MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Izlaskom na izbore šalјemo poruku jedinstva srpskog naroda
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 119 518 3629
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Izlaskom na izbore šalјemo poruku jedinstva srpskog naroda

15.maj 2019. Izvor: Tanjug

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev i kandidat za gradonačelnika opštine Leposavić Zoran Todić pozvali su danas građane da izađu na predstojeće izbore za gradonačelnike u četiri opštine na severu KiM i pošalјu time moćnu poruku jedinstva srpskog naroda i njegove rešenosti da opstane i ostane na svojim vekovnim ognjištima.

Dušan Kozarev

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Todić je gostujući na TV Most, zajedno sa zamenikom direktora Kancelarije za KiM, podvukao da se srpski narod okupio oko Srpske liste koja predstavlјa jedinstvo Srba u južnoj pokrajini, te da se time ne dozvolјava Albancima ni njihovim sponzorima da ostvare svoje interese.

On je ukazao na rešenost opstanka i ostanka Srba na KiM, poverenje koje daju Srpskoj listi uz ocenu da je stoga ona meta napada u cilјu slamanja otpora srpskog naroda i njegovog jedinstva.

Prema njegovim rečima, opstanak Srba na KiM bio bi nezamisliv bez podrške i pomoći koju dobija od svoje države - Srbije.

"Ubeđen sam da to narod dobro zna", naglasio je Todić i precizirao da ta pomoć nikada nije bila jača i značajnija nego što je u periodu od 2012. godine na ovamo.

Todić je naveo i nekoliko primera ulaganja u privredu u opštini Leposavić i apostrofirao Šumsko gazdinstvo „Ibar - Leposavić“ gde je od skora zaposleno 20 lјudi, zatim na inicijativu i uz podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stavlјanje u rad pogona Prve petoletke - zglobni ležajevi, gde je takođe 20 lјudi „našlo“ posao...

"Suština i cilј svih tih ulaganja je da se stvore uslovi za zapošlјavanje mladih lјudi koji će da ostanu u svom kraju, planiraju i zasnuju porodice i žive i rade od sopstvenog rada", naglasio je Todić.

Kandidat za gradonačelnika opštine Leposavić je pozvao građane da 19. maja izađu na izbore i istakao da se masovnošću šalјe poruka i privremenoj administraciji u Prištini i njihovim sponzorima o rešenosti srpskog naroda da istraje u borbi za svoja prava, svoje interese i svoj opstanak na vekovnim ognjištima.

Upozorio je i da treba pokazati i onima koji su pričali o nekakvom bojkotu izbora na svu pogubnost takvog scenarija u kome bi neki Albanac bio na čelu opština u kojima je ogormnom većinom srpsko stanovništvo.

"Svi u jednoj koloni da izađemo za opstanak srpstva", poručio je Todić.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev je rekao da smo došli u poziciju da se kroz Srpsku listu postigne potpuna sloga i jedinstvo Srba na KiM i zajednička linija Beograda i srpskog naroda i da je na sceni stalna koordinacija predsednika Vučića, Vlade Srbije, Kancelarije za KiM i Srpske liste, a sve u interesu našeg naroda u južnoj pokrajini.

To je, kazao je Kozarev, noćna mora albanskih struktura u Prištini i dela međunarodne zajednice čiji je cilј upravo da se to jedinstvo naruši i nađu neki „dzepni Srbi“ koji će raditi u korist nihovih interesa.

On je ocenio da je veza Beograda sa Srbima na KiM funkcionalna, nije formalna već životna i u tom smislu je podsetio na najveći investicioni ciklus na KiM od vremena bivše Jugoslavije koji je usmeren ka ekonomskom osnaživanju našeg naroda.

Govoreći o izborima 19. maja, Kozarev je naveo da bi Prištini i još nekima odgovaralo da su Srbi podelјeni i da su u više kolona, a da im je ideja i cilј bio da Srbi na izbore ne izađu i da Albanci budu na čelu četiri opštine na severu KiM.

Zato kada se priča o referendumskom karakteru izbora u nedelјu, to nije preterivanje, podvukao je Kozarev i dodao da se ne treba opustiti i ostati kod kuće, već izaći na birališta i jasno potvrditi rešenost da istrajemo.

Izlaskom na birališta, ukazao je, potvrdićemo monolitnost, snagu i jedinstvo koje nam je preko potrebno u dalјim procesima koji se dešavaju i koji će doći.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM je rekao i da masovnošću ne dajemo priliku nikom da kaže kako Srspka lista nije tako bitna, da navodno nema baš tako veliku podršku, ili da Srbi nisu toliko vezani za Beograd.

"Ne treba im dozvoliti da im tako nešto prođe", upozorio je Kozarev koji je podsetio da Srpska lista nedvosmisleno vodeća politička struktura među Srbima sa, kao i predsednik Vučić, više od 90 odsto podrške koju ima među srpskim narodom.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 119 518 3629
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike