MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Vučić: Nećemo dozvoliti da naši lјudi na KiM ostanu bez podrške države Srbije
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 129 565 3955
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Vučić: Nećemo dozvoliti da naši lјudi na KiM ostanu bez podrške države Srbije

27.decembar 2018. Izvor: RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je za RTS povodom prištinskih taksi na srpsku robu, da Beograd nema mnogo izbora kada se neko ponaša protivpravno i iracionalno. Kako kaže, mora da se izdrći i da se sačeka tren kada će ih oni koji su ih podržavali privesti poznaniju prava i objasniti da je neophodno da mere povuku.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da se nada da će mere biti povučene što pre, ali ističe da Beograd reaguje u nemogućim uslovima, da se gubi novac ali da je važnije da se pomogne srpskom narodu. Kako kaže, pomoć će se nastaviti.

"Nećemo dozvoliti da naši lјudi ostanu bez podrške države Srbije u svkom smislu", rekao je predsednik i dodao da je reč o materijalnoj i svakoj drugoj podršci.

Podseća da je, kada su takse uvedene, rekao da će tri dana biti velika medijska buka a da će se nakon toga samo nekoliko desetina lјudi time baviti.

"To pokazuje težinu položaja u kojem se nalazimo ali iz te kože ne možemo da izađemo, i pobedićemo", rekao je Vučić.

Istakao je da će srpski narod na Kosmetu opstati i da lјudi neće biti gladni, da će plate biti isplaćivane i da će imati robu.

Kaže da neretno padamo u zamku lažnih svađa lidera Albanaca na Kosmetu. Ukazuje na današnju vest da se savetnik Hašima Tačija Bekim Čolaku založio za ukidanje taksi i dodaje da se time tačiju otvara prostor u svetu.

Međutim, navodi predsednik, tih taksi ne bi ni bilo da Tačijeva partija za to nije glasala. I Kadri Veselјi je u Tačijevoj partiji, kaže Vučić i navodi da je upravo on tražio da se takse povećaju na sto odsto.

Smatra da Albanci sve vreme rade isto i da je to njihova stvar.

"Igraju se dobrog i lošeg policajca", rekao je predsednik uz konstataciju da u Briselu vole Tačija a u Londonu Haradinaja, da u vašingtonu vole Tačija a u nekim islamskim zemlјama Haradinaja.

"Ne znam šta bi moglo da bude potpisano"

Ipak, kako kaže predsednik, oni rade zajedno da Srbima bude sve lošije i teže.

Vučić navodi da oni moraju da kažu da spremni na razgovor samo zato što Kvinta i drugi to od njih očekuju.

"Mislim da je za nas važno da držimo svoju poziciju čvrsto, da tražimo kompromis da dobro razumemo šta je realnost na KiM, da se ne busamo u junačka prsa, ali da imamo čvrst, jasan i nedvosmislen stav da ćemo štititi svoj narod, da ne mogu da ga proteraju, i mislim da je to nešto što je garancija srpskom narodu da će opstati na svojim ognjištma", rekao je predsednik.

Komentarišući stalne spekulacije da je rešenje za Kosmet na vidiku, Vučić je rekao da ne zna kako je neko smislio da to bude postpisano u Vašingtonu.

"Ne znam ni ko mu je to rekao, ni kad mu je to rekao, a ne znam ni šta da bude potpisano", rekao je predsednik.

Ističe da tu priča sluša već dve godine i da je i pre dve godine rekao da ne postoji ništa na čemu bi se taj optimizam zasnivao.

"Ja nemam po čemu ni da razgovaram sa lјidima koji svakoga dana donose nove mere protiv Srbije i kojima je Srbija jedini neprijatelј, jedina meta i ništa više od toga", rekao je Vučić.

Poručuje da, ako bude nekog rešenja, on će izaći, obavestiti javnost i kako kaže, biće najsrećniji da o tome govori i da kaže da se pojavio tračak nade.

"Dajte imena Ivanovićevih ubica i biće uhapšeni"

Komentarišući izjavu Hašima Tačija da su ubice Oliera Ivanovića u Beogradu, Vučić je rekao da su potrebna samo imena i prezimena i da će ti biti uhapšeni.

Navodi da ga ne interesuju oni u beogradu i Srbiji koji bi zarad svojih cilјeva lažno optužili nekoga u vlasti.

"Ali ti kako neko ko glumi državu moraš da kažeš imena ubica i saučesnika a ne da izmišlјaš nešto", rekao je Vučić i ponovio da će ubice biti uhapšene ako su u Beogradu.

Navodi da Beograd čak ne traži ni čvrste dokaze već male dokaze.

"Mi ćemo da ih pohapsimo, vi samo recite imena i prezimena a ne da čitate novine i pitate Radu Trajković sa Savskog venca koju predstavlјate lažno kao Radu sa Kosmeta", rekao je Vučić.

"Oni koji hoće da kažu da je država Srbija na bilo koji način umešana, sram ih bilo", rekao je Vučić uz poruku a je to odvratno i da „valјda polaze od sebe, možda bi oni to uradili sa političkim protivnicima, ako bi ih islovali i vešali".

Navodi da je išao na poligraf kao predsednik Vlade i da je potpuno spreman u svakom trenutku da odgovara.

"Za razliku od njih, ne samo da nisam ubica i da ne krijem ubstvo Ranka Panića, pa ni na vašoj televiziji, na državnoj televiziji 15 dana niste smeli da objavite da je čovek ubijen zato što su vam to zabranili. Ni posle toga istragu niko nije vodio", rekao je Vučić.

Dodaje da nije ni lopov nego da pošteno vodi zemlјu i bori se svakoga dana.

"I neću stati da se borim i takve ću i ovde i u Prištini umeti da pobedim. Sve lažove zajedno", naveo je uz opasnu da istina uvek ispliva.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 129 565 3955
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike