MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Đurić otvorio novi hotel u Rajskoj banji u Banjskoj
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 134 586 4105
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Đurić otvorio novi hotel u Rajskoj banji u Banjskoj

12.jul 2019. Izvor: Tanjug

U okviru banjskog lečilista "Rajska banja" u Banjskoj, na Kosovu i Metohiji, danas je otvoren novi hotel, a direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić je poručio da se u narednih nekoliko meseci sa ovakvim projektima ući u svaku srpsku sredinu na KiM, što je, kako je naveo, okosnica plana predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

Marko Đurić

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Đurić je rekao da to znači da će se do kraja godine sa 300 razvojnih projekata doći do klјučnog pomaka u razvoju srpskih sredina na KiM.

Prema njegovim rečima, pravi odgovor na sve izazove sa kojima se suočavaju Srbi na severu KiM je podrška ekonomskom, privrednom razvoju, razvoju svakog kraja u kojem Srbi žive.

On je pozvao građane iz cele Srbije da dođu u Banjsku, sve one koji, kako je rekao, vole prirodu, koji žele da upoznaju i vide lepote severa Kosmeta, koji žele da se upoznaju sa srpskim kulturnim blagom i istorijskim nasleđem, koji žele da uživaju u termalnoj vodi visokog kvaliteta, dobre temperature i leti i zimi.

Nakon obilaska novootvorenog objekta, Đurić je rekao da je danas u okviru banjsko - lečilišnog kompleksa “Rajska banja” otvoren vizitorski centar, koji je izgrađen uz podršku Vlade Srbije, a u okviru plana predsednika Srbije Aleksandra Vučića za razvoj privrede i turizma u ovom kraju i za podršku narodu na KiM.

“Mogu sa ponosom da kažem da je ovo mesto za manje od tri godine od gomile šuta i ruševina postalo moderan, vrhunski opremlјen, veoma lep banjski i lečilišni kompleks koji će poslužiti lјudima iz cele Srbije i regiona, svima koji žele da vide i manastir Banjsku - zadužbinu kralјa Milutina, koji je izgradio na stotine hramova, ali je ovo mesto izabrao da bude u njemu sahranjen, kao i one koji žele da iskuse lekoviti karakter ove banjske vode”, naveo je Đurić.

Kazao je da će se u narednih nekoliko meseci sa ovakvim projektima ući u svaku srpsku sredinu na KiM, što je, kako je naveo, okosnica plana predsednika Vučića i Vlade Srbije, a to je da do kraja godine sa 300 razvojnih projekata dovedu do klјučnog pomaka u razvoju srpskih sredina na KiM.

“I da pošalјemo poruku novog entuzijazma, nove snage, da to što Srbija razvija svoju ekonomiju, stabilizuje svoje prilike, bez obzira na teške i nerešene političke izazove sa kojima se ovde suočavamo, znači da više možemo da pomognemo našim lјudima na KiM”, kazao je Đurić.

Kako je naveo, najsnažniji odgovor na sve pritiske biće nova ulaganja u sve srpske sredine, razvoj svakog srpskog sela i varošice.

“Nemamo iluzije koliko je teška situacija u kojoj se sada nalazimo i verovatno u nadolazećem periodu, ali smo rešeni da istrajemo i da se na ovaj način borimo”, istakao je direktor vladine Kancelarije.

Dodao je da Srbija danas za to ima sredstva, kao i da će se morati odgovornije u narednom periodu raditi da bi se obim i zahtevan plan sproveo u delo.

Zahvalio je lјudima iz opštine Zvečan, izvođačima, svima koji su pomogli u izgradnji, meštanima Banjske i poželeo im srećno otvaranje hotela, kao i da privuku goste i sa obližnjeg Kopaonika.

Predsednik opštine Zvečan Ivan Todosijević istakao je da je izuzetno srećan i ponosan što na današnji dan kada Srpska pravoslavna crkva obeležava Petrovdan se dešavaju samo lepe stvari.

Todosijević se zahvalio Vladi Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, predsedniku Aleksandru Vučiću, bez čije podrške i svesrdnog zalaganja ne bi uspeli da postignu ono što je danas urađeno.

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković kazao je da danas otvoreni objekat ima višestruki značaj, odnosno neće samo ulepšati taj prostor, već će doprineti i razvoju ekonomije i novom zapošlјavanju građana.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 134 586 4105
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike