МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Јовић обишао повређене, који су за сада стабилно
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Јовић обишао повређене, који су за сада стабилно

28.maj 2019. Извор: Танјуг

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић обишао је вечерас повређене у акцији РОСУ у Зубином потоку, а који су збринути у Клиничко-болничком центру Косовска Митровица и чије стање је, према речима лекара, за сада стабилно.

Дамјан Јовић

Фото: Танјуг

"Данас су пуцали на наше људе, тукли их кундацима, али када дођете овде и видите да су глувонемог човека тукли кундацима по глави, запитате се да ли ти безумници имају зрно части. Да ли је могуће да се у Приштини тиме данас хвале? КФОР је рекао да се они баве полицијском операцијом. Да ли су они негде видели у свету полицијску операцију где човека јуре са пушком као Миловановића из Зубиног потока кога су јурили да га убију”, изјавио је Јовић медијима.

У Клиничко-болнички центар Косовска Митровица данас су примљени Бобан Јанићијевић (1976) и Раденко Миловановић (1979) који су задобили повреде доњих екстремитета, као и руски држављанин, радник УНМИК администрације Михаил Красношћенко (1956) и глувонеми Развигор Цветнић (1953), са озбиљним повредама главе.

Јовић је констатовао да се чак ни у афричким земљама, захваћеним грађанским ратовима, не дешава да се брутално пребијају службнеици УН, дипломатски представници страних држава, у овом случају једне од најмоћнијих држава света.

“Службено лице УН су кундацима по глави тукли. Да ли је могуће да међународне мисије не могу овде да заштите ни дипломатске представнике, представнике Уједињених нација, међународне организације о којој у Приштини сањају да постану њени чланови. Како мисле да постану чланови било чега када пребијају представнике УН кундацима у главу”, рекао је Јовић.

Јовић је казао да је дошао у Косовску Митровицу да покуша да утиче на људе да задрже стрпљење, да покушају да сачувају неопходан минимум мира.

“У овим условима је то јако тешко, чак и немогуће, али да уложимо још једном напоре да избегнемо оно што нам се нуди. Ти безумници овом народу овде нуде само насиље, пречицу до рата. Молим народ да још мало имамо стрпљења да ту њихову понуду не прихватимо, јер Срби, гледано историјски, никада нису били импресионирани ниједном силом, ни много већом него што је сила ових безумника који седе данас у Приштини”, рекао је Јовић.

Јовић је казао да “они, да се заиста баве полицијским операцијама, прво би себи ставили лисице на руке, а не би прогонили Србе на северу Косова и Метохије”.

“Треба на сваки могући начин да се сачува мир и избегне насиље, али наша држава је добро схватила ову поруку и ако наставе да нам и даље нуде насиље, у тренутку када будемо приморани да прихватимо њихову понуду, чини ми се да ћемо овога пута бити спремнији него што многи очекују. Надамо се да до тога никада неће доћи, али изгледа да немамо сви исте намере и исте жеље”, казао је Јовић.

Директор КБЦ Косовска Митровица др Милан Ивановић рекао је да су Миловановић и Јанићијевић у стабилном стању.

Красношћенко има, према његовим речима, тешке телесне повреде које су последица удараца кундацима у главу, а глава му је, како је казао Ивановић, ударена и у ауто.

“Има фрактуру зигоматичне јабучне кости и фрактуру максиларне кости, као и хематом инфраорбитални. Стабилан је и комликације нису искључене, али очекујемо позитивно лечење”, рекао је Ивановић.

Цветнић је, према речима директора КБЦ Косовска Митровица, брутално претучен кундацима док је куповао хлеб.

“Он има повреде јабучних костију, контузију лица и главе, хематом инфраорбитални. Када је пао, чак је и гажен. Сада је у интензивној јединици и стабилан је”, додао је Ивановић.

Вечерас је у Косовској Митровици мирно, а за сутра у подне је најављен велики протесни скуп на централном тргу.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике