МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Козарев: Северна покрајина помаже јужну српску покрајину
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Козарев: Северна покрајина помаже јужну српску покрајину

20.maj 2019. Извор: Танјуг

Канцеларија за Косово и Метохију и Фонд АП Војводина за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима донирали су данас у Лешку десет трактора за пољопривредне произвођаче са подручја општина Гњилане, Косовска Каменица, Исток, Ново брдо, Вучитрн, Лепосавић и Зубин поток.

Душан Козарев

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев рекао је новинарима да је Канцеларија доделила четири, а Фонд шест трактора са прикључним машинама и додатном опремом, наводећи да му је веома драго што се пољопривредна механизација додељује пољопривредним произвођачима који “живе на својој земљи и живе од своје земље”.

Он је истовремено захвалио Влади Војводине, јер показује солидарност према јужној српској покрајини и народу који живи на тој територији.

“Ово је само почетак. Наставићемо сарадњу на свим нивоима и помагати интерно расељеним лицима. Пружићемо одговарајућу логистику и ово није само симболични акт него један системски приступ”, рекао је Козарев.

Козарев је додао да је са пољопривредним произвођачима разговарао о томе како све институције могу да им помогну, од локалних самоуправа, преко министарстава, јавних предузећа и приватног бизниса.

Према његовим речима, уследице још један конкурс за пољопривредне произвђаче захваљујући председнику Србије Александру Вуцицћу, премијерки Ани Брнабић, директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу.

Директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнанин и расељеним лицима АП Војводина Душко Ћутило рекао је новинарима да му је драго што је у прилици да искаже солидарност и јединство на делу с обзиром да је данас додељена помоћ у виду пољопривредне механизације за десет породица са КиМ.

“Ово је пројекат који смо реализовали заједно са Канцеларијом за КиМ. Ми смо својом делатношћу опредељени да помажемо интерно расељеним лицима, нашим људима који су се одлучили да остану да живе на КИМ”, рекао је Ћутило.

Према његовим речима, Фонд је издвојио средства захваљујући средствима АП Војводина која је, каже, изразила жељу да буде партнер.

“Верујем да је ово један почетак и да ће Фонд и Канцеларија за КиМ наставити да реализују пројекте и сасвим сигурно ће и у будућности АП Војводина бити партнер нашим људима на КиМ”, рекао је Ћутило.

Козарев: Величанствена победа Српске листе, пропао бојкот

Заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев честитао је данас Српској листи и српском народу на, како је рекао, величанственој победи и јединству које су показали упркос различитим пројектима и покушајима да се избори за градоначелнике у четири општине на северу КиМ бојкотују.

Козарев је рекао да му је изузетно драго због великог одзива који је на нивоу из 2017.године, а посебно јер су резултати за Српску листу бољи него тада.

“То показује какав је однос српског народа на северу КиМ према притисцима из Приштине, уценама, нецивилизацијским таксама, покушајима да се ''торпедује'' дијалог кроз наметнута решења”, рекао је Козарев новинарима у Лешку.

Он је истакао да су покушаји да се наметну албански градоначелници у четири општине на северу КиМ пропао, да су Срби јасно показали да је њихов председник Александар Вучић, да верују Српској листи и Српској напредној странци као и да је Београд “главна референтна тачка” за њих.

На тај начин су, каже Козарев, Срби са КиМ дали "ветар у леђа" позицији председнику Србије Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић и директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу у преговорима који ће се вероватно наставити, ако Приштина укине таксе.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике