MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Banka Poštanska štedionica oslonac privrednog razvoja na KiM
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 119 518 3629
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Banka Poštanska štedionica oslonac privrednog razvoja na KiM

14. januar 2019. Izvor: Tanjug

U Zubinom Potoku danas je otvorena modernizovana ekspozitura Banke Poštanske štedionice, što je još jedna potvrda da najveća srpska banka sa tradicijom dugom govoto jedan vek savremene uslove poslovanja podjednako omogućava svim korisnicima i građanima na čitavoj teritoriji države Srbije.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Otvaranju su prisustvovali pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić i načelnik Kosovsko - mitrovačkog okruga Slavko Simić, a Petković je podsetio je da je reč o banci koja traje 97 godina, a što je kvalifikuje da na KiM, "tamo gde drugi i ne mogu i ne smeju", sa svojom državom Srbijom i s Kancelarijom za Kosovo i Metohiju "budu sa svojim narodom i čine sve da omoguće život dostojan čoveka u 21. veku".

"Naši lјudi ovde na severu, ali i svuda gde žive po Kosovu i Metohiji, imaće sada priliku, zahvalјujući prisustvu Banke Poštanska štedionica, da nastave sa korišćenjem usluga koje već uveliko koristi naša privreda. To je ono na čemu smo mi neizmerno zahvalni našem velikom prijatelјu gospodinu Kekiću, ali i Banci Poštanska štedionica", rekao je Petković.

Građani opštine na severu Kosova otvaranjem ove moderne ekspoziture dobili su najvredniji poklon za srpsku novu godinu, kazao je Petković i posebno istakao značaj Banke i njenog prisustva na Kosovu i Metohiji zato što je ta banka za veoma kratko vreme uspela da postane stožer privrednog razvoja na KiM.

Istovremeno, dodao je, to je banka koja je u službi građana i razvijanja uopšte srpske zajednica ovde na Kosovu i Metohiji.

Simić je rekao da je veoma važno što se Banka Poštanska štedionica za vrlo kratko vreme pozicionirala i privukla veliki broj klijenata i zahvalio je što je uvek bila uz svoj narod.

"Kada nam je Priština uvela takse, pomagali su davajući olakšice i privrednicima i građanstvu i zato im još jednom hvala na tome. Danas sa ponosom otvaramo ovu ekspozituru, i daj bože da u narednom periodu ovako isto činimo i na jugu Kosova i Metohije", rekao je Simić.

O značaju koji ova banka ima za opštinu Zubin Potok govorio je gradonačelnik Srđan Vulović, koji je istakao da je ovo narodna banka koja stoji uz svoj narod.

"Opština Zubin Potok ove godine je u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i državom Srbijom obezbedila 44 projekta i oko milijardu 672 miliona dinara. Sav taj novac će proći preko Poštanske štedionice i ide u privredu, infrastrukturu i razvoj polјoprivrede i pomoć građanima na Kosovu i Metohiji. Srećan sam što je Banka Poštanska štedionica danas sa nama i što imamo vrlo kvalitetnu uslugu, kao i ostali građani u užoj Srbiji", rekao je Vulović.

U ime domaćina prisutne je pozdravio direktor Banke Poštanska štedionica - Filijala Kosovska Mitrovica Igor Radić koji je rekao da se uređenjem i modernizacijom prostora nastoji da se stvore što bolјi uslovi za rad, ali i da ova banka bude što više pristupačna svim građanima na Kosovu.

"Banka Poštanska štedionica je stabilna finansijska institucija koja ide ka budućnosti. Ona je prisutna na teritoriji Kosova i Metohije od aprila meseca 2018. godine, a u prošloj godini filijala Kosovska Mitrovica je bila profitabilna. Mi imamo 18 hilјada korisnika na Kosovu i Metohiji koji primaju zarade preko nas, tu je i 28 hilјada kartica, a zaklјučno sa poslednjim danom 2019. godinu završili smo sa blizu 3,2 milijadre dinara depozita", rekao je Radić.

On je najavio da će tokom ove godine biti renovinarana i ekspozitura u Leposaviću.

Svečano je danas bilo i u prostorijama ove banke u Severnoj Mitrovici gde je u prisustvu predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju, sveštenstva, klijenata i zaposlenih proslavlјana slava Svetog Vasilija, koju ova finansijske institucije slavi od trenutka kada je preuzela rad nekadašnje Jugobanke.

Ovoj svečanosti, putem video linka, prisustvovalu su i zaposleni u ekspoziturama Banke Poštanska štedionica širom Srbije.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 119 518 3629
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike