MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Bolnici u Pasjanu vozilo za prevoz pacijenata na dijalizi
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 121 527 3693
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Bolnici u Pasjanu vozilo za prevoz pacijenata na dijalizi

07. mart 2018. Izvor: Tanjug

Bolnica u Pasjanu dobila je vozilo za prevoz pacijenata koji su na dijalizi, a u Pasjanu je, inače, 20 takvih bolesnika, koji svakodnevno na dijalizu putuju u Vranje.

vozilo za prevoz pacijenata

Foto: Kancelarija za KiM

Vozilo je donacija privrednika Slobodana Tešića, a bolnici u Pasjanu, koja je deo zdravstvenog cetra Gnjilane, vozilo su danas uručili generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, potpredsednik pokrajinske Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev. Napomenuvši da pacijenti imali loše uslove prevoza do sada, Selaković je poručio da će od danas oni biti značajno pobolјšani, on je podsetio da je to jedna od pozitivnih stvari nakon posete predsednika Vučića Kosovu i Metohiji i razgovora s građanima u Laplјem selu.

"Politikom se bave oni koji treba ovu zemlјu da vode i oni koji je vode, predsednik prvi među njima, ali se briga o običnom čoveku ne sme zaboraviti i to je nešto na šta moramo da mislimo svakim danom, svakim svojim poteom, na svakom koraku. Jedan od takvih koraka je ovaj događaj danas", kazao je Selaković.

On je dodao i da u bolnicu u Pasjanu dolaze i žitelјi Kosovskog Pomoravlјa albanske nacionalnosti, koji, kako kaže, sve više imaju poverenja u srpsku medicinsku struku.

Ovakva vrsta pomoći, kako je rekao, koja podrazumeva solidarnost lјudi dobre volјe ali i pomoć države, nastaviće se i ubuduće i naši lјudi na KiM, poručio je ne smeju ni jednog trenutka da osete razliku u odnosu na sunarodnike u Bujanovcu, Vranju, Surdulici, Vladičinom Hanu ili Leskovcu.

Dodao je da će pomoć srpskom narodu u južnoj pokrajini nastaviti da pružaju Vlada Srbije, predsednik i Kancelarija za KiM, bez obzira na velike političke i bolne teme o kojima pregovaraju Beograd i Priština.

"Nastavićemo da rešavamo probleme svih naših lјudi na KiM i da pobolјšavamo uslove njihovog života, ostanka i opstanka na vekovnom ognjištu srpskog naroda", poručio je Selaković.

Direktor Zdravstvenog centra Gnjilane Zoran Perić podsetio je da je Selaković zajedno sa Vučićem otvorio zgradu ove bolnice 2015. godine na, kako je rekao, praznoj livadi, te da se od tada država svim snagama potrudila da ova bolnica izgleda kako izgleda danas i da bude u službi srpskog naroda.

"Ovde imamo problem s transportom pacijenata koji su najteži bolesnici, a kosovsko pomoravlјe je endemsko područje za bubrežnu bolest i oni se u teškim uslovima leče u Vranju. Ovo danas je jedno fantastično vozilo, citroen sa devet sedišta i naši lјudi će se voziti u humanijim i bolјim uslovima. Ovo je novo vozilo, koje je dobro i više neće biti presedanja", rekao je Perić.

Kozarev je rekao da je Kancelarija za KiM za manje od četiri godine na praznom, neiskorišćenom placu u Pasjanu uspela da napravi bolnicu koja je respektabilna i već prepoznata širom regiona.

"Činjenica da ovde ravnopravno dolaze i komšije Albanci i lokalno srpsko stanovništvo pokazuje da smo uradili pravu stvar", kazao je.

Dodao je da je nakon posete predsednika Vučića Laplјem selu poraslo poverenje između građana na KiM i institucija, lokalnih i centralnih, ocenivši da je to garancija da će se stvari efikasno rešavati, dok je Jevtić poručio da će probleme rešavati jedan po jedan, da ih je puno, ali da je uveren "da ćemo uspeti da pomognemo u svemu što je suštinski važno za život i opstanak naših sugrađana".

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 121 527 3693
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike