MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Kozarev: Severna pokrajina pomaže južnu srpsku pokrajinu
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 124 543 3804
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Kozarev: Severna pokrajina pomaže južnu srpsku pokrajinu

20.maj 2019. Izvor: Tanjug

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Fond AP Vojvodina za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raselјenim licima donirali su danas u Lešku deset traktora za polјoprivredne proizvođače sa područja opština Gnjilane, Kosovska Kamenica, Istok, Novo brdo, Vučitrn, Leposavić i Zubin potok.

Dušan Kozarev

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev rekao je novinarima da je Kancelarija dodelila četiri, a Fond šest traktora sa priklјučnim mašinama i dodatnom opremom, navodeći da mu je veoma drago što se polјoprivredna mehanizacija dodelјuje polјoprivrednim proizvođačima koji “žive na svojoj zemlјi i žive od svoje zemlјe”.

On je istovremeno zahvalio Vladi Vojvodine, jer pokazuje solidarnost prema južnoj srpskoj pokrajini i narodu koji živi na toj teritoriji.

“Ovo je samo početak. Nastavićemo saradnju na svim nivoima i pomagati interno raselјenim licima. Pružićemo odgovarajuću logistiku i ovo nije samo simbolični akt nego jedan sistemski pristup”, rekao je Kozarev.

Kozarev je dodao da je sa polјoprivrednim proizvođačima razgovarao o tome kako sve institucije mogu da im pomognu, od lokalnih samouprava, preko ministarstava, javnih preduzeća i privatnog biznisa.

Prema njegovim rečima, usledice još jedan konkurs za polјoprivredne proizvđače zahvalјujući predsedniku Srbije Aleksandru Vucicću, premijerki Ani Brnabić, direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću.

Direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanin i raselјenim licima AP Vojvodina Duško Ćutilo rekao je novinarima da mu je drago što je u prilici da iskaže solidarnost i jedinstvo na delu s obzirom da je danas dodelјena pomoć u vidu polјoprivredne mehanizacije za deset porodica sa KiM.

“Ovo je projekat koji smo realizovali zajedno sa Kancelarijom za KiM. Mi smo svojom delatnošću opredelјeni da pomažemo interno raselјenim licima, našim lјudima koji su se odlučili da ostanu da žive na KIM”, rekao je Ćutilo.

Prema njegovim rečima, Fond je izdvojio sredstva zahvalјujući sredstvima AP Vojvodina koja je, kaže, izrazila želјu da bude partner.

“Verujem da je ovo jedan početak i da će Fond i Kancelarija za KiM nastaviti da realizuju projekte i sasvim sigurno će i u budućnosti AP Vojvodina biti partner našim lјudima na KiM”, rekao je Ćutilo.

Kozarev: Veličanstvena pobeda Srpske liste, propao bojkot

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev čestitao je danas Srpskoj listi i srpskom narodu na, kako je rekao, veličanstvenoj pobedi i jedinstvu koje su pokazali uprkos različitim projektima i pokušajima da se izbori za gradonačelnike u četiri opštine na severu KiM bojkotuju.

Kozarev je rekao da mu je izuzetno drago zbog velikog odziva koji je na nivou iz 2017.godine, a posebno jer su rezultati za Srpsku listu bolјi nego tada.

“To pokazuje kakav je odnos srpskog naroda na severu KiM prema pritiscima iz Prištine, ucenama, necivilizacijskim taksama, pokušajima da se ''torpeduje'' dijalog kroz nametnuta rešenja”, rekao je Kozarev novinarima u Lešku.

On je istakao da su pokušaji da se nametnu albanski gradonačelnici u četiri opštine na severu KiM propao, da su Srbi jasno pokazali da je njihov predsednik Aleksandar Vučić, da veruju Srpskoj listi i Srpskoj naprednoj stranci kao i da je Beograd “glavna referentna tačka” za njih.

Na taj način su, kaže Kozarev, Srbi sa KiM dali "vetar u leđa" poziciji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i direktoru Kancelarije za KiM Marku Ðuriću u pregovorima koji će se verovatno nastaviti, ako Priština ukine takse.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 124 543 3804
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike