MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Đurić:Srbija za mir, a Tači - preti puškama
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Đurić:Srbija za mir, a Tači - preti puškama

09. april 2018. Izvor: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Hašim Tači direktno preti puškama i oružjem i time priziva rat, mržnju i sukobe.

Marko Đurić

Foto: Tanjug

Đurić je rekao da Tači više čak i ne skriva da je glavni cilј njegovog političkog delovanja, kako ranijeg, tako i sadašnjeg, stvaranje tzv. velike Albanije.

"Nјegovo destruktivno delovanje predstavlјa direktnu pretnju celom regionu, ali i Evropi" ocenio je Đurić.

On je reagovao na izjavu Tačija koji je danas na Košarama pominjao navodne pretnje "koje stižu iz Srbije" i rekao da će "na te pretnje odogovoriti isto kao što su odgovorili pre 19 godina, puškama“.

Govoreći o tobožnjim, a zapravo nepostojećim pretnjama Srba i Srbije, Tači je taj koji direktno i otvoreno preti puškama i oružjem i iznova priziva rat, mržnju i sukobe, ističe Đurić.

"Srbija rat ne želi, želimo mir, ekonomski razvoj, slobodno delovanje i kretanje lјudi i privrede, a rat, priče o puškama kao sredstvu političkog delovanja ostavlјamo prošlosti kojoj i sam Tači pripada", poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Vučić o Tačiju: Nek se junači,mi za politiku mira,ne za puške

Srbija se bavi politikom mira, i neće da se bavi puškama i oružjem, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić u odgovor na pretnje Hašima Tačija.

"Ne volim da se bavim puškama i oružjem kao Tači, nek on to radi. Ali nisu njegove puške razorile Srbiju već neki avioni. A naše je da vodimo politiku mira", rekao je Vučić novinarima u Mostaru.

Tači je ranije danas rekao da će na navodne pretnje Srbije odgovoriti "puškama, kao i pre 19 godina".

Predsednik Vučić je rekao da je na nama da na Tačijevo pominjanje pušaka odgovorimo mirno i i staloženo, ali ga je podsetio da nisu njegove puške, nego neki tuđi avioni razarali Srbiju.

Vučić je dodao da treba pažlјivije čitati tu izjavu Tačija, gde on kaže da je pre 19 godina zauvek skinuta granica dve zemlјe albanskog naroda.

"Treba pitati neke iz međunarodne zajednice šta o tome misle i da li je zbog toga napadnuta Srbija 1999. godine", primetio je predsednik Vučić.

"Što se mene tiče, ne volim da se bavim bavim puškama i oružjem, kao što to voli Tači, neka nastavi to da radi, ali nisu njegove puške, već nečiji tuđi avioni bili ti koji su razarali Srbiju", rekao je Vučić.

Na nama je, kaže, da odgovorimo mirno, staloženo, strplјivo, da kažemo da želimo slobodu kretanja, razmenu znanja, da želimo veći trgovinsku razmenu. . .

"A, oni neka govore šta im je volјa...Ja da se junačim i pokazujem ko je jači stvarno mi ne pada na pamet" rekao je Vučić.

Vulin: Srbi više nisu nezaštićeni, pogrom se neće ponoviti

Srbi više nisu nezaštićeni i martovski pogrom se neće ponoviti, poručio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, reagujući na izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da će na "pretnje iz Srbije" biti ogovoreno piškama.

Tačiju, kako je naveo ministar, preti jedino presuda za ratne zločine za koje već decenijma izbegava kaznu, a otuda, dodaje, i strah da će ga oni koji su ga agresijom 1999. doveli na KiM sada prepustiti pravdi.

"Srbija ne preti nikome a posebno ne svojoj južnoj pokrajini i, da nije politike mira koju vodi predsednik Vučić, zločinci kao što je Tači bi odavno zapalili Balkan", ocenio je ministar, primetivši da su se Tačijevih pušaka plašili samo nezaštićeni i slabi, što, kako je rekao, Srbi više nisu.

Martovski pogrom se neće ponoviti, poručio je Vulin, navodeći da će EU i NATO glasnom osudom Tačijevih huškanja i pretnji sprečiti da još jednom postanu njegovi taoci i budu uvučeni u sukobe koje Tači priziva i traži.

"Vreme je da se zločinac ućutka", poručio je ministar, a navedeno je u saopštenju iz njegovog kabineta.

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike