МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Банка Поштанска штедионица ослонац привредног развоја на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 121 528 3699
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Банка Поштанска штедионица ослонац привредног развоја на КиМ

14. јануар 2019. Извор: Танјуг

У Зубином Потоку данас је отворена модернизована експозитура Банке Поштанске штедионице, што је још једна потврда да највећа српска банка са традицијом дугом говото један век савремене услове пословања подједнако омогућава свим корисницима и грађанима на читавој територији државе Србије.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Отварању су присуствовали помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић, председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица Бојан Кекић и начелник Косовско - митровачког округа Славко Симић, а Петковић је подсетио је да је реч о банци која траје 97 година, а што је квалификује да на КиМ, "тамо где други и не могу и не смеју", са својом државом Србијом и с Канцеларијом за Косово и Метохију "буду са својим народом и чине све да омогуће живот достојан човека у 21. веку".

"Наши људи овде на северу, али и свуда где живе по Косову и Метохији, имаће сада прилику, захваљујући присуству Банке Поштанска штедионица, да наставе са коришћењем услуга које већ увелико користи наша привреда. То је оно на чему смо ми неизмерно захвални нашем великом пријатељу господину Кекићу, али и Банци Поштанска штедионица", рекао је Петковић.

Грађани општине на северу Косова отварањем ове модерне експозитуре добили су највреднији поклон за српску нову годину, казао је Петковић и посебно истакао значај Банке и њеног присуства на Косову и Метохији зато што је та банка за веома кратко време успела да постане стожер привредног развоја на КиМ.

Истовремено, додао је, то је банка која је у служби грађана и развијања уопште српске заједница овде на Косову и Метохији.

Симић је рекао да је веома важно што се Банка Поштанска штедионица за врло кратко време позиционирала и привукла велики број клијената и захвалио је што је увек била уз свој народ.

"Када нам је Приштина увела таксе, помагали су давајући олакшице и привредницима и грађанству и зато им још једном хвала на томе. Данас са поносом отварамо ову експозитуру, и дај боже да у наредном периоду овако исто чинимо и на југу Косова и Метохије", рекао је Симић.

О значају који ова банка има за општину Зубин Поток говорио је градоначелник Срђан Вуловић, који је истакао да је ово народна банка која стоји уз свој народ.

"Општина Зубин Поток ове године је у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију и државом Србијом обезбедила 44 пројекта и око милијарду 672 милиона динара. Сав тај новац ће проћи преко Поштанске штедионице и иде у привреду, инфраструктуру и развој пољопривреде и помоћ грађанима на Косову и Метохији. Срећан сам што је Банка Поштанска штедионица данас са нама и што имамо врло квалитетну услугу, као и остали грађани у ужој Србији", рекао је Вуловић.

У име домаћина присутне је поздравио директор Банке Поштанска штедионица - Филијала Косовска Митровица Игор Радић који је рекао да се уређењем и модернизацијом простора настоји да се створе што бољи услови за рад, али и да ова банка буде што више приступачна свим грађанима на Косову.

"Банка Поштанска штедионица је стабилна финансијска институција која иде ка будућности. Она је присутна на територији Косова и Метохије од априла месеца 2018. године, а у прошлој години филијала Косовска Митровица је била профитабилна. Ми имамо 18 хиљада корисника на Косову и Метохији који примају зараде преко нас, ту је и 28 хиљада картица, а закључно са последњим даном 2019. годину завршили смо са близу 3,2 милијадре динара депозита", рекао је Радић.

Он је најавио да ће током ове године бити реновинарана и експозитура у Лепосавићу.

Свечано је данас било и у просторијама ове банке у Северној Митровици где је у присуству представника Канцеларије за Косово и Метохију, свештенства, клијената и запослених прослављана слава Светог Василија, коју ова финансијске институције слави од тренутка када је преузела рад некадашње Југобанке.

Овој свечаности, путем видео линка, присуствовалу су и запослени у експозитурама Банке Поштанска штедионица широм Србије.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 121 528 3699
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике