MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Vučić: Ništa nije potrebnije od ostanka i opstanka
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 121 527 3693
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Vučić: Ništa nije potrebnije od ostanka i opstanka

20. januar 2018. Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne može da se saglasi sa svima koje je čuo razgovarajući u Kosovskoj Mitrovici, te poručio da je pre svega i najvažnije, a u najvećem interesu Srba na KiM da se sačuva mir.

Aleksandar Vučić i Đurić

Foto: Tanjug

"Ne mislim da ste protiv toga, ali kažem da ništa drugo nije potrebnije u ovom trenutku od mira i ostanka i opstanka na našim ognjištima"; rekao je Vučić obraćajući se nakon sastanka s političkim i privrednim predstavnicima Srba u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je naveo, razgovarali su o životnim problemima i neophodnom jedinstvu, većem poverenju i poštovanju među Srbima "i ovde i na severu i svuda".

Razgovori su, kaže, bili teški, vođeni u atmosferi užasa posle stravičnog zločina, ubistva Olivera Ivanovića i ticali su se više tema, od sprovođena Briselskog sporazuma, pa do zahteva da Srbija da oružje, ali da je njegov odgovor bio da se nada da Srbija srbima pomogne u davanju novca za vrtiće, škole, zdravstvene ustanove…

"Rekao sam i Milanu Ivanoviću da vidimo šta još možemo da učinimo za KBC u Mitrovici”, rekao je Vučić.

On je poručio da je dogovoreno i da Srbija ove i naredne godine finansira šest miliona evra za vodovod koji nedostaje u Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku.

"To je dobra vest za tri severne kosovske opštine, a razgovarali smo i o drugim projektima, o primedbama koje su imali vaspitači za to da se na njih ne odnosi povećanje plata, o putevima…", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je lično uputio poziv na sastanak svima, ne samo lјudima iz vlasti, već i iz opozicije, svim odbornicima bez obzira na to kojoj stranci pripadaju i zahvalio što su se odazvali svi koji na bilo koji način odlučuju na severu Kosova.

Vučić:Prema ubicama i nalogodavcima nećemo imati milosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da za nas nije važno koje je ime ubice Olivera Ivanovića niti koje je ime nalogodavaca, da li je srpsko, albansko ili bilo kojeg stranca i poručio da prema počiniocima i nalogodavcima nikakve milosti neće biti.

Vučić je to rekao nakon tročasovnog sastanka sa političkim i privrednim predstavnicima Srba sa KiM i naveo da je razgovor bio o tome kako da narod ostane i opstane na svojim ognjištima.

Kako je poručio na nama je da se ponašamo odgovorno, da razgovaramo i da to mora da bude politika koju Srbija vodi i takvu politiku ćemo nastaviti.

On je naveo da je sa predstavnicima Srba u Kosovskoj Mitrovici razgovarao o tome kako da narod ostane i opstane na svojim ognjštima.

Vučić je naveo da za nas nije važno koje je ime ubice i nalogodavca, da li srpsko, albansko ili nekog stranca, da neće da prihvata preuranjena rešenja koje neki iznose jer im se čini da to tako treba da bude, uz poruku da prema počiniocima i nalogodavcima milosti neće biti.

On je rekao da naša poltika mora da bude politika mira, razgovora, naveo da je i sa Tačijem nedavno razgovarao i da se razgovori moraju nastaviti.

Kako je rekao vidi šta rade i novinari albanski i političari u Prištini ali i da to više govori o njima nego o nama.

Vučić je rekao da je na nama da se ponašamo odgovorno.

Predsednik Srbije je ukazao da ovde nadležnost efektivnu imaju prištinske institucije i oni koji su garantovali za njihovu delotvornost.

Podsetio je da 98 odsto Kosovskih policijskih snaga čine pripadnici Srba, a da je namera bila da se dodaju tri opštine, južna Kosovska Mitrovica, Vučitrn, i Srbica te da procenat Srba bude svega oko 31 odsto.

On je rekao da su se na sastanku čula različita mišlјenja, ali da su se svi dorbo razumeli.

Nismo morali u svemu da se saglasimo ali smo se razumeli, bez obzira ko kojoj političkoj opciji pripada, rekao je predsednik Srbije koji je ponovio da se razgovaralo otvoreno o svemu.

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 121 527 3693
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike