, Владе Србије, Канцеларије за КиМ и Српске листе, а све у интересу нашег народа у јужној покрајини.

То је, казао је Козарев, ноћна мора албанских структура у Приштини и дела међународне заједнице чији је циљ управо да се то јединство наруши и нађу неки „дзепни Срби“ који ће радити у корист нихових интереса.

Он је оценио да је веза Београда са Србима на КиМ функционална, није формална већ животна и у том смислу је подсетио на највећи инвестициони циклус на КиМ од времена бивше Југославије који је усмерен ка економском оснаживању нашег народа.

Говорећи о изборима 19. маја, Козарев је навео да би Приштини и још некима одговарало да су Срби подељени и да су у више колона, а да им је идеја и циљ био да Срби на изборе не изађу и да Албанци буду на челу четири општине на северу КиМ.

Зато када се прича о референдумском карактеру избора у недељу, то није претеривање, подвукао је Козарев и додао да се не треба опустити и остати код куће, већ изаћи на биралишта и јасно потврдити решеност да истрајемо.

Изласком на биралишта, указао је, потврдићемо монолитност, снагу и јединство које нам је преко потребно у даљим процесима који се дешавају и који ће доћи.

Заменик директора Канцеларије за КиМ је рекао и да масовношћу не дајемо прилику ником да каже како Срспка листа није тако битна, да наводно нема баш тако велику подршку, или да Срби нису толико везани за Београд.

"Не треба им дозволити да им тако нешто прође", упозорио је Козарев који је подсетио да Српска листа недвосмислено водећа политичка структура међу Србима са, као и председник Вучић, више од 90 одсто подршке коју има међу српским народом.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 121 527 3693
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике