МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић коментарисао изјаву Сервера: Тај филм нека заборави и он и сви други
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Вучић коментарисао изјаву Сервера: Тај филм нека заборави и он и сви други

11.јун 2019. Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је спреман на компромис за решење косовског проблема, али да није спреман да Београд да све, а да не добије ништа.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

Он је тако прокоментарисао изјаву професора вашингтонског универзитета Џон Хопкинс и експерта за Балкан Данијела Сервера да Вучић није спреман за историјски компромис.

"Ја сам спреман за компромис, али нисам спреман да ми дамо све, а да не добијемо ништа. Тај филм нека заборави и он и сви други", рекао је Вучић.

Данијел Сервер, професор Универзитета Џонс Хопкинс и албански лобиста, рекао је за Глас Америке да се људи у Вашингтону "заносе" тиме да је српски председник спреман да направи историјски компромис.

Он није прецизирао шта подразумева под историјским компромисом, али је у више наврата у ранијим интервјуима понављао да исход преговора Београда и Приштине треба да буде узајмно признање и чланство Косова у УН.

Сервер је критиковао и администрацију председника Доналда Трампа, и констатовао да Трамп говори шта год жели, а један од резултата је слабљење Сједињених Држава, те да ће се "ствари повратити" после одласка актуелне администрације у Вашингтону.

Вучић о ставу из Беле куће: Паушални коментари ме не занимају

Председник Александар Вучић изјавио је да у претходних пет година није дао ниједну екстремистичку изјаву и додао да га паушални коментари не занимају.

Вучић је рекао да би волео да му из Беле куће, чији портпарол је раније данас позвао Београд и Приштину да "оставе по страни екстремистичку реторику", кажу која је то српска изјава била екстремистичка.

"У претходних пет година не можете ништа да ми нађете. Новинари су ме једном ухватили да сам нешто опсовао у браду када смо били код Чачка, у време поплава и то је једино где су могли у било каквој непристојности да ме ухвате", рекао је Вучић

Вучић: Компликована ситуација,Меркел ми није поменула план

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија није у лакој позицији по питању КиМ и да нам је зато што пре потребан наставак дијалога, али да не зна о чему да разговарамо са неким ко је у 21. веку наметнуо нецивилизацијске таксе.

Упитан за наводни план немачке канцеларке Ангеле Меркел за решење косовског проблема, рекао је да га није видео.

"Не могу да коментаришем нешто што не знам. Разговарао сам телефоном са канцеларком Меркел, али ми није ништа рекла. Није ми поменула никакав план", објаснио је он новинарима.

Вучић је нагласио да је врло компликована ситуација по питању КиМ, коју мало ко жели да разуме, као и да то што је толико компликована доноси Србији много проблема.

"То што је данас мирно, то је добро и то ћемо ћемо да чувамо, али то не значи да једно јутро или ноћ нецемо бити изненађени новим првокацијама и новим нападима. И зато на дневном нивоу улажемо све напоре да се стабилност сачува и да то умемо да сацувамо и гарантујемо безбедност нашем народу на целом КиМ".

Свакако за нас није лака позиција и ми бисмо желели наставак дијалога што пре, додао је председник.

Подсећа да је рекао "Американцима и Европљанима, као и Меркел" - о чему хоћете да разговарамо са неким ако неко није у стању да допусти слободан проток робе.

"То је цивилизацијски ниво који се установио по окончају царинског рата са почетка 20. века, а сада смо у 21. веку", навео је Вучић.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике