МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић отворио нови хотел у Рајској бањи у Бањској
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Ђурић отворио нови хотел у Рајској бањи у Бањској

12.јул 2019. Извор: Танјуг

У оквиру бањског лечилишта "Рајска бања" у Бањској, на Косову и Метохији, данас је отворен нови хотел, а директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић је поручио да се у наредних неколико месеци са оваквим пројектима ући у сваку српску средину на КиМ, што је, како је навео, окосница плана председника Александра Вучића и Владе Србије.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ђурић је рекао да то значи да ће се до краја године са 300 развојних пројеката доћи до кључног помака у развоју српских средина на КиМ.

Према његовим речима, прави одговор на све изазове са којима се суочавају Срби на северу КиМ је подршка економском, привредном развоју, развоју сваког краја у којем Срби живе.

Он је позвао грађане из целе Србије да дођу у Бањску, све оне који, како је рекао, воле природу, који желе да упознају и виде лепоте севера Космета, који желе да се упознају са српским културним благом и историјским наслеђем, који желе да уживају у термалној води високог квалитета, добре температуре и лети и зими.

Након обиласка новоотвореног објекта, Ђурић је рекао да је данас у оквиру бањско - лечилишног комплекса “Рајска бања” отворен визиторски центар, који је изграђен уз подршку Владе Србије, а у оквиру плана председника Србије Александра Вучића за развој привреде и туризма у овом крају и за подршку народу на КиМ.

“Могу са поносом да кажем да је ово место за мање од три године од гомиле шута и рушевина постало модеран, врхунски опремљен, веома леп бањски и лечилишни комплекс који ће послужити људима из целе Србије и региона, свима који желе да виде и манастир Бањску - задужбину краља Милутина, који је изградио на стотине храмова, али је ово место изабрао да буде у њему сахрањен, као и оне који желе да искусе лековити карактер ове бањске воде”, навео је Ђурић.

Казао је да ће се у наредних неколико месеци са оваквим пројектима ући у сваку српску средину на КиМ, што је, како је навео, окосница плана председника Вучића и Владе Србије, а то је да до краја године са 300 развојних пројеката доведу до кључног помака у развоју српских средина на КиМ.

“И да пошаљемо поруку новог ентузијазма, нове снаге, да то што Србија развија своју економију, стабилизује своје прилике, без обзира на тешке и нерешене политичке изазове са којима се овде суочавамо, значи да више можемо да помогнемо нашим људима на КиМ”, казао је Ђурић.

Како је навео, најснажнији одговор на све притиске биће нова улагања у све српске средине, развој сваког српског села и варошице.

“Немамо илузије колико је тешка ситуација у којој се сада налазимо и вероватно у надолазећем периоду, али смо решени да истрајемо и да се на овај начин боримо”, истакао је директор владине Канцеларије.

Додао је да Србија данас за то има средства, као и да ће се морати одговорније у наредном периоду радити да би се обим и захтеван план спровео у дело.

Захвалио је људима из општине Звечан, извођачима, свима који су помогли у изградњи, мештанима Бањске и пожелео им срећно отварање хотела, као и да привуку госте и са оближњег Копаоника.

Председник општине Звечан Иван Тодосијевић истакао је да је изузетно срећан и поносан што на данашњи дан када Српска православна црква обележава Петровдан се дешавају само лепе ствари.

Тодосијевић се захвалио Влади Србије и Канцеларији за Косово и Метохију, председнику Александру Вучићу, без чије подршке и свесрдног залагања не би успели да постигну оно што је данас урађено.

Градоначелник Звечана Вучина Јанковић казао је да данас отворени објекат има вишеструки значај, односно неће само улепшати тај простор, већ ће допринети и развоју економије и новом запошљавању грађана.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике