MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Vučić komentarisao izjavu Servera: Taj film neka zaboravi i on i svi drugi
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 119 518 3629
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Vučić komentarisao izjavu Servera: Taj film neka zaboravi i on i svi drugi

11.jun 2019. Izvor: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je spreman na kompromis za rešenje kosovskog problema, ali da nije spreman da Beograd da sve, a da ne dobije ništa.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug

On je tako prokomentarisao izjavu profesora vašingtonskog univerziteta Džon Hopkins i eksperta za Balkan Danijela Servera da Vučić nije spreman za istorijski kompromis.

"Ja sam spreman za kompromis, ali nisam spreman da mi damo sve, a da ne dobijemo ništa. Taj film neka zaboravi i on i svi drugi", rekao je Vučić.

Danijel Server, profesor Univerziteta Džons Hopkins i albanski lobista, rekao je za Glas Amerike da se lјudi u Vašingtonu "zanose" time da je srpski predsednik spreman da napravi istorijski kompromis.

On nije precizirao šta podrazumeva pod istorijskim kompromisom, ali je u više navrata u ranijim intervjuima ponavlјao da ishod pregovora Beograda i Prištine treba da bude uzajmno priznanje i članstvo Kosova u UN.

Server je kritikovao i administraciju predsednika Donalda Trampa, i konstatovao da Tramp govori šta god želi, a jedan od rezultata je slablјenje Sjedinjenih Država, te da će se "stvari povratiti" posle odlaska aktuelne administracije u Vašingtonu.

Vučić o stavu iz Bele kuće: Paušalni komentari me ne zanimaju

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da u prethodnih pet godina nije dao nijednu ekstremističku izjavu i dodao da ga paušalni komentari ne zanimaju.

Vučić je rekao da bi voleo da mu iz Bele kuće, čiji portparol je ranije danas pozvao Beograd i Prištinu da "ostave po strani ekstremističku retoriku", kažu koja je to srpska izjava bila ekstremistička.

"U prethodnih pet godina ne možete ništa da mi nađete. Novinari su me jednom uhvatili da sam nešto opsovao u bradu kada smo bili kod Čačka, u vreme poplava i to je jedino gde su mogli u bilo kakvoj nepristojnosti da me uhvate", rekao je Vučić

Vučić: Komplikovana situacija,Merkel mi nije pomenula plan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nije u lakoj poziciji po pitanju KiM i da nam je zato što pre potreban nastavak dijaloga, ali da ne zna o čemu da razgovaramo sa nekim ko je u 21. veku nametnuo necivilizacijske takse.

Upitan za navodni plan nemačke kancelarke Angele Merkel za rešenje kosovskog problema, rekao je da ga nije video.

"Ne mogu da komentarišem nešto što ne znam. Razgovarao sam telefonom sa kancelarkom Merkel, ali mi nije ništa rekla. Nije mi pomenula nikakav plan", objasnio je on novinarima.

Vučić je naglasio da je vrlo komplikovana situacija po pitanju KiM, koju malo ko želi da razume, kao i da to što je toliko komplikovana donosi Srbiji mnogo problema.

"To što je danas mirno, to je dobro i to ćemo ćemo da čuvamo, ali to ne znači da jedno jutro ili noć necemo biti iznenađeni novim prvokacijama i novim napadima. I zato na dnevnom nivou ulažemo sve napore da se stabilnost sačuva i da to umemo da sacuvamo i garantujemo bezbednost našem narodu na celom KiM".

Svakako za nas nije laka pozicija i mi bismo želeli nastavak dijaloga što pre, dodao je predsednik.

Podseća da je rekao "Amerikancima i Evroplјanima, kao i Merkel" - o čemu hoćete da razgovaramo sa nekim ako neko nije u stanju da dopusti slobodan protok robe.

"To je civilizacijski nivo koji se ustanovio po okončaju carinskog rata sa početka 20. veka, a sada smo u 21. veku", naveo je Vučić.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 119 518 3629
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike