MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Jović obišao povređene, koji su za sada stabilno
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 124 543 3804
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Jović obišao povređene, koji su za sada stabilno

28.maj 2019. Izvor: Tanjug

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović obišao je večeras povređene u akciji ROSU u Zubinom potoku, a koji su zbrinuti u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica i čije stanje je, prema rečima lekara, za sada stabilno.

Damjan Jović

Foto: Tanjug

"Danas su pucali na naše lјude, tukli ih kundacima, ali kada dođete ovde i vidite da su gluvonemog čoveka tukli kundacima po glavi, zapitate se da li ti bezumnici imaju zrno časti. Da li je moguće da se u Prištini time danas hvale? KFOR je rekao da se oni bave policijskom operacijom. Da li su oni negde videli u svetu policijsku operaciju gde čoveka jure sa puškom kao Milovanovića iz Zubinog potoka koga su jurili da ga ubiju”, izjavio je Jović medijima.

U Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica danas su primlјeni Boban Janićijević (1976) i Radenko Milovanović (1979) koji su zadobili povrede donjih ekstremiteta, kao i ruski državlјanin, radnik UNMIK administracije Mihail Krasnošćenko (1956) i gluvonemi Razvigor Cvetnić (1953), sa ozbilјnim povredama glave.

Jović je konstatovao da se čak ni u afričkim zemlјama, zahvaćenim građanskim ratovima, ne dešava da se brutalno prebijaju službneici UN, diplomatski predstavnici stranih država, u ovom slučaju jedne od najmoćnijih država sveta.

“Službeno lice UN su kundacima po glavi tukli. Da li je moguće da međunarodne misije ne mogu ovde da zaštite ni diplomatske predstavnike, predstavnike Ujedinjenih nacija, međunarodne organizacije o kojoj u Prištini sanjaju da postanu njeni članovi. Kako misle da postanu članovi bilo čega kada prebijaju predstavnike UN kundacima u glavu”, rekao je Jović.

Jović je kazao da je došao u Kosovsku Mitrovicu da pokuša da utiče na lјude da zadrže strplјenje, da pokušaju da sačuvaju neophodan minimum mira.

“U ovim uslovima je to jako teško, čak i nemoguće, ali da uložimo još jednom napore da izbegnemo ono što nam se nudi. Ti bezumnici ovom narodu ovde nude samo nasilјe, prečicu do rata. Molim narod da još malo imamo strplјenja da tu njihovu ponudu ne prihvatimo, jer Srbi, gledano istorijski, nikada nisu bili impresionirani nijednom silom, ni mnogo većom nego što je sila ovih bezumnika koji sede danas u Prištini”, rekao je Jović.

Jović je kazao da “oni, da se zaista bave policijskim operacijama, prvo bi sebi stavili lisice na ruke, a ne bi progonili Srbe na severu Kosova i Metohije”.

“Treba na svaki mogući način da se sačuva mir i izbegne nasilјe, ali naša država je dobro shvatila ovu poruku i ako nastave da nam i dalјe nude nasilјe, u trenutku kada budemo primorani da prihvatimo njihovu ponudu, čini mi se da ćemo ovoga puta biti spremniji nego što mnogi očekuju. Nadamo se da do toga nikada neće doći, ali izgleda da nemamo svi iste namere i iste želјe”, kazao je Jović.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Milan Ivanović rekao je da su Milovanović i Janićijević u stabilnom stanju.

Krasnošćenko ima, prema njegovim rečima, teške telesne povrede koje su posledica udaraca kundacima u glavu, a glava mu je, kako je kazao Ivanović, udarena i u auto.

“Ima frakturu zigomatične jabučne kosti i frakturu maksilarne kosti, kao i hematom infraorbitalni. Stabilan je i komlikacije nisu isklјučene, ali očekujemo pozitivno lečenje”, rekao je Ivanović.

Cvetnić je, prema rečima direktora KBC Kosovska Mitrovica, brutalno pretučen kundacima dok je kupovao hleb.

“On ima povrede jabučnih kostiju, kontuziju lica i glave, hematom infraorbitalni. Kada je pao, čak je i gažen. Sada je u intenzivnoj jedinici i stabilan je”, dodao je Ivanović.

Večeras je u Kosovskoj Mitrovici mirno, a za sutra u podne je najavlјen veliki protesni skup na centralnom trgu.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 124 543 3804
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike